Reklama

Reklama

Possessor

  • Velká Británie Possessor (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh o agentce pracující pro tajnou službu, která používá technologii mozkových implantátů, s jejichž pomocí je možné se zabydlet v tělech nevinných lidí a postupně tělo na dálku zcela ovládnout. Když je hostitel zcela pod kontrolou, mohou pokračovat v plánu s eliminací svého cíle bez jakéhokoli podezření. Doteď tento způsob fungoval, avšak tentokrát si vybrali člověka se silnější vůlí než předpokládali... (Eliott)

(více)

Recenze (130)

JFL 

všechny recenze uživatele

Když už má někdo kopírovat Davida Cronenberga, ať je to aspoň taky Cronenberg. Jablko nejen, že nepadlo daleko od stromu, ale navíc i do žánru paranoidního kyber-thrilleru, a ještě si přizvalo Jennifer Jason Leigh. Pravdou ale je, že zatímco otec se (v první půli své tvůrčí dráhy) realizoval skrze biomechaniku a groteskní aparáty, syn drží tělo a technologii spíše oddělené a zabývá se spojením myslí, a to nejen tematicky ale i formálně pomocí střihových koláží a expresivních výjevů. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Silné kafe! Psychologická nálož v temné futuristické vizi, která se běžnému divákovi nepodbízí, ale naopak každou přibývající minutou vymezuje okruh potenciálních spokojenosti z jeho řad. Již samotný námět je znepokojivý - takovou budoucnost nechceme! A ultrakrvavé, chladnokrevně drastické provední jenom boostuje extrémní divácký zážitek. Těžký, emocionálně nepřístupný, ale fascinující a intenzivní. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Recenzenti ze Sundance to v ohlasech zase jednou nestoudně přepískli, takže po přečtení několika textů, které Possessora velebily div ne jako žánrový milník a zcela unikátní, odvážný a drsný film jako žádný jiný, jsem si ho v hlavě vysnil trochu jinak. Nelze tedy předstírat, že bych byl zcela bezvýhradně spokojen s tím, co jsem nakonec dostal, ale to není chyba na Cronenbergově straně. Possessor rozhodně má dobrý a originální námět, je rozhodně dobře a stylově natočený a zahraný ... ale stejně tak rozhodně zůstává ve skromných mantinelech nenápadného malého thrilleru, zmiňovat ho jako jednu z filmových událostí roku zkrátka není ukotvené v realitě. Většímu prožitku brání nepříliš silné pouto mezi divákem a dvěma hlavními postavami, a podle mne také to, že souboji mezi postavou Riseboroughové a Abbotta chybí hmatatelnější obsah. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Blame Canada. Ten experimentátorský šmrnc, jistá neuchopitelná těžkopádnost, vrozená mimóznost a všudypřítomná hravost nezačíná a nekončí jen u Cronenberga, ale prostupuje celou produkcí. Jednou za čas je takový klystýr vyloženě příjemný. Nebo si to alespoň myslíte, zatímco se někde hluboko uvnitř se při těch nejšťavnatějších scénách kroutíte a mhouříte oči. Jo, Brandon to má rozjeté moc pěkně. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mladý Cronenberg jde po cestě vyšlapané svým otcem...vizuálně je to pěkně, dost divné taky, jen je to chvílemi nuda, chtělo to ještě zapracovat na scénáři... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Chladné, prapodivné dokonce bych se nebál tvrdit, že divácky nepřístupné :) Hlavní postava je záporák. Extrémně nesympatická, dělá nesympatickou práci nesympatickým způsobem. Občas to překvapí brutalitou či bizarností, ale není to velká zábava. Moc mě to nenadchlo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DOSTAŇTE MĚ VEN…“ /// Není to zajímavý jen krví. Jak je u Cronenbergů zvyklostí, jde i o zajímavou hru s obrazem. A má to takovou komorní atmosféru… Baví mě to i tím, jak se vyvíjí příběh. Nevím, kolik to stálo, ale za ty prachy (asi?) je to biják jako hrom! Krásný fujtajbly, psycho hrabárna s mrtvolama, spoustou krve a fajn momenty překvapení. No a samozřejmě skvělá Andrejka! Takže teď už jen chybí, aby se mě někdo zeptal – „a jaký z toho máte pocit?“ Za čtyři píčo! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem chtěl, aby predátora napadl hostitel. 2.) Při práci mi hrozí poškození mozku. 3.) Thx za titule „leniucha“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kanadská podivnost od mladého Cronenberga. Hodně zvláštní film, který má zajímavý nápad o mozkových implantátech, které dokážou ovládat cizí těla a přinutit je k ošklivým věcem. Pamatuji si, že první ohlasy z festivalů byly velmi nadšené a film utekl na internet dřív než jeho trailer, tedy jsem nevěděl, do čeho jdu, ale příliš spokojený nejsem. Film má hodně pomalé a nezáživné tempo a ikdyž se zde objeví asi tři hezké brutální scény ( začátek, střed, konec), tak jsem se spíše nudil než bavil. Na můj vkus je film až moc za každou cenu artový a rozhodně je spíš pro náročnější diváky. Své fanoušky si film však najde. Příběh***, Akce**, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost**, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí**. 5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Cronenbergov syn sa nezaprie. Je to divné, je to pomalé, je to ťažké, je to drsné, je to nechutné, je to škandalózne a je to (možno) experimentátorské. A nič pre mňa. Ale ak na to máte žalúdok, prečo nie. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ale jo, chytlo mě to svojí atmosférou, i když pocit sebedůležitosti byl asi větší, ne by bylo nutný. Vlastně není moc, co napsat - je to hodně přímočarý film, který svůj námět zužitkuje k vyvolání silné emoce víc než čehokoliv jiného. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Cronenberg Junior se potatil a Possessorem slušně navázal na mé oblíbené virtuálně-paranoidní-body kousky jeho otce, Videodrome a Existenz. Audiovizuálně to má moc pěkný, znepokojivá a tísnivá atmosféra mu jde taky, ale na můj vkus je to až moc dějově roztahaná a málo zamotaná pocitovka a hrdinka (v podaní Andrey "vypadám jako ženský James Spader" Riseborough) je dost studená. A okázalá snaha šokovat brutálním násilím, přemírou krve a sexem (mihne se tu penis) mi přišla na sílu - na předchozích filmech jsem oceňoval, že tlačily spíš na myšlenky a imaginaci, jako když si Woods rval do břicha videokazetu nebo Law střílel zuby z kostěné pistole. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ideální téma pro Nolana, který by nahodil motory nelinearity a při několikanásobném rozpočtu odvyprávěl ten samý příběh technicky dokonalými způsoby, co nás mají přimět zaměnit banální za něco vyššího. Jenže mladej je svůj, nebo spíše tátův (u explicitních scén násilí si nešlo nevzpomenout na Eastern Promises a History of Violence) a hloubku obsahu systematicky rozleptává audiovizualitou body-hororového porna, které je stejně podmanivé jako zorničky madam Riseborough v narudlém světle temné komory. Pocit viny je pryč. And now.. pull me out! ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Určitě to dokáže vzbudit zájem, ale ten souboj identit v tělech jako pomačkaných a zkrvavených skořápkách je i přes skvělé herce tak nějak školácky toporný a strnulý, i když spíše na vysvětlování spoléhá na agresivní vizualitu. Co se týče režiséra, těším se na příště. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Režisér je asi trochu zvrhlý jelikož celý film provází jen píchání. Ať už s nožem do masa nebo to druhé, přičemž je vše do detailu sebemenšího natočené. Za normálních okolností bych dal pouze hvězdy 3, ale za samotný závěr příběhu, si film určitě zaslouží ještě jednu navíc. Každopádně to byl dobrý nápad a film stojí za shlédnutí. O příliš strašidelný horor se však nejedná. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Interestná záležitosť, podaná podivným spôsobom, ktorá nesadne komukoľvek, a tak tí, čo sú zvyknutí na klasické šablóny, zrejme výskať od radosti nebudú. Za mňa slušná podívaná, obohatená o celkom solídne gore v rámci medzí. Určite nesklamaný, práve naopak .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když se objevily závěrečné titulky, tak jsem se neubránil úšklíbnutí, páč to fakt vypadá jako něco, co by klidně mohl natočit režisérův táta. Tady jablko vážně nepadlo daleko od stromu, a je to dobře. Nepříjemný, intenzivní, drsný psychothriller s parádními herci. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tasya Vosová pracuje pro společnost, která na zakázku likviduje nepohodlné jedince. Vybrané osobě je do hlavy vložen čip. Přes něj se připojí ten (zde Vosová), kdo převezme kontrolu nad tělem hostitele. Má krátký čas, aby se s ním sžil a plně ovládl jeho tělo, pak už jen zbývá splnit úkol. Jenže ne každý se nechá stoprocentně ovládnout na určenou dobu, jelikož vůle některých jedinců je velmi silná. Může tak dojít k souboji vůlí hostitele a vetřelce (kdo by si nevzpomenul na Scanners taťky Cronenberga). Řemeslně zdařilé, vizuálně působivé, herecky slušné. Vraždy jsou surové a nekompromisní, sex bez zábran. Má-li z oběti stříkat krev, pak jsou to přímo gejzíry. Má-li oběť ležet v kaluži krve, pak je to přímo jezero. V detailu se nůž zapíchne do krku a pohrabáč v ústech vyrazí pár zubů. Kromě vražedných útoků má film pomalejší tempo, které ale nevadí, pokud nespěcháte. Spíše pro okrajové publikum, já byl spokojen. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Possessor nie je formou spracovania určený pre široké publikum, no svoju cieľovú skupinu si (nielen) pre značné artové spracovanie jednoznačne nájde. A napriek tomu, že sa nepovažujem za cieľovku, film mi sadol. Zaujal ma najmä svojou mrazivou víziou budúcnosti, prívetivým vizuálom a dobrým výberom hercov, a preto mu udeľujem 7/10. Pokiaľ si ho chceš užiť, pusti ho, keď sa budeš chcieť nielen vydesiť, ale hlavne zamyslieť. Viac tu v recenzii. ()

Reklama

Reklama