Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

meave 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale ja takýmto katastrofickým filmom jednoducho neverím. Niečo mi vraví, že človek ani v čo akom vypätí, nevydrží lietať na kovovej konštrukcii hore-dolu a pritom zvárať, udržať helikoptéru, potom z nej pod vodou vyliezť a ešte nájsť svojich parťákov, dotankovať kerozín v počasí keď sa ani nelieta a ani žraloky nehryzú ľudí ležiac na palube lode. Nemôžem si pomôcť..a nezachránia to ani trpiace tučné ženy, ktoré v bare čumia s deckami asi jedinú telku vo village, ani smrkajúca kráska. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Coming Home From The Sea (Instrumental) ,2. The Fog's Just Lifting... (Instrumental) ,3. Let's Go Boys (Instrumental) ,4. To The Flemish Cap (Instrumental) ,5. The Decision To Turn Around (Instrumental) ,6. Small Victories (Instrumental) ,7. Coast Guard Rescue (Instrumental) ,8. Rogue Wave (Instrumental) ,9. There's No Goodbye...Only Love (Instrumental) ,10. Yours Forever (Voice) ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem trošku více, takže na 5* se nedostanu. Nedokázal jsem se patřičně sžít s postavami a tudíž mi jejich osud byl tak nějak ukradený. George Clooney v roli kapitána potěší, podobně jako Mark Wahlberg se svým ztvárněním postavy. Některé scény v bouři mají atmosféru, vizuálně se na snímek příjemně kouká a tudíž dávám pěkné 4*. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Wolfgang Petersen si může připsat další poctivě odvedené řemeslo. Jeho bouře sice není zas tak dokonalá, ale v přehlídce komerčních a spíše oddechových dobrodružství v posledních několika letech si přesto zasluhuje hrdé a významné postavení. Už proto, že to není žádný Roland Emmerich a jeho apokalypsa na 500 různých způsobů. Dokonalá bouře se mnohem více snaží o vyprávění, snaží se o přiblížení k hlavním hrdinům a celou dobu usiluje o to, aby závěrečné přírodní běsnění naplno zasáhlo i diváka u televize. A navíc se jí daří skvěle skloubit dramatickou tvář s výbornou vizuální stránkou, což je hlavně při gradování příběhu uprostřed oceánu obrovským plusem. A že scénář občas působí trochu ledabyle a neuspořádaně, to se dá v tomto případě docela dobře tolerovat. 80% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

“Dokonalá bouře” je film, který mě dostal. A nejde jen o brilantní a velice působivou vizuální stránku, kdy se živly zblázní a vypukne vodní peklo. Dostala mě především jiná věc – to, jak se Wolfgangu Petersenovi za pomocí staré lodi a několika rybářů podařilo vyobrazit moře a tvrdý život na něm. Vše, o čem je tento film a v čem je život na moři tak krásný, je obsaženo v nádherném monologu kapitána "Andrey Gail" Billyho Tynea. Pamatuju si ho nějak takhle - ”Zvedá se mlha. Namíříš si to Jižním kanálem, mineš Rocky Neck a Ten Pound Island, kam jsem jako kluk chodil bruslit. Zahoukáš na sirénu a pošleš vlnu klukovi u majáku. Do tváře ti zasvítí slunce a najednou se ukážou ptáci. Zamíříš na sever na plný výkon. Chlapi mají práci, ty je vedeš. A víš co? Jsi kapitán na lodi! Nic na světě nemůže být lepší.” Dlouho po skončení filmu cítím sůl a chladný vítr na tváři... P.S. : V lednu 2001 se tým z pořadu "Lovci vraků", který má na svém kontě řadu úspěchů, pokusil najít vrak lodi "Andrea Gail". Přes veškeré snažení bylo jeho pátrání marné...A tak místo jejího posledního odpočinku zůstává tajemstvím, které si krásné ale nelítostné moře už asi navždy nechá pro sebe. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Mark Wahlberg během natáčení přebýval nad hospodou Crow´s Nest, kde se natáčely interiéry. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama