Reklama

Reklama

Očarování

(festivalový název)
Trailer
Tunisko / Francie, 2019, 120 min

Obsahy(1)

S je mladý voják, který slouží kdesi hluboko v tuniské poušti. Jednoho dne získá propustku, aby se mohl zúčastnit matčina pohřbu. Zpět na frontu se  již nikdy nevrátí. Coby dezertér se stává terčem stíhání do chvíle, než je zahnán do hor. F je mladá žena, která právě zjistila, že je těhotná. Jednoho dne beze stopy mizí v lesích… Tuniský režisér Ala Eddine Slim navazuje na svůj předchozí film Poslední z nás a opět téměř beze slov vypráví tajemně křehký příběh jedinců, kteří se ocitají na hranici snu a paralelní existence, ve světě, jenž nepodléhá pravidlům, na která jsme bytostně navyklí. Vyprávění tak může být magickou alegorií politicky zmatené současnosti, ale také pouhým prchavým přeludem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Formálně vynalézavý (skvělá kamera a nápadité vyprávění obrazem) snímek o úniku z okovů svazujícího života do světa čarovné svobody, jehož mysticky snová atmosféra je sice uhrančivá a vtahující, leč záměrně loudavé tempo a matoucí symbolika budou patrně pro leckoho překážkou, stejně jako postupně přibývající množství podivností. Ve své druhé polovině se film totiž překlápí do čisté bizarnosti, která však svou interpretační mnohoznačností vyznívá poněkud samoúčelně. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pan režisér Slim si musí hodně věřit. Jeho předchozí snímek jsem sice neviděla (a bohudík za to), ale podle zdejšího hodnocení a reakcí asi nebude o nic lepší. Takže: dvě hodiny rádobyumění, ve kterém ani při troše dobré vůle nenajdete smysl (a pokud ano, napište mi prosím, hodně by mě zajímal). Bizarní filmy jsem ochotná respektovat, ale pokud jsou ještě k tomu nudné, nemám důvod jejich existenci hájit. Desetiminutový záběr na nahého dezertéra běžícího lesem a držícího se za postřelené pozadí budiž toho důkazem. Jeden z nejhorších filmů, který jsem za šest ročníků KVIFF měla možnost vidět. ()

Simpoch odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem odejít hled po pěti minutách pohledu na tu řiť... Jediné co za něco stálo byla kamera. Největší sr**** letošních Varů. Palec dolu. ()

TerezD odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší zážitek z letošních Varů. Očarování mě opravdu neočarovalo, nesourodá směska podivné symboliky, kterou chápe nejspíše jen autor. Celý dvouhodinový snímek byl těžko stravitelný bizár, musím si dát medaili za to, že jsem to zvládla dokoukat do konce. Desetiminutový záběr na nahou prdel byla jen třešničkou na dortu. Fuj. ()

Reklama

Reklama