Reklama

Reklama

Bezstarostná dívka

  • Francie Une fille facile (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Naïmě je rovných 16 a letos v létě se bude muset rozhodnout, co chce od života, pokud ho nechce prošvihnout. Když se objeví její o pár let starší sestřenice Sofie s úžasným tělem a nebezpečně svůdným životním stylem, Naïma se vrhá vstříc létu plnému nezapomenutelných setkání… Sluncem zalitá Francouzská riviéra je kulisou pro hravý, intimní a intenzivní příběh dospívání. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (25)

castor 

všechny recenze uživatele

Tápání dospívajících se dá uchopit všelijak. Někdo jej pojme jako romantické oťukávání pod jasnou noční oblohou, jiný jako koloběh chlastu, výtržnictví, experimentů s drogami a sexem. Tihle Francouzi na to šli tak nějak povrchně až nijace. Režisérka Rebecca Zlotowski totiž nechává své postavy tak nějak přežívat a užívat a je na divákovi, jak si právě viděné uspořádá a pojmenuje. Šestnáctiletá dívka žije na francouzské Riviéře a na prázdniny k ní přijíždí starší sestřenice z (té velké) Paříže. Je to jiná liga, požitkářka, bez emocí, zvyklá na jiný životní styl a do barů chodící zásadně bez peněženky. Sestřenice přijmou pozvání na jachtu bohatého sběratele umění a jeho kamaráda, užívají si výletů, skočí s nimi na večeři, zajedou na návštěvu jejich prachaté přítelkyně. Z každého setkání si mladší z dívek vždy něco (snad dobrého) vezme. Horší je to ovšem s divákem, který si z tohohle sluncem zalitého vyprávění nevezme skoro nic. Sledujeme dva odlišné životní postoje a najednou je jaksi konec. Přitom potenciál byl. PS: přifouknutá Zahia Dehar je zajímavá bulvární postavička a zřejmě velká fotbalová fanynka, viz komentáře ostatních uživatelů. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hmmm, to mohlo byť také dobré! Mohlo, ale nebolo. Pôsobivý vizuál s potencionálne zaujímavou dvojicou dievčat v hlavných úlohách zostal utopený v chabom deji a vo veľmi nevýraznej konverzácii. Jedinú útechu tak napokon po väčšinu filmu prináša pohľad na Naïmu a Sofiu, hoci musím uznať, že mňa osobne oveľa viac zaujala introvertnejšia postva Naïmy v podaní Miny Farid (krásne oči, aj celkovo pôvabná žena). Mimochodom, pamätáte na toľko prepieraný sexuálny škandál z roku 2009, do ktorého boli zaplatené francúzske futbalové hviezdy Ribéry a Benzema? Kto by to bol povedal, že tou neslávne slávnou "femme fatale" bola práve Zahia Dehar, ktorá hrala vo filme extrovertnú Sofiu. Ďaleko to dotiahla dievčina... ()

Reklama

Apanatschi 

všechny recenze uživatele

Baladický poetický príbeh-nepríbeh. O mužoch, ktorí sa správajú chrapúnsky, ale aj o tých, čo sa chovajú gentlemansky a otcovsky. O mladej žienke so sladkým srdcom, ktorá sa stretla so smrťou blízkej osoby, svet sa jej zrútil a potrebovala by sa s touto traumou vysporiadať. Robí z toho hlúposti - primerané tomu, ako hlúpo sa asi cíti. Ďalej je to aj o dievčinke, ktorá hľadala, čo so životom, odkiaľ-pokiaľ je to ešte OK, kto má byť jej vzorom. O tom, ako ľudia ľahko odsúdia posúdia toho druhého, nevediac, čím si prechádza. O prirodzenej a plastickej kráse. O ženskej dôstojnosti. A vôbec o ľudskej dôstojnosti. Teda celkovo „nič vážne“. Iba také ľahučké témy – ako vlnky na francúzskej riviére. Po skončení filmu som si hneď vyhľadala dáta o režisérke a scénaristke. Mladá baba v mojom veku. Myslím, že sme sa pochopili. Čítajúc komentáre tuná sa mi zazdalo, že čarovné krivky Zahie Deher a jej dámske dobrodružstvá vedia odviesť pozornosť niektorých divákov od pointy tohto filmu. Čo mi je ľúto. Osobne by som posunula vekovú hranicu na 15+ alebo radšej 18+. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ostýchavá černovláska Naïma v podání Miny Farid působila přirozeně a docela sympaticky, jen jsem nějak nepochopila, čím ji tak uhranula její umělohmotná sestřenice Sofie. Benoît Magimel sice trochu zestárnul, ale hrát pořád umí, to se mu musí nechat. Velká škoda, že nedostal víc prostoru. Zoufale povrchní příběh o dospívání táhla na svých bedrech ženská karikatura Zahia Dehar, což prostě ve výsledku nemohlo dopadnout dobře. Vychválit ale musím oduševnělou hudbu, která příjemně dotvářela letní náladu filmu. (45%) ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Francúzske "herečky" s priezviskami Farid a Dehar pod taktovkou samozvaného režiséra Zlotowskeho. Títo čistokrvní Francúzi, ktorých súkmeňovci zvyknú väčšinou vypaľovať predmestia Paríža sa rozhodli natočiť niečo, čo už vidíme na zadných stranách aj takých denníkov ako Šport. Proste nejakú divnú ódu na ženské telo. Špeciálne Zahia Dehar nerobí nič iné, len sa vyzlieka. Mimochodom, je to tá istá dievčina, ktorá ako sedemnásťročná bola "darčekom" pre futbalistu Riberyho na narodeninovej párty, na ktorej sa nechala vytrtkať oslávencom a jeho kamošom Benzemom, aby ich neskôr žalovala za sexuálne zneužitie. Jedným slovom ludra, ktorá to dokazuje aj svojou ďalšou "kariérou" a rovnako tak týmto film. Nič viac ako odpad si to nezaslúži. Účel tohto filmu je mi naozaj záhadou. Buď sú cieľovou skupinou honibrci alebo je režisér honibrkom sám. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 20. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Reklama

Reklama