Reklama

Reklama

Bezstarostná dívka

  • Francie Une fille facile (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Naïmě je rovných 16 a letos v létě se bude muset rozhodnout, co chce od života, pokud ho nechce prošvihnout. Když se objeví její o pár let starší sestřenice Sofie s úžasným tělem a nebezpečně svůdným životním stylem, Naïma se vrhá vstříc létu plnému nezapomenutelných setkání… Sluncem zalitá Francouzská riviéra je kulisou pro hravý, intimní a intenzivní příběh dospívání. (Film Europe)

(více)

Recenze (25)

castor 

všechny recenze uživatele

Tápání dospívajících se dá uchopit všelijak. Někdo jej pojme jako romantické oťukávání pod jasnou noční oblohou, jiný jako koloběh chlastu, výtržnictví, experimentů s drogami a sexem. Tihle Francouzi na to šli tak nějak povrchně až nijace. Režisérka Rebecca Zlotowski totiž nechává své postavy tak nějak přežívat a užívat a je na divákovi, jak si právě viděné uspořádá a pojmenuje. Šestnáctiletá dívka žije na francouzské Riviéře a na prázdniny k ní přijíždí starší sestřenice z (té velké) Paříže. Je to jiná liga, požitkářka, bez emocí, zvyklá na jiný životní styl a do barů chodící zásadně bez peněženky. Sestřenice přijmou pozvání na jachtu bohatého sběratele umění a jeho kamaráda, užívají si výletů, skočí s nimi na večeři, zajedou na návštěvu jejich prachaté přítelkyně. Z každého setkání si mladší z dívek vždy něco (snad dobrého) vezme. Horší je to ovšem s divákem, který si z tohohle sluncem zalitého vyprávění nevezme skoro nic. Sledujeme dva odlišné životní postoje a najednou je jaksi konec. Přitom potenciál byl. PS: přifouknutá Zahia Dehar je zajímavá bulvární postavička a zřejmě velká fotbalová fanynka, viz komentáře ostatních uživatelů. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Není to vůbec špatné. Nejvíc film drhne asi ve vykreslení toho, co hlavní postava cítí k své sestřence a co se jí honí hlavou - celou první půlku to není moc jasné, ale vlastně to nakonec ničemu nevadí. Nevadí ani jistá rozředěnost scénáře, díky které těch pár zásadních vět a motivů zůstávají v paměti, nejsou zaneseny žádným balastem. Nejsilnější sdělení ale pro mě bylo vždycky v třetím plánu - chování sluhy k ostatním "níže postaveným", nechápavé pohledy číšníků, víceznačné dialogy jako "Ano"-"Ne."-"Ano."-"Ne..."-"Ano."-"Ne...", na kterých pak vlastně stojí celé vyznění filmu. (spoiler) Takový stručnější, holčičí a optimističtější Sladký život. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kryštalický letný film, ktorý si najlepšie užijete po návšteve kúpaliska počas horúceho dňa. Atmosféra francúzskeho letoviska nemá chybu, ústredná kráska tiež a hneď dostanete chuť si odskočiť na jachtu niekde na francúzsku riviéru. No ale možno by som mohol aj niečo k filmu napísať. Načrtnú sa viaceré témy, nedotiahnu príliš dokonca, ale je možné, že s horúcou hlavou sa vám vôbec nebude chcieť riešiť nejaké významy a motívy, i keď by sa samozrejme našli. Sloboda, peniaze, láska, dospievanie, práca a tak podobne. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Francúzske "herečky" s priezviskami Farid a Dehar pod taktovkou samozvaného režiséra Zlotowskeho. Títo čistokrvní Francúzi, ktorých súkmeňovci zvyknú väčšinou vypaľovať predmestia Paríža sa rozhodli natočiť niečo, čo už vidíme na zadných stranách aj takých denníkov ako Šport. Proste nejakú divnú ódu na ženské telo. Špeciálne Zahia Dehar nerobí nič iné, len sa vyzlieka. Mimochodom, je to tá istá dievčina, ktorá ako sedemnásťročná bola "darčekom" pre futbalistu Riberyho na narodeninovej párty, na ktorej sa nechala vytrtkať oslávencom a jeho kamošom Benzemom, aby ich neskôr žalovala za sexuálne zneužitie. Jedným slovom ludra, ktorá to dokazuje aj svojou ďalšou "kariérou" a rovnako tak týmto film. Nič viac ako odpad si to nezaslúži. Účel tohto filmu je mi naozaj záhadou. Buď sú cieľovou skupinou honibrci alebo je režisér honibrkom sám. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Inteligentni film, nesoudici,pozorujici. O nevinnosti a zkusenosti. Zkoumani zivota na jihu Francie. Sofia neni tak jednoducha, jak vypada. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pokud se máme bavit o umění, tak to je tady těžko. Kámenem úrazu je ústřední role. Zahia Dehar, až nápadně připomínající vyžilé peroxidové Aranky z Ostrava- Přivoz (ne že by to nebyly fešandy, často ozdobené šátkem s květinovým motivem přes ramena a zlatým chrupem v celém úsměvu ), od své životní role, kdy coby sedmnáctiletá, oděna jen do mašle v rozkroku, podržela na bujarém večírku dvěma nagelovaným kopačkám, které následně zažalovala za sexuání zneužití, což už samo o sobě vyznělo všelijak, nijak nepokročila. Evidentně nepoučitelná i nadále pokračuje v nejlehčím módu. Ono by na to zas tolik nebylo, jenomže místo rajcovní éterické bytosti ražení Laetitia Casta, máme možnost v podstatě celý snímek ohlížet odhalenou, vulgární šlápotu, promenádující se bez vršku, nebo bez spodku, nebo roztahující nohy, pochopitelně silikonem ani botoxem se nešetřilo, prostě Oscar za kostýmy nehrozí.., což chlípné pánské publikum rádo ocení, však o žádné velké herectví se nejedná, ani neuvidíte nic, co byste ještě neviděli. Na pornhub bez problému narazíme na lepší herecké výkony, navíc vizuálně příjemnější, a to je co říct. Bardotka byla taky poleno, ovšem její exhibice byly z jiného vesmíru. Přitom snímek jakýs takýs příběh má, takže z mé strany: pakliže by byla obsazena do hlavní role dívka méně vyžilá, rafinovaně vnadná, ale herecky talentovaná, nikoli takto laciná, jistě by se to u mě setkalo s lepší odezvou. Komediální, psychologický snímek si představuji jinak. A může tam být erotických scén víc, než písku na dece. ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele

....a že vraj francúzska Riviera - mne to pripomínalo skôr alžírsku ......malo to byť z Riviéry tal som sa nechal nalákať a.... "jdu blejt velebnosti " ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hmmm, to mohlo byť také dobré! Mohlo, ale nebolo. Pôsobivý vizuál s potencionálne zaujímavou dvojicou dievčat v hlavných úlohách zostal utopený v chabom deji a vo veľmi nevýraznej konverzácii. Jedinú útechu tak napokon po väčšinu filmu prináša pohľad na Naïmu a Sofiu, hoci musím uznať, že mňa osobne oveľa viac zaujala introvertnejšia postva Naïmy v podaní Miny Farid (krásne oči, aj celkovo pôvabná žena). Mimochodom, pamätáte na toľko prepieraný sexuálny škandál z roku 2009, do ktorého boli zaplatené francúzske futbalové hviezdy Ribéry a Benzema? Kto by to bol povedal, že tou neslávne slávnou "femme fatale" bola práve Zahia Dehar, ktorá hrala vo filme extrovertnú Sofiu. Ďaleko to dotiahla dievčina... ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ostýchavá černovláska Naïma v podání Miny Farid působila přirozeně a docela sympaticky, jen jsem nějak nepochopila, čím ji tak uhranula její umělohmotná sestřenice Sofie. Benoît Magimel sice trochu zestárnul, ale hrát pořád umí, to se mu musí nechat. Velká škoda, že nedostal víc prostoru. Zoufale povrchní příběh o dospívání táhla na svých bedrech ženská karikatura Zahia Dehar, což prostě ve výsledku nemohlo dopadnout dobře. Vychválit ale musím oduševnělou hudbu, která příjemně dotvářela letní náladu filmu. (45%) ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Podle zdejších hodnocení bych to očekával mnohem horší. Já jsem s tím docela i spokojen. Krásné Cannes, fajn hudba, hezké barvy, postavy, které musíte nemít rádi a postavy, kterým můžete přát. Sex, chlast, sluníčko, jachta, prsa. Vlastně na odlehčení v pohodě. Pravda, po 20 minutách jsem to chtě vypnout, jak mě Tahia Dehar štvala, ale jsem rád, že jsem to neudělal. Naopak takový Benoit Magimel mě vyloženě bavil. Nicméně jednou určitě stačilo. ()

Apanatschi 

všechny recenze uživatele

Baladický poetický príbeh-nepríbeh. O mužoch, ktorí sa správajú chrapúnsky, ale aj o tých, čo sa chovajú gentlemansky a otcovsky. O mladej žienke so sladkým srdcom, ktorá sa stretla so smrťou blízkej osoby, svet sa jej zrútil a potrebovala by sa s touto traumou vysporiadať. Robí z toho hlúposti - primerané tomu, ako hlúpo sa asi cíti. Ďalej je to aj o dievčinke, ktorá hľadala, čo so životom, odkiaľ-pokiaľ je to ešte OK, kto má byť jej vzorom. O tom, ako ľudia ľahko odsúdia posúdia toho druhého, nevediac, čím si prechádza. O prirodzenej a plastickej kráse. O ženskej dôstojnosti. A vôbec o ľudskej dôstojnosti. Teda celkovo „nič vážne“. Iba také ľahučké témy – ako vlnky na francúzskej riviére. Po skončení filmu som si hneď vyhľadala dáta o režisérke a scénaristke. Mladá baba v mojom veku. Myslím, že sme sa pochopili. Čítajúc komentáre tuná sa mi zazdalo, že čarovné krivky Zahie Deher a jej dámske dobrodružstvá vedia odviesť pozornosť niektorých divákov od pointy tohto filmu. Čo mi je ľúto. Osobne by som posunula vekovú hranicu na 15+ alebo radšej 18+. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Tahle skladba se jmenuje Naïma. [Jako ty.] Škatulka coming-of-age filmů neskýtá velký prostor variacím, o to důležitější jsou jemné rozdíly a odstíny. Třeba když kozy hlavní hrdinky vypadnou na pláž již ve druhé minutě, nebo když přenese diváka do úplně jiné časové dimenze správně načasovaným použitím Johna Coltranea. Bezstarostná dívka (trefnější je anglický titul An Easy Girl), se nachází někde uprostřed mezi šílenostmi typu Raw a prázdnými talentovými hopsačkami Let's Dance. Syžet jako vykuchaný z Četníka ze San Tropez uvádí diváka o 43 km dál do Cannes, do společnosti dvou dívek na prahu dospělosti, které se snaží uhádnout, co je (pro kterou) v životě podstatné. Zatímco starší Sofie volí rychlejší cestu (šlapkovství představitelky Zahia Dehar je na hraně karikatury, jak neušlo některým hodnotitelům), přemýšlivější coltranovská Naima, která vulgárně vyzývavou sestřenici obdivuje, si není jistá. Zatímco dívky váhají mezi kariérismem a hedonismem (na víc variant není prostor), Rebecca Zlotowski popouští Schuberta, šedesátkový jazz, nechává promlouvat antické filosofy, hlavní mužské představitele mávat zlatým (starožitným) sextantem a plout na jachtě pod vlajku ostrova Man. Výjevy banálního zevlování narušuje zajímavými snovými scénami a při vši sofistikovanosti informuje a bezmála i prezentuje, že mají dívky hladce vyholené stydké pysky. Tento způsob letního dospívání se mi nejeví úplně nešťastným. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

asi divný překlad názvu- nemělo být lehkomyslná?Nápad jak se jí rychle zbavit ,byl podlý ,ale zafungoval.Měla to brát jako lekci. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Život na francouzské riviéře v podání šestnáctileté Naimy ( Mina Farid ), která se rozkoukává a je vleku své divoké sestřenice Sofie ( Zahir Dehar ), kterou tak nějak okukuje protože má sexy tělo. Sluníčko, moře, jachta a prsa kolegyně Deharové vytvářejí příjemnou pohlcující letní atmosféru, zbytek je bezdějová lyrická pomalá záležitost. Na tento typ filmu člověk musí být naladěn a pokud na to kouká v době koronavirově uzavřených hranic , tak dá i hvězdičku navíc. ()

mira.l odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle byl úplně zbytečný film. Jedna botoxová pizda, která byla tak krásná, že se na ni nedalo koukat, a jedna taková uťáplá mírně přičmoudlá, ne zrovna anorektická šestnáctka Naïma ( typicky francouzské jméno!!), se plahočí od ničeho k ničemu, jednou na jachtě, jednou na jakési diskotéce, nemá to hlavu ani patu. Jo, zapomněl jsem na přítele Naïmy, kterej byl už na první pohled jasně čtyřprocentní. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že netuším, kde autoři nacházeli ta nezapomenutelná setkání. Jestli to měli být ti chlápci na lodi, kterým šlo od počátku o jednu jasnou věc, což Sofii moc nevadilo, protože se rozhodla, že tohle bude její život. Asi to je novodobá součást života mladých žen s krásným tělem. Najít si někoho prachatého, za koho zaplatí tělem. Hlavně, že někdo zacáluje drahou kabelku a hodinky. Trochu v protikladu šlo nepochopení mladší sestřenky, která zprvu odmítala postupovat stejně, ale nakonec se jí to zalíbilo. Otázkou tak pouze zůstává, jak by se Sofii dvořili muži dál a co v pokročilém věku. Možná by její osud a celý příběh zůstal věrohodnější a přijatelnější, kdybychom ji mohli sledovat i dál, během let a v jiném prostředí. ()

psynoxious 

všechny recenze uživatele

Hmm. Zaujímavé pocity po dopozerení. Také ako z reálneho života, nefalšované. Sofia bola ten typ ženy čo sa páči chlapom s istým vkusom. Mne sa pri nej akurát zdvíhal žalúdok. 0% prirodzenosti, zranená bytosť nastavená na samodeštruckiu.. teplý kamoš mi prišiel tiež prirodzený, nie len nejaký LGBT konštrukt, ako je vo zvyku vo viacerých filmoch tejto doby.. ()

Reklama

Reklama