Reklama

Reklama

Zombi Child

(festivalový název)
  • Francie Zombi Child (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Šedesátá léta na Haiti. Muž vstává z mrtvých a „zombifikován“ je poslán do pekla práce na plantážích cukrové třtiny. Současnost. Prestižní škola pro děti držitelů Řádu čestné legie v Paříži. Haitská dívka se skupině nových kamarádek svěřuje s rodinným tajemstvím, aniž by tušila, jaký dopad bude mít zvláštní historka na její přátele. Alegorický „zombie“ horor, vycházející z tragické postkoloniální historie Haiti, byl uveden v sekci Quinzaine de Réalisateurs na MFF v Cannes. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (3)

Eleasari 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se snímek zdál zajímavý. Neměl to být další béčkový horor plný vyděšených ječících holek, naopak narážel na důležité téma z historie. I motiv samotný - voodoo - mohl být příjemnou změnou od ďáblů, panenek a jejich vymítačů. Noa pak se to celé posralo. Asi tak po 30 minutách (sotva třetina) jsem se začala fakt nudit. Dlouhé záběry kamery a množství scén bez dialogu za tajuplné hudby, totiž přesně po té půl hodině přestaly budovat napětí ale únavu. Zbývající průběh se jen a jen zhoršoval, a závěr to už naprosto zabil. Po krátké rekapitulaci si člověk uvědomí, že se ve filmu se absolutně, ale jako opravdu vůbec nic nestalo. A to málo, co by se dalo nazývat dějem, nacpali už do traileru. Takže pokud byste přeci jen měli zájem, bohatě stačí zhlédnout ten, aniž byste o něco přicházeli. Popravdě však i ty dvě minuty budou ztrátou času. ()

Noan 

všechny recenze uživatele

Skoda, keby hlavna dejova linka nesledovala adolescentne primitivnu motivaciu hlavnej protagonistky, mohol to byt atmosfericky pozitok ()

Reklama

Galerie (29)

Reklama

Reklama