Reklama

Reklama

Zombi Child

(festivalový název)
  • Francie Zombi Child (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Šedesátá léta na Haiti. Muž vstává z mrtvých a „zombifikován“ je poslán do pekla práce na plantážích cukrové třtiny. Současnost. Prestižní škola pro děti držitelů Řádu čestné legie v Paříži. Haitská dívka se skupině nových kamarádek svěřuje s rodinným tajemstvím, aniž by tušila, jaký dopad bude mít zvláštní historka na její přátele. Alegorický „zombie“ horor, vycházející z tragické postkoloniální historie Haiti, byl uveden v sekci Quinzaine de Réalisateurs na MFF v Cannes. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

Eleasari 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se snímek zdál zajímavý. Neměl to být další béčkový horor plný vyděšených ječících holek, naopak narážel na důležité téma z historie. I motiv samotný - voodoo - mohl být příjemnou změnou od ďáblů, panenek a jejich vymítačů. Noa pak se to celé posralo. Asi tak po 30 minutách (sotva třetina) jsem se začala fakt nudit. Dlouhé záběry kamery a množství scén bez dialogu za tajuplné hudby, totiž přesně po té půl hodině přestaly budovat napětí ale únavu. Zbývající průběh se jen a jen zhoršoval, a závěr to už naprosto zabil. Po krátké rekapitulaci si člověk uvědomí, že se ve filmu se absolutně, ale jako opravdu vůbec nic nestalo. A to málo, co by se dalo nazývat dějem, nacpali už do traileru. Takže pokud byste přeci jen měli zájem, bohatě stačí zhlédnout ten, aniž byste o něco přicházeli. Popravdě však i ty dvě minuty budou ztrátou času. ()

Noan 

všechny recenze uživatele

Skoda, keby hlavna dejova linka nesledovala adolescentne primitivnu motivaciu hlavnej protagonistky, mohol to byt atmosfericky pozitok ()

Reklama

Reklama