Reklama

Reklama

Slitování

  • Francie Roubaix, une lumière (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vánoční noc v Roubaix. Policejní šéf Daoud projíždí městem, ve kterém se narodil. Vypálená auta, násilná přepadení… Tváří v tvář chudobě, podvodům a úzkosti, Daoud pozná, kdo lže a kdo říká pravdu. Louis je nováček z policejní akademie, který nedávno přibyl do Daoudova týmu. Je mladý, nešikovný a nechá se snadno zmást. Daoud a Louis jsou konfrontováni s vraždou staré ženy. Vyslýchány budou dvě mladé ženy – Claude a Marie – zcela bez prostředků, alkoholičky, milenky… (Film Europe)

(více)

Recenze (12)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je všechno špatně,kromě dvou hlavních hereček,kdy film začne být "zajímavý" až po hodině dvacet.Proč takhle špatně napsaný škvár plných odboček má dvě hodiny nevím .Vykreslení postav příšerný,hlavně u pana inspektora Daouda.Sledujeme případy,který buď nikam nevedou nebo sledujem i nějakou holku z alžírska a její rodiny.Proč tohle je ve filmu nevím.Nováček Louis opět hraje něco co ve výsledku spadne opět do závěrečného výslechu.Takhle hroznou charakteristiku postav ve filmu jsem neviděl ani v béčkových hororech.Film se snaží být něčím a jen hodinu přešlapuje na místě a diváka se snaží zmást kriminální nadílkou.Tolik vaty ve filmu,který ve výsledku mohl trvat 40 minut jako pilot seriálu,je nepředstavitelný zlo.Až se divím,že jsem to dodíval,ale pravda,že na Léa Seydoux jsem byl zvědav a holka spolu se Sarou Forestier byly jen to jediný dobrý v nejhorší kriminálce co znám. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dobře zahraná, solidní krimi s vraždou a vyšetřováním, ale bez přidané hodnoty jakou by pro ní mohlo být tematické propojení s něčím zajímavějším, nebo filmařská inovace ve formě vyprávění. [Cannes] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na Desplechina prekvapivo divácky prístupný film. Má však problematickú dramaturgiu, vyšetruje sa viacero prípadov, pričom sa im venujeme časovo nerovnomerne a nie paralelne, ale skôr chronologicky. Pričom prípad vraždy dostáva najviac priestoru. Na konci sa potom v krátkosti dozvieme, ako sa skončili línie s dcérou a so znásilnením. Ono ide skôr o príbeh policajta, než o klasickú detektívku. Pre nižšie hodnotenie som sa rozhodol kvôli neustále vrieskajúcim policajtom, to by sa radšej priznal každý ku všetkému, nech už to nemusí počúvať. Zem je obsadený dokonale. 70% ()

angel74 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o standardní detektivní příběh, který sice neurazí, ale bohužel ani nenadchne. Vyprávění je příliš rozvleklé, kratší stopáž by filmu určitě prospěla. Za pozornost ovšem stojí herecké výkony Léy Seydoux a Sary Forestier. (60%) ()

Ivi06 

všechny recenze uživatele

Je možná trochu škoda, že si na sebe film bere víc kriminálních případů na rozlousknutí, než je ve své stopáži schopné zvládnout. Máme tu pohřešovanou dívku, pokus o pojistný podvod, znásilněnou dívku v metru, požár a vraždu postarší ženy. Méně je někdy více jak víme, a proto by filmu prospělo ubrat jednu linii a hlouběji rozvést ty zbylé. V momentě, kdy se v druhé polovině filmu dostane na výslech dvou podezřelých a na rekonstrukci dotyčného zločinu, film nabírá spád a stává se velmi napínavým. Na tom mají především zásluhu herecké výkony Léy Seydoux a Sary Forestier, díky kterým divák netuší na čí straně je pravda, což je pro krimi žánr zcela zásadní. Roschdy Zem coby správňácký a vyrovnaný velitel tu naopak do temného zkaženého města a zvrácených případů vnáší světlo, nadhled a v jeho utišující přítomnosti věříte tomu, že vše bude brzo v pořádku. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to spíš informace jak se dostane země, vinou rozhodnutí politiků, do průseru.Kardinálního.Shrnu.Kdy politici žijí obklopeni ochrankami a za vysokými zdmi a obyčejný občan má strach vystrčit nos!Je to tak???Příběhy policistů a i těch na druhé straně zákona o tom sdělují.Kamera,režie,málá skupina herců a malý prostor kde se děj odehrává ale vypovídá o tragedii lidí v beznaději na nějakou budoucnost.Kvituji titulky .Podmanivou hudbu a tentokrát ani nevadily cílené detailní záběry kamery. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Trochu také rozhádzané a neucelené, ústredná ženská dvojka zahraná veľmi dobre, ale celé to vyšetrovanie ako aj v podstate film bolo nemastné neslané bez pridanej hodnoty. 6,6/10. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Netradiční kriminálka situovaná do francouzského města Roubaix ležícího v blízkosti hranic s Belgií. Děj plyne pomalu, kriminalisté vyšetřují běžné případy jako pokus o pojišťovací podvod, znásilnění, žhářství. Úkoly rozděluje poručík Daoud, policista arabského původu v přesvědčivém podání Roschdyho Zema. Samo město je multikulturní, sám velitel si stěžuje, že je samý Polák, Portugalec, Alžířan atd. Pro mě je překvapivá agresivita zatčených a vyslýchaných podivných existencí, které znají perfektně svá práva, ale zákony porušují jako na běžícím pásu. Děj příběhu se rozjede po zjištění, že žhářství souvisí s podezřením na vraždu staré sousedky dvojicí mladých žen. To je od druhé poloviny ústředním motivem a graduje celý příběh ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Recenzie k tomuto snímku ma celkom zaujali, tak som si povedal, že to s ním skúsim. A musím povedať, že je to dosť veľké sklamanie. Nie ani tak obsahovo, keďže ako kriminálna žánrovka to celkom fajn funguje, ale hlavne mi vadilo to prevedenie. Chladné, profesorské, prakticky bez akejkoľvek emócie, ktorá by ku mne prenikla. Ako by som pozeral inštruktážne video pre policajných kadetov. Škoda, podľa môjho názoru dosť premrhaný potenciál. 40 % ()

Reklama

Reklama