Reklama

Reklama

Kanáři

  • Rumunsko La Gomera (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Cristi rozehrává nebezpečnou dvojí hru s policií a drogovou mafií. Spolu s krásnou Gildou cestuje na Kanárské ostrovy, aby se naučil místní šifrovanou pískanou řeč. Ta mu má pomoci přechytračit policejní kolegy a vysvobodit komplice z vězení. Roztáčí se koloběh lží a léček, ve kterém jde o pořádný balík peněz, a místy také o holý život. Podvratný detektivní thriller režiséra Cornelia Porumboiua vzdává hold klasikám filmu noir a ve světové premiéře byl uveden v hlavní soutěži na MFF v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (25)

kajas 

všechny recenze uživatele

Rumunskou kinematografií jsem byla dosud nepolíbená a z tohohle kousku mám dost smíšené pocity. Zaujalo mě využití skutečně existujícího hvízdavého jazyka (o čemž jsem neměla ani ponětí), smyslnou Catrinel Marlon bych okamžitě obsadila do role nové bondgirl a uchvátila mě závěrečná sekvence v singapurských zahradách (po vizuální i hudební stránce). Vadil mi ale těžce necharismatický hlavní hrdina a zvláštní způsob vyprávění znemožňující divákovi se snadno orientovat. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Papierovo silná vec (jednak skvelý režisér + dvorný herec rumunskej novej vlny) skončila výrazne pod očakávaniami. Civilné latky s realistickým spracovaním a komediálnym nádychom (12:08 Na východ od Bukurešti, Policajný, adj.) vystriedal nesúrodý žánrový mix, ktorý je tu ľahko bizarne variovaný a štylizovaný (občasný kukuč po noirovej kamere). Len to akosi nefungovalo k mojej spokojnosti. Popkultúrny soundtrack je navyše opočúvaný a vážna hudba pôsobí zasa ako póza. V jednotlivostiach občas silné a zaujímavé, ako celok rozpačité. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi to do seba všetko elegantne zapadá, ale nezobral som si do kina ceruzku a papier a tak graf si urobím asi až nabudúce, ak sa rozhodnem si film znova pozrieť. Žeby bola tá šifrovaná reč bohvieakým prínosom, by som nepovedal, divák sa skôr sústredil na to, kto koho práve zradil, kto s kým kope v jednom tíme a prečo zrazu kope za iný a kto je policajt a kto gangster je tu vlastne jedno. No a jedno je to aj v prípade hlavnej postavy, ktorá má tiež poriadne maslo na hlave a nie je ani bohvieako sympatická. Bohužiaľ ale musím skonštatovať, že ma táto hra príliš nenadchla a nakoniec mi je vlastne jedno, ako to celé bolo. Ale ako som spomínal, nevylučujem opakované pozretie a následné zvýšenie hodnotenia. Catrinel Marlon bude zrejme nejaká bývalá Miss Rumunsko. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pochmurná že prý komedie. 1)  44letý scenárista a režisér (někdy i producent) Corneliu Porumboiu je pro mě zárukou buď kvalitního nebo alespoň zajímavého filmového zážitku. Dokázal to v předchozích filmech a znovu potvrdil i v tomto._____ 2)  Dost dlouho mi trvalo, než jsem se ve filmu zorientoval - kdo je kdo, na čí straně stojí a jaké má úmysly a zájmy. Tvůrci očividně sázejí na to, že divák neví, možná ani netuší a je proto napnutý._____     3)  Poněkud bizarní zápletka založená na hvízdacím jazyku silbo_gomero ozvláštňuje jinak tuctový příběh o 30 miliónech € z drogového byznisu a zkorumpované policii. Nikomu nevěř!_____ 4)  Výstižný koment: Stanislaus***. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Rumunská krimi komedie thriller, který v prvních patnácti minutách vypadal jako něco hodně nadějného, ale jakmile se hlavní hrdina přesunul na Kanárské ostrovy, aby se naučil tu kódovanou pískací řeč ... něco tak trapnýho, co se přelilo do něčeho nudnýho jsem nečekal. Docela zklamání, jedna hvězda navíc za Catrinel Marlon. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • La Gomera je druhým najmenším ostrovom zo súostrovia Kanárske ostrovy. Rovnomenný rumunský film nemá nič spoločné s talianskym mafiánskym syndikátom Gomorra, ako by sa mohlo zdať z podobne znejúcich názvov. (MontyBrogan)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v rumunskej Bukurešti, na Kanárskych ostrovoch a v Singapure. (MikaelSVK)
  • Jazyk pískania "El Silbo" existuje a je používaný v jeho rodisku, na ostrove La Gomera. Režisér sa o ňom dopočul najprv z televízneho programu, a tak ho zaujal, že si kvôli jeho naštudovaniu nechal prekladať knihy zo španielčiny. (MontyBrogan)

Reklama

Reklama