Reklama

Reklama

To musí být nebe

  • Francie It Must Be Heaven (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Elia Suleiman, hlavní postava a vypravěč, utíká z Palestiny a hledá alternativní domov, jen aby si uvědomil, že Palestina je vždycky s ním. Příslib nového života se brzy promění v komedii omylů. Ať se vydá jakkoliv daleko, od Paříže po New York, něco mu připomíná domov: policie, hraniční kontroly a rasismus nejsou nikdy daleko… A zatímco dělá vše, aby se začlenil do nové společnosti, každý mu neustále připomíná, odkud pochází. Jak se toulá, táže a hledá sám sebe, Elia Suleiman pokládá základní otázku: co můžeme skutečně nazývat domovem? Film je burleskní ságou zkoumající identitu, národnost a sounáležitost, v níž humor přináší novou naději pro ostatní a pro samotného Suleimana. (Film Europe)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (20)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z ďalších snímkov, u ktorých síce na jednej strane musíte oceniť akýsi myšlienkový autoportrét samotného režiséra v hlavnej úlohe, avšak na strane druhej sa to bije s ťažkým artovým kŕčom. A to hlavne preto, že v zásade celý čas čakáte, kým sa stane niečo zásadné a zapamätateľné, aby ste zistili, že už je koniec a vy sa len zamyslíte a poviete si fajn. To je jednoducho málo a aj v rámci artového žánru by som tu očakával trošku viac. 45 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Čakal som na ten moment, kedy sa mám začať smiať, a ono to nikdy neprišlo, len nejaké záblesky úsmevu, ale to je tak všetko. Film má veľmi málo dialógov, vlastne takmer žiadne a bez toho to je maximálna nuda. Mne podivný pohľad pána v okuliaroch, ktorý vyzerá, že má všetko na háku, na zábavu nestačil. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na sebeprezentaci Eliy Suleimana coby člověka, který se tváří, že mu svět něco dluží, mi je něco krajně nesympatického. Celý film tráví tím, že neslovně soudí karikatury, které sám vymyslel (mimochodem poměrně obstarožní a povrchní karikatury), aniž by vyjádřil zájem o cokoliv krom okukování ženských zadků, což ve mně evokuje něco, co by natočil Jiří Menzel někde mezi Králem a Donšajny. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu som sa na to výslovne tešil, no napokon zostávam pomerne sklamaný. Putovanie Eliu na línii Palestína - Paríž - New York v pseudosatirickom prevedení na hrane nemého filmu nebol zas až tak skvelý nápad, ako by sa mohlo prvotne zdať. Úprimne, nezasmial som sa jediný raz, a všetky tie stereotypy mi prišli skôr trápne, inými slovami - postrádalo to akýkoľvek dôvtip, na ktorom by sa dal takýto typ filmu postaviť. A pritom to potenciál malo relatívne dobrý. Nuž, jedna hviezda. Nič viac, nič menej. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Vedle sebe tu rozkvétají groteskní absurdity, nicotnosti i poetické obrazy, ale samotný děj působí poněkud jednotvárně a zdlouhavě. Škoda, že některé situace nejsou trochu lépe vygradované. Pochválit bych však chtěla závěr plný mladistvého elánu a energie. Ta písnička, na kterou omladina tančila, se mi moc líbila. Hudební složka filmu mě celkově dost oslovila. (65%) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Hlavní postava, Elia Suleiman, za celý film promluví jen v jedné scéně, a to, když newyorskému taxikáři vysvětluje, že Palestinec z Nazaretu. (Candice)
  • V produkčním studiu v Paříži, kde Eliovi zamítnout produkovat jeho snímek o Palestině, visí na zdi plakát s českým titulem „Sněženky“. (Candice)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Reklama

Reklama