Reklama

Reklama

Kapitán Planeta

(seriál)
  • Česko Captain Planet (více)
USA, (1990–1995), 44 h 20 min (Minutáž: 23–24 min)

Hrají:

David Coburn, LeVar Burton, Joey Dedio, Janice Kawaye, Scott Menville, Kath Soucie, Whoopi Goldberg, Meg Ryan, Helen Hunt, Dean Stockwell, Sting, Martin Sheen (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(113)

Obsahy(1)

Gaia, bohyňa Zeme, čoraz viac sužovaná environmentálnymi rizikami spôsobovanými človekom, povolala piatich mladých ľudí z rôznych kútov sveta a spravila z nich Planetárov, opozičnú silu bojujúcu proti ekologickým zločincom a nabádajúcu ostatných k potrebám environmentálnej zodpovednosti. K dosiahnutiu tejto úlohy každému z Planetárov darovala magický prsteň, ktorý má silu zeme, vzduchu, vody, ohňa a srdca. Keď je hrozba, ktorej čelia, príliš veľká, aby ju dokázali sami zvládnuť, spoja svoje prstene a vyvolajú Kapitána Planétu, ktorý má silu zastaviť ľuďmi spôsobené ekologické katastrofy. Planetári medzitým poskytujú podporu poukazovaním na činy, ktorými môže pomôcť každá diváčka a každý divák. (whack)

(více)

Recenze (16)

whack 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som ako malý miloval. Toľko dobrej myšlienky, toľko správnych činov, toľko odhodlania postaviť sa za správnu vec, to ma očarilo. Každý diel končí obrátením sa na nás divákov s tým, ako môžeme my pomôcť vo svojom okolí postaviť sa proti ekologickým zločinom - hotová environmentálna výchova, ktorá je pre deti tak potrebná! Inšpiratívna, pozitívna, nenásilná - pre deti ako stvorená! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Na tento animák som sa vždy vnímal ako na jednu z lepších možností priblížiť deťom otázku/problematiku ochrany životného prostredia. Škoda, že seriál postupom času sa stal samo opakujúcim a nedokázal vyvíjať sa ďalej. V porovnaní s dnešným obsahom, čo ponúkajú TV stanice, zamerajúco na rozprávky, sa stále jedná o pozorovateľnú vec. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Reklama

Valigar 

všechny recenze uživatele

Ach! Seriál mého mládí... když mi bylo šest let, tak jsem sledoval různé seriály od "Strážců vesmíru"( ty jsem sledoval i v němčině, ač jsem neuměl ani ň) až třeba po Kapitána Planetu a bylo mi v té době úplně jedno, že je to schématické a že postavy tam existují jen extrémě přesvětlené či černé jak uhel. Pro mou děckou dušičku to byla nádhera. ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

Tento seriál sme mali s kamošom napozeraný - Země, Oheň, Vítr, Voda, Srdce! a už sme iba pretáčali tie VHSky dookola. No a, samozrejme, sme sa na dvore hrali, kto má aký prsteň a akú moc ovláda (najlepší bol aj tak vietor, len tak medzi nami a srdce dostal ten, čo si vyberal ako posledný :D)... a práve za túto zábavu, akú som pri tom zažil, dávam 3* ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

No, připustíme-li, že za tím vším stála ušlechtilá myšlenka - a to záchrana planety - zaslouží si to perverzně pozornosti hodný "odpad". Protože prezentace té myšlenky je děsivá... slovo "schematický" je pořád ještě slabé pro vykreslení scénáře jednotlivých dílů. A o čem že to vlastně je? O partičce mladých (kreslených:)) veskrze sympatických ekologických aktivistů, kteří disponují jistými prsteny, které jim umožňují ovládat jednotlivé živly. A Captain Planet je hrdina, který je (s železnou pravidelností) vyvolán spojením všech prstenů (k tomu dojde pokaždé, když mladým teče do bot, což je... v každém dílu;)). Pokud se ekologická hnutí rozhodla popularizovat tímhle způsobem, nedivím se, že jejich řady nejsou početné. Tohle je totiž kreslený klon Power Rangers, který ovšem nemá papundeklové mrakodrapy a otřesné kostýmy kaiju monster:) ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama