Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (4)

Matty 

všechny recenze uživatele

Na základě kraťasu natočeného v jednom záběru vznikl celovečerák koncipovaný jako série krátkých jednozáběrových filmů. Zatímco během úvodní a závěrečné jízdy na kole má délka záběru své opodstatnění a přispívá k dojmu plynulosti, u řady dalších scén vyznívá samoúčelně a naopak zviditelňuje epizodičnost eliptického vyprávění s velkými skoky v čase. Fakt, že některé záběry trvají kolem čtvrt hodiny, nepomáhá líp pochopit vztahy mezi postavami, o které jde v prvé řadě. Herci vedoucí dialog jsou zpravidla snímáni zblízka, s malou hloubkou ostrosti, stejně jako v klasicky stříhaných filmech. Nevidíme tak, co se děje ve vzdálenějších plánech obrazu. Zřeknutí se střihu je především záminkou ke zbytečné akrobacii steadicamu. Covino ani neusiluje o realismus. Předěly mezi některými kapitolami tvoří bizarní muzikálová čísla (při jednom z nich se zpívající herci dívají přímo do kamery) a v jednom z dlouhých záběru dochází k náhlému přechodu ze dne do noci a zároveň ke skoku v čase (od Dne díkůvzdání k Vánocům). Tahle ozvláštnění vytvářejí iluzi sofistikovanosti, zatímco film pomocí neobratného variování jednoho vyprávěcího vzorce (Mike nějakým činem nebo výrokem negativně zasáhne do Kyleova života) vypráví banální příběh o přátelství lehce výstředních hrdinů a mužské sebelítosti, který jsme viděli v mnoha jiných amerických indie filmech v propracovanějším podání. 60% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to vyzeralo byť dosť dobré, ale napokon nič extra. Scenár nebol vôbec márny, práve naopak, ten mal v sebe relatívne dobrý potenciál. Po dejovej stránke teda fajn, akurát sa mi moc nepáčili tá kompozícia "dejstiev", a celkovo ten pseudo-čiernokomediálny štýl mi skôr prekážal ako imponoval. Ústredná dvojica podivínov bola priam komická, a niektoré dialógy boli tak čudné, až boli dobré :D Tak aspoň za tieto prednosti dávam 2*. Ale rozhodne som veril, že to bude niečo lepšie. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pekné obrázky v kopcoch, ale mal som z nich svalovku na prvý pohľad. Celkovo mi to prišlo ako snaha o šialenú komédiu, ale žiaľ len postavy sa správajú šialene, všetko to okolo vyzerá veľmi prehnane. Navyše súhlasím s užívateľom solisoli, že sa to postupne prepadlo do nudy. Film má byť oslavou priateľstva, ale v niektorých prípadoch to priateľstvo šlo už za hranu (kamoša nenechám zmlátiť na ceste, kamoša nenechám bozkávať moju ženu atď.) ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Slušne rozbehnutá komédia o dvoch priateľoch, začína jazdou na bicykli po francúzskych Pyrenejách, kde scenár skvele zabodoval. Aj ďalej to s tým humorom vypadalo sľubne. Bohu žiaľ. Ešte ani v polovici sa príbeh začal prepadávať do nudy a priemeru, v ktorom aj nakoniec skončil. Možno niektorí oteckovia, ako spestrenie pri varení nedeľného obeda si prídu na svoje. A ja vôl som pritom zabil, skoro celý večer. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama