Reklama

Reklama

Až přijde oheň

  • Španělsko Lo que arde (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Amador se vrací do rodné vesnice poté, co si odseděl ve vězení trest za žhářství. Jeho matka Benedicta přijímá synův návrat se stoickým klidem. Muž se zapojuje do života na vsi, který poklidně plyne v souladu s přírodou, jeho dny jsou vyplněny péčí o dům a jejich tři krávy. Jednoho dne se však znovu rozhoří oheň… Po Mimózách, hypnotické marocké odyseji, se Laxe vrací se snímkem, v němž se vyznává z lásky ke krajině svých předků a prostému vesnickému životu. Nádherné zalesněné galicijské kopce, jednou skryté v husté mlze, jindy zalité paprsky slunce, jsou však i místy častých požárů. A lidé vždy cítí potřebu označit viníka. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)

Související novinky

Dny evropského filmu startují již za pár dní

Dny evropského filmu startují již za pár dní

14.06.2020

Dny evropského filmu (DEF), které se zaměřují výhradně na současný evropský film, letos představí 40 filmů z téměř 30 evropských zemí. Hlavní část programu DEF proběhne od 16. do 23. června v Praze,… (více)

34. Premios Goya – výsledky

34. Premios Goya – výsledky

26.01.2020

Výroční španělské filmové ceny Goya byly předány v sobotu 25. ledna 2020. Slavnostní ceremoniál, jenž se konal v jihošpanělské Malaze, uváděli stejně jako loni komik a moderátor Andreu Buenafuente a… (více)

Reklama

Reklama