Reklama

Reklama

Gangster, policajt a ďábel

  • Jižní Korea Akinjeon (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

V Čchonanu je v autě brutálně ubodán muž a případu se ujímá detektiv Jung Tae-seok (Moo-yeol Kim) se svým parťákem Bae Soon-hoem (Yoon-seong Kim). Jung si jako jediný případ spojí s dalšími vraždami, které byly spáchány stejným způsobem, a dojde mu, že je má na svědomí sériový vrah. Když tentýž vrah napadne a pobodá i šéfa gangu Jang Dong-sua (Dong-seok Ma), oběma mužům dojde, že musí spojit síly, aby ho dopadli. Každý ovšem sleduje svůj vlastní cíl. (LangiJ)

(více)

Recenze (81)

verbal 

všechny recenze uživatele

Krajně nesympatický, hnusně afektovaný a trapně přehrávající ťamanský policejní rádoby veledrsoň Yoo-sem Chooy, no hotový postrach rýžovišť a roztřesávač bambusů, a totálně sympatický, hustokrutě tvrdý a skvěle hrající šarmantní ťamanský organizovaný zločinec Ye-Boo Tie spolu honí. Honí kulantně vyšinutého, solidně úchylného skutečně událostního masouna Ja-Soo Paka, který je strašně chce opíchat. Třiceticentimetrovým dranžírákem. Do kvalit Vzpomínání na vraždu nebo Očumování ďábla to sice nevyhonili ani nedopíchali, nicméně i tak se jedná o další hodně slušný, skoro seriózní a poměrně originální kimči napínač, opět překvapivě téměř zcela prostý obvyklého opičího čurákování, kterým žluté produkce kurví na hlavu nepadlému evropskému divákovi každý druhý počin s téměř stejným gustem jako bolyvůdští čmoudi cigánskými tanečky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„POSKYTNU TI CHLAPY A POSTARÁM SE O VÝDAJE. PODĚLÍME SE O TIPY A NAVZÁJEM SI POMŮŽEME“… /// Gangster chytá s poldou ďábla… mimochodem perfektní setkání těch dvou „zločinců“. Fakt! Víc než o krimi jde o tu spolupráci těch dvou „rozdílnejch“ povah. Každej chce tu „finální“ fázi pro sebe, což slibuje zajímavý rozuzlení. Navíc situaci ovlivňuje i vrah. Celkem dobře jde rozlišit okamžiky, které byly zdramatizovány pro dobro příběhu, takže není třeba se obávat nějaký nudy. A že to končí jako pohádka? To je vlastně fajn, páč to vede k zamyšlení… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen kusy založený na skutečnosti. 2.) Já už ďábla viděl. A co policajti? 3.) Thx za titule langi. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Korejci se opět předvedli a servírují Kriminální Thriller jako křen! Film je inspirován skutečnými událostmi z roku 2005 a samotný nápad se mi velmi zamlouvá. Gangster Ma Dong-Seok ( ten chlap poslední dobou táhne Korejské filmy nahoru) je pobodán sériovým vrahem a je nucen se spojit s detektivem, aby ďábelského vraha dopadl. Dva mizerové musí dopadnout ještě většího mizeru a funguje zde úplně vše. Má to slušný drive, charismatické postavy ( Bavil mě sympatický policista i chladný slizký vrah) dostatek akce i napětí a parádní finále u soudu s Cliffhangerem jak sviň, které si okamžitě žádá o sequel z vězení. Skvělý vizuál je samozřejmostí a Korejci si připisují další solidní zářez se sériovými vrahy. 80% ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Sice to není takovej námrd jako třeba Viděl jsem ďábla nebo Bílé maso, ale i tak skoro soukmenovci opět ukázali, že filmy o seriálovejch nebo masoxovejch vrazích uměj jako nikdo jinej a se zblitkem světa si v tomhle žánru vytíraj svou žlutou prdel. Však už i samotnej Sláj se vyjádřil, že by tuze rád udělal émerickou verzi, což o něčem svědčí. A teď k filmu. Pokud to někdo nepochopil z anglickýho názvu tak tu máme tři postavičky - poldíka, gangstříka a jednoho vyšinutýho kreténa, co tuze rád píchá chlapy a vždy jim to nadšeně napere přímo do prdele (jejich auta svým autem, na co jste mysleli? ). Policie je až na našeho pana Snaživku tupá jak dvacet let nebroušená kosa a možnosti, že by v okolí řádil sériovej vrahoun se jen směje. Náš killer si ale jednoho krásnýho deštivýho večera vyhlídne kurevsky špatnou oběť v podobě místního šéfa podsvětí, kterej zcela kategoricky odmítá chcípnout a na průser je zaděláno. Po vrahounovi tak jde Snaživka, Šéfík podsvětí a jako bonus celá jeho banda. Mnoho vlků, zajícova smrt, takže i nad krysím ksichtem se začnou stahovat mračna a začne mu být jasný, že tohle kolosálně posral. Otázkou je, kdo ho nakonec dostane. Poldové, gangsteři nebo ho, v rámci utužení vztahů, domrdaj společně? Jako bonus tu je ještě možnost, že se tam pokosej všichni navzájem, každopádně ať tak či tak, opět krásná ukázka toho, jak jsou korejci krásně mstivý svině, že jim to můžou všichni kolem jenom tiše závidět. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nepřítel mého nepřítele je můj přítel. Oblíbený motiv pragmatického propojení obou stran zákona, u kterého jsem čekal více serióznosti z policejní strany (něco mimo pole působnosti Jackieho Chana) a méně hlušiny v prostřední pasáži. Nerozumím dvěma věcem. Proč se nedrželi kréda, že jen blázen si bere na přestřelku nůž a proč vše neskončilo všeříkajícím úsměvem na vězeňském dvoře? Nejspíš lze očekávat americký remake a já už mám v hlavě jeho obsazení. Policajta bude hrát Mark Wahlberg (když už Moo-yeol Kim postavil svůj výkon na jeho napodobování), role gangstera se chopí John Cusack po tříměsíční cheeseburger-bourbonové dietě a kuchající ďábel bude ze škatulky urputně se vymaňující Zac Efron.. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Velesympatický masový rákos, co kdyby jednou trapně nechyboval a nepenetroval asociála, mohl tam strašit hjundajisty dodnes. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Prý podle "pravdivého příběhu", inu, myslet si o tom můžeme každý své, ale zfilmováno je to skvěle, charakterní herci v hlavních třech rolích a odsejpá to královsky... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Epická linka třech dějů se střetává do jednoho průsečíku a spojuje tak tři relativně oddělené světy narušeného sériového vraha, netradičního policajta a businessmana/gangstera. Ten závěr neměl chybu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zajímá mě, co konkrétně se doopravdy stalo. Krimi thriller o netypické spolupráci gangsterů a policistů za účalem dopadení psychopatického sériového vraha, který Ma Dong-seok drží hodně vysoko. Obě strany si v zásadě nevěří, ale nic jiné, než spolupracovat, jim nezbývá. P.S. Sylvester Stallone a jeho produkční společnost oznámili 5. 5. 2019 úmysl vytvořit remake opět s Ma Dong-seokem v hlavní roli. Trailer https://m.youtube.com/watch?v=rc5__odNq7U ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Spíše krimi než akční a i přes krátkou stopáž trochu utahané. Dané téma souboje policisty a gangstera mají naštěstí Korejci v krvi a nestane se, že by se divák vyloženě nudil. Jen zamrzí, že se film po celou dobu pořádně nerozjede. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Slušně se do toho Korejci opřeli. Na ty jejich bojůvky sice nejsem stavěná, ale tahle krimi mě po čertech bavila. Gangster byl senzační! ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem ke korejským a obecně asijským filmům dost skeptický, a to hlavně kvůli nevýrazným a stejným postavám (kdo se má ve všech těch stejných asiatech vyznat žejo), tak tenhle film byl dost odlišný. Hlavním tahounem je fascinující námět, o to líp, že je podle pravdivých událostí. Za zmínku stojí taky Dong-seok Ma, který je téměr v každém východním filmu, který jsem zkoukl, a ten chlap je fakt talent! Samotný příběh, kdy se polda a gangster spojí proti vrahovi je posilněn šikovně vybraným zabijákem, který je správně psycho a hnusák. První půlka místy ubíhala pomaleji, než bych chtěl, ale poslední třetina se rozjela a jakmile se šláplo na vyšetřování a hon na vraha, tak to fičelo až do konce. Finále epické a klidně bych si představil další díl z věznice. První část místy rozpačitá, druhá to solidně zachránila a na Koreu se mi to líbilo. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

S trochou nelibosti musím dát čtyři. Proč "musím"? No protože mě to bavilo určitě víc, než vyhajpovaný středoproudový Parazit. A proč "s trochou nelibosti"? Protože postava Policajta byla tak nehorázné a nesympatické hovado, že já osobně bych byl určitě radši grázl, než takovýhle retard. Druhá hlavní postava, tedy Gangster, byl naopak skvělý řízek a sympaťák. Líbil se mi jeho způsob řešení problémů. Jeho nápad udělat si z nepohodlné osoby boxovací pytel, respektive náplň boxovacího pytle, mě docela zaujal. Ani fackovací panák u oběda nebyl špatný. Ale dal se do holportu s fízly, takže taky žádný idol. Zato ovšem zabiják, říkejme mu třeba Bestie, je těžce nářezová figura. S tímhle xichtem a výrazem by mohl strašit v cirkusu děti a ani by ho nemuseli moc maskovat. Škoda že nedostal víc prostoru, zasloužil by si hlavní roli v nějakým hodně zvráceným celovečeráku, třeba o psychopatickým sadistickým nekrofilním kanibalovi. Nic bych za to ale nedal, že v civilu je to hodnej, milej a neškodnej kluk. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zápletka zaujímavá. Policajt a gangster sú okolnosťami donútení spolupracovať, aby spoločne našli masového vraha. Bohužiaľ, má to miestami, nevhodný, odľahčený nádych. Policajt je teatrálny frajírek, gangster je prvoplánový alfa samec a navzájom sa vôbec neberú vážne, a ich spolupráca stojí celá na vode. Určite sa nebudete nudiť, ale to polovážno Vám bude neustále rozhadzovať naladenie sa k nejakému zaujímavému zážitku. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Za mňa teda veľké sklamanie. Film kde sú v centre príbehu tri postavy z ktorých sa dve vôbec nepodarili. Zabijak je taký úbožiak z ktorého nevyžaruje ani štipka diabolskosti. Policajt mi zase celý čas liezol na nervy jak bol otravný. Na hladine priemeru film udržal jedine charizmatický drsniak Dong-seok Ma ako gangster, ktorého sériový zabijak napadne a tak sa spolčí s poldom, aby ho dostali. Dong-seok Ma tu má aj pár solídnych bitiek. Bohužiaľ ale aj pár trápnych scén. Záver mi pripadal už extrémne prekombinovaný do takej miery, že z neho bola cítiť scenáristova vôľa ako nejaká prirodzená uveriteľnosť. Holt súdne procesy sú v Kórey stále riadne WTF rovnako ako správanie polície, ktoré ma zase raz iritovalo celý film. Viem si predstaviť, že by z toho mohol vzniknúť dobrý americký remake ak si z tohto filmu zoberie iba koncept a nahradí ho oveľa prepracovanejším príbehom a lepšími postavami. 5/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších Juhokórjeských žánroviek. Funkčné hlavne ku konci, kedy sa film dostane k tej podstatnej dráme. Dovtedy je to pekné koketovanie so silnou látkou, ktorej ale pre mňa, chýba výraznejší režijný rukopis. Biele mäso, Žlté more, Spomienky na vraha, Videl som Diabla, svojou silnou a temnou výpoveďou rezonujú viac. A pod každé je podpísaný výrazný režisér. Ale ako film začínajúceho tvorcu o ktorom sa hovorí, je to slušné. Pracuje to s archetypmi, je tu buddy presah ktorý sa snaží niesť v duchu hongkongských krimi thrillerov a je tu aj niekoľko dobre zvládnutých scén. Ako celok uspokojivé, hoci tá štvrtá hviezda je slabšia. Dong-seok Ma ale mlatí o stošesť. A je jedno či zombiekov, bohov alebo zločincov. Atmosféra v pohode. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Chvíli trvalo, než se mi podařilo naladit na korejskou vlnu a překousnout mně nesympatického poldu, v duchu jsem spřádala plány na další oběť toho totálně ujetýho týpka, bohužel to neklaplo, no. Nicméně jedná se o drsnou krimi ve svižném tempu se slušným úhynem a tak s nadhledem hodnotím kladně, neb závěr potěšil.. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Taková poctivá, svižná a dokonce i napínavá buddy-kriminálka. Chemie funguje. Není to překombinované. Není to korejsky hystericky melodramatické... Spokojenost. ()

Reklama

Reklama