Reklama

Reklama

Gangster, policajt a ďábel

  • Jižní Korea Akinjeon (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

V Čchonanu je v autě brutálně ubodán muž a případu se ujímá detektiv Jung Tae-seok (Moo-yeol Kim) se svým parťákem Bae Soon-hoem (Yoon-seong Kim). Jung si jako jediný případ spojí s dalšími vraždami, které byly spáchány stejným způsobem, a dojde mu, že je má na svědomí sériový vrah. Když tentýž vrah napadne a pobodá i šéfa gangu Jang Dong-sua (Dong-seok Ma), oběma mužům dojde, že musí spojit síly, aby ho dopadli. Každý ovšem sleduje svůj vlastní cíl. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Policie a gangsteři. Věční rivalové bez bázně a hany. I stane se zajímavá okolnost, že se tyto dva tábory spojí. Tou okolností je sériový  vrah ohrožující běžné obyvatele. Ale jo, přirozená věc pro policii, což gangstery nemusí zajímat. Ovšem do doby, kdy je přepaden také gangsterský boss. Přežije, ale to na věci nic nemění.  Společný zájem o onoho vraha předčí veškeré spory a nešvary. I když jen zdánlivě. V sázce jde totiž o hodně. Obě strany se dohodli, že si budou navzájem pomáhat s tím, že kdo masového vraha dopadne jako první, rozhodne o jeho osudu. Takže i v tomto případě jde o to, jakými pravidly s ním bude učiněno za dost. A to prý byl příběh zpracován na základě skutečné události. Neuvěřitelné, ale dejme tomu. Akce a napětí v temnější atmosféře patří k dominantnímu segmentu příběhu, jejichž intenzita se pevně drží po celou stopáž. Je to zkrátka hodně zajímavý thriller plný tajemství, intrik, akce a samozřejmě patřičné dávky násilí, jak to asijská produkce umí. Do sebemenšího detailu promyšlený příběh spojuje policejní práci s gangsterským podsvětím v podání vcelku svižném dialogu, který překvapivě udržuje lehkou a místy i zábavnou dynamiku. Není divu, že existuje informace, že Sylvester Stallone a Balboa production oznámili zájem o produkci amerického remaku. Jak už s takových počinů víme, nebude to sice už ono, ale ten zájem o kvalitě tohoto snímku hovoří samo za sebe. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

S trochou nelibosti musím dát čtyři. Proč "musím"? No protože mě to bavilo určitě víc, než vyhajpovaný středoproudový Parazit. A proč "s trochou nelibosti"? Protože postava Policajta byla tak nehorázné a nesympatické hovado, že já osobně bych byl určitě radši grázl, než takovýhle retard. Druhá hlavní postava, tedy Gangster, byl naopak skvělý řízek a sympaťák. Líbil se mi jeho způsob řešení problémů. Jeho nápad udělat si z nepohodlné osoby boxovací pytel, respektive náplň boxovacího pytle, mě docela zaujal. Ani fackovací panák u oběda nebyl špatný. Ale dal se do holportu s fízly, takže taky žádný idol. Zato ovšem zabiják, říkejme mu třeba Bestie, je těžce nářezová figura. S tímhle xichtem a výrazem by mohl strašit v cirkusu děti a ani by ho nemuseli moc maskovat. Škoda že nedostal víc prostoru, zasloužil by si hlavní roli v nějakým hodně zvráceným celovečeráku, třeba o psychopatickým sadistickým nekrofilním kanibalovi. Nic bych za to ale nedal, že v civilu je to hodnej, milej a neškodnej kluk. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nepřítel mého nepřítele je můj přítel. Oblíbený motiv pragmatického propojení obou stran zákona, u kterého jsem čekal více serióznosti z policejní strany (něco mimo pole působnosti Jackieho Chana) a méně hlušiny v prostřední pasáži. Nerozumím dvěma věcem. Proč se nedrželi kréda, že jen blázen si bere na přestřelku nůž a proč vše neskončilo všeříkajícím úsměvem na vězeňském dvoře? Nejspíš lze očekávat americký remake a já už mám v hlavě jeho obsazení. Policajta bude hrát Mark Wahlberg (když už Moo-yeol Kim postavil svůj výkon na jeho napodobování), role gangstera se chopí John Cusack po tříměsíční cheeseburger-bourbonové dietě a kuchající ďábel bude ze škatulky urputně se vymaňující Zac Efron.. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem ke korejským a obecně asijským filmům dost skeptický, a to hlavně kvůli nevýrazným a stejným postavám (kdo se má ve všech těch stejných asiatech vyznat žejo), tak tenhle film byl dost odlišný. Hlavním tahounem je fascinující námět, o to líp, že je podle pravdivých událostí. Za zmínku stojí taky Dong-seok Ma, který je téměr v každém východním filmu, který jsem zkoukl, a ten chlap je fakt talent! Samotný příběh, kdy se polda a gangster spojí proti vrahovi je posilněn šikovně vybraným zabijákem, který je správně psycho a hnusák. První půlka místy ubíhala pomaleji, než bych chtěl, ale poslední třetina se rozjela a jakmile se šláplo na vyšetřování a hon na vraha, tak to fičelo až do konce. Finále epické a klidně bych si představil další díl z věznice. První část místy rozpačitá, druhá to solidně zachránila a na Koreu se mi to líbilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Korejci se opět předvedli a servírují Kriminální Thriller jako křen! Film je inspirován skutečnými událostmi z roku 2005 a samotný nápad se mi velmi zamlouvá. Gangster Ma Dong-Seok ( ten chlap poslední dobou táhne Korejské filmy nahoru) je pobodán sériovým vrahem a je nucen se spojit s detektivem, aby ďábelského vraha dopadl. Dva mizerové musí dopadnout ještě většího mizeru a funguje zde úplně vše. Má to slušný drive, charismatické postavy ( Bavil mě sympatický policista i chladný slizký vrah) dostatek akce i napětí a parádní finále u soudu s Cliffhangerem jak sviň, které si okamžitě žádá o sequel z vězení. Skvělý vizuál je samozřejmostí a Korejci si připisují další solidní zářez se sériovými vrahy. 80% ()

Galerie (103)

Reklama

Reklama