Reklama

Reklama

Kdo mi jde po krku

  • USA Those Who Wish Me Dead (více)
Trailer 1

Místní hasička Hannah (Angelina Jolie) se stále ještě nevzpamatovala z tragické události, kdy před několika lety při lesním požáru zahynuli tři lidé. Bolestné vzpomínky se snaží potlačit tím, že se záměrně připravuje na nebezpečné situace a oddává se samotě na vrcholu rozhledny uprostřed divočiny v americké Montaně. Jednoho dne tam náhodou najde vyděšeného dvanáctiletého chlapce. Mladík je zkrvavený a traumatizovaný. Společně musí prchat neprostupným lesem během silné bouře, ale netuší, že na ně číhá ještě větší nebezpečí: dva nelítostní nájemní vrazi, kteří jsou chlapci v patách. Mezitím vypukne obrovský lesní požár, který pohlcuje vše, co mu stojí v cestě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (207)

silentname 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že "Those Who Wish Me Dead" nie je Taylor Sheridan vo svojej najlepšej forme, no nemôžem povedať, že by som si film neužil. V prvom rade má celkom slušný spád. Nenudil som sa pri jeho sledovaní a na hodinky som sa pozrel asi 15 minút pred koncom a som bol prekvapený, že už sme sa dostali do finišu. V takom prípade film spravil niečo dobre. Postavy sú celkom okey, herecké výkony sú schopné a nemám pocit, že by tam niekto vyslovene pôsobil ako mizerná voľba. Najzaujímavejším bol ale podľa mňa šerif Ethan v podani Jona Bernthala. Najviac ma na filme mrzí ale jedna vec. Čakal som úprimne viac od tej atmosféry plameňov a snahe prežiť v absolútne neľútostnom prostredí. Toho sa ale viac-menej dočkáme až úplne na konci. A je to škoda, lebo by to urobilo film podľa mňa o niečo zaujímavejším. Naši dvaja profesionálni zabijaci sú pre mňa od určitého momentu skutočne viac figúrky než zabijaci. A podarí sa im viac zlyhať, než veci zvládnuť. Čo je celkom hanba. Sú tu scénky, ktoré majú atmosféru, nudiť som sa nenudil a nemal som potrebu všetko logicky preanalyzovať. V rámci toho ako sa pohyboval film som celkom spokojný. Dúfam len, že nabudúce bude Sheridan zaujímavejší. Lebo aj keď som spokojný, tak viem, že má na viac. Hodnotenie: B+ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan nastavil laťku svými filmy hodně vysoko, takže stěžovat si, že to není další Wind River mi příjde naivní ( prece jen jeho prvotina je béčkový horor Vile) a ikdyž má film pár much, pořád se jedná o solidní, intenzivní a atmosférický Thrill s nádechem 90tek, který jsem si užil. Děj filmu se odehrává v nádherné Montánské divočině s ještě krásnější Angelinou Jolie, ta je při svých 45 letech pořád kočka k neuvěření a zdatně jí sekunduje Punisher či bratrské duo zabijáků ( Malíček a Nux). Akce ve výsledku není moc, ale když na ní došlo je docela intenzivní, zbraně jsou hezky ozvučené a Rko je využito tak na půl. Osobně bych raději viděl v tom hořícím lese běhat 20 hitmanů a sledovat Angelinu s Punisherem, jak je tam za pomocí pastí likvidují, ale to bych chtěl nejspíš moc. Každopádně atmosféra super ,napětí je dost, vizuál i herci paráda, tempo šlape obstojně, takže nemám moc důvod skloňovat se k průměru, kdo si však nedokáže užít film kvůli občasnému nelogickému chování či pár klišoidních odboček, sleduje omylem jiný žánr. 7/10. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Taylor Sheridan po svojej prakticky, a v podstate, dokonalej trilógii American Frontier prišiel ešte s ďalšími dvoma projektmi, ktorými skalopevne potvrdil svoje scenáristické a režisérske kvality. No prejdi v čase o dva roky dopredu a máme tu priemerného nového Toma Clancyho a film s Angelinou Jolie, na ktorý som sa tešil už od čias ohlásenia a preprodukcie – Those Who Wish Me Dead. Sklamanie z toho, že film nebude u nás v kine, rýchlo vystriedal strach, keď som videl prvé dni tých ledva 50%, skoro som zbledol x) Sú ale nízke hodnotenia jeho posledných dvoch diel opodstatnené? Alebo boli len zle prijaté voči nastoleným očakávaniam? Zrejme oboje. Obe snímky mi prídu úplne štandardné a šablónovité bez akéhokoľvek predchádzajúceho osobitého štýlu a rukopisu, ktoré z daných filmov robili vrchol nielen subžánru neo-western, ale filmovej tvorby ako takej. Obe boli dobre natočené, neponúkali však (minimálne mne) ani emočné ani atmosférické vyžitie rovné úrovni diel predtým. Taktiež je možnosť, že všetky elementy boli obsiahnuté, len som ich necítil. Cítim však obavu a paniku, že film ako Wind River či Sicario od Sheridana už proste nedostaneme. Hádam sa mýlim. Slabé tri hviezdy. (Koment som si využil sám pre seba skôr z dôvodu menšieho výlevu a zvečnenia nasledovného čísla, než pokusu hodnotiť film samotný, za čo sa ospravedlňujem x) (26.6..2021) (9.9.2023) [symbolické hodnotenie č. 7000] ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého vás už od začátku trkne do očí výborné herecké obsazení (Angelina Jolie vypadající na 20, Punisher, Malíček a mladý Beast z Xmenů) a hlavně panoramata a záběry na barevné lesy. První půlka začíná velmi slušně a doslova vtáhne, ale druhá půlka je už znatelně pomalejší a trochu ztrácí na pozornosti. Musím vyzvednout akci, která je bohužel taková nevýrazná a nijaká, ale když už se vyskytne, tak je hlavně dobře uvěřitelná (zbraně, zpětný ráz, taktiky...), ale čím dále se film dere, tím méně zajímavý je. Na poli 90 minut jsou charaktery načrtnuty jen tak povrchně a nikdo nedostane dostatek prostoru, aby ulpěl v paměti, obecně na pocity celkově není čas, a tak by tato stránka měla být vykompenzována nařachanou akcí, ale bohužel ani ta se zde nevyskytuje a úplně mi tady chybí nějaké velkolepější finále. Možná jsem trochu zklamaný, protože z outsidera se v první půlce vyklubal slušně našlápnutý akčňák, který ale v druhé polovině sjel opět do hlubin průměru a zapoměníhodného filmu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat v nechtěné parodii něčeho, co mělo být aspoň na základní bázi dramatické, ale je to jenom k politování směšné. Taylor Sheridan frčí sešupem dolů, asi má rád ovoce, takže touží po Zlaté malině. Přitom je to záhada. Souběžně s tímhle psal a točil i seriál Yellowstone, a to je svými výživnými emocemi a perfektně logicky stavěným příběhem úplně, úplně někde jinde. Tady ve filmu jsem citlivého Sheridana poznal jen v malé subtilní scéně s hlazením koně, jinak jsem z té přemíry debility celou druhou půli tloukl hlavou do zdi, z nudy vyčesával drobky z plnovousu, počítal prsty na ruce a koukal na hodinky, kolik té pocitové tortury ještě musím snášet. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Angelina Jolie o návrate k herectvu po rokoch režírovania: "Milujem réžiu ale v mojej rodine sa zmenila situácia, ktorá mi niekoľko rokov neumožňuje režírovať. Potrebovala som robiť kratšie práce a byť viac doma, tak som sa tak trochu vrátila k niekoľkým hereckým rolám. Taká je skutočná pravda." (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Nové Mexiko, konkrétně v Albuquerque, Santa Clara Pueblo, Bernalillo a Rio Arriba County. (Kuzmik)
  • V románe, podľa ktorého bol film založený, sa ukázalo, že Jack (Aidan Gillen) a Patrick (Nicholas Hoult) Blackwellovci pochádzajú z Austrálie. Vo filme to zmenili na Američanov, pravdepodobne z Floridy, hoci ich pôvod je na ostrovoch (Veľká Británia a Írsko). (Arsenal83)

Související novinky

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

09.04.2021

Letošní rok bude přece jen výjimečný z pohledu studia Warner Bros. Kvůli pandemii se totiž rozhodlo letos posílat všechny své nové filmy jak do kin, tak zároveň ve stejný den i na streamovací službu… (více)

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

09.02.2021

Seriálový hit Yellowstone stanice Paramount od scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) se dočká prequelu. Novinka s názvem Y: 1883 dorazí na streamovací službu Paramount+ a je… (více)

Reklama

Reklama