Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (CinemArt)

(více)

Recenze (163)

POMO 

všechny recenze uživatele

Eastwoodovka bez Eastwooda a s Costnerem. S námětem s hezkými tématy, ale tak nějak přespříliš jednoduchým, pouze po povrchu plovoucím podáním. Žánrové klišé spolu s Giacchinem, který se poetickým westernovým brnkáním marně snaží napodobit skladatelské duo Eastwood/Niehaus, jen potvrzují průměrnost díla. Je to škoda - snaživá Diane Lane tomu (jako jediná) dodává náznaky hloubky a motiv s osamoceným indiánem má něco do sebe. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kevča si nostalgicky zavzpomínal na nejlepší roky a na stará kolena si to ještě přigerontil s Tancem s vnuky. Místy až oslizle pomalé drama o tom, jaxi dědek s bábou, krytí mentálně i sociálně slabším Živořícím býkem, vrazili pod jazyk nitrák a vydali se uparkinsnovat a umlátit francouzskými holemi incestní rodinku vypatlaných vidláckých potratů mámy Kellyové. Ovšem drama mrazivě bezútěšné, mocně bezmocné a s atmosférou hustší než poševní šlem mykotické cigošky, v němž Kevča toho protivného aterosklerotického honáka i Dianka obsedantně urputnou důchodkyni dávají s naprostým přehledem kauflandovských štamgastů. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Eastwoodovka, ktorú nenatočil Eastwood" na to naozaj sedí. Diane Lane tu dáva jeden z najlepších výkonov kariéry, Kevin hrá esenciu costnerovstva (čo je fajn, pretože presne to príbeh potrebuje) a je to luxusne vystavané, takže napriek pomalému tempu už zhruba od polovice film drnčí napätím a smeruje k strhujúcemu záveru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $9,317,085Tržby Celosvetovo $10,303,763▐ Taká skôr komorná dráma, ktorá sa na konci riadne zvrhne. Costner stále má čo ponúknuť, len príbehovo to trošku mohlo byť poviem že pestrejšie, chcelo by to fakt rozmanitejšiu, nápaditejšiu réžiu. Kvalitných režisérov je sakra málo. /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MUSÍŠ SE ROZHODNOUT. JÍT, NEBO ZŮSTAT…“ /// Žili, byli, děd i babka. A jediný co jim v životě zůstalo, byl vnuk. Jenže snacha je trochu píča a tak jednou… i s novým manželem… prostě zmizej. Bez rozloučení. Ho ho hó, řekne si babka. Takhle by to nešlo! Zmobilizuje dědka a jedou…Během cesty je máme šanci trochu (fakt trochu) poznat. Ale stačí to. Nejen k tomu, abych věděl, že nejsou žádní vořežpruti, ale taky, abych si je oblíbil. Takže se blížej k cíli a člověk je napnutej (lehce), protože to není žádná roadmovie, při který se vzpomíná, koho kdo sklátil za kterým keřem (vrbou). Pak jsme u cíle a ten celou dobu očekávanej konflikt přeroste v thrillerový drama a já si můžu říct – kurva, konečně zase nějakej normální film! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2013 napsal Larry Watson, neznám. 2.) Jsem ochotná vyměnit vnuka za dědka. /// Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Westernová atmosféra 60.let, odsloužilý šerif Kevin Costner a pořád k světu vypadající a hrající Diane Lane se vydávají po stopách svého vnuka, který je v rukou násilnického muže a podivné rodiny. Film plyne velmi pomalým tempem, ale daří se mu pěkně budovat atmosféru, minimálně od rodinné večeře, což poslední dobou bývá ve filmech zásadní střetnutí, které graduje scénou v pokoji a vrcholí atmosférickým finále, kde dojde i na trochu akce. Silný příběh s působivými hereckými výkony, stísňující se atmosférou a umocněný emocemi. Not for everyone but i enjoyed it. Příběh****, Akce**, Humor>Ne, Násilí**, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Najradšej by som štvrtú hviezdu nedal, lebo sa to zo začiatku tvári ako dráma a skončí to ako triler (čo by teoreticky až tak vadiť nemuselo...) a postavy, hoci vedia, aké nebezpečenstvo im hrozí, sa nesprávajú ktovieako prezieravo. Najmä keď uvážime, že jeden z nich je bývalý šerif. A to už vadí. Ale v druhej polovici to tak zhustne, že proste nemôžem ísť pod 4*. Navyše to herci pevne držia v opratách – nielen skazená rodina (ktorá je fakt odporná), ale samozrejme v prvom rade sympaťák Costner (a teoreticky aj jeho manželka z Muža z oceli Diane Lane, ale u tej je očividné, že s ňou Kevin nemal vždy práve najľahší život). Najviac by som zrejme vyzdvihol zlomovú scénu večere, ktorá vyzerá ako keby vás niekto usadil za stôl, naservíroval vám polievku, informoval vás, že vám pri nohách tiká bomba následne by vám prikázal, aby ste povedali vtip. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Slow-burn AF western s fenomenální Diane Lane a ďábelskou Lesley Manville, ve kterém ještě jako bonus hraje konstantně skvělý Costner. Co si sakra přát víc? Po pár minutách je sice jasné, kam se budě děj ubírat a kde nevyhnutelně skončí, ta cesta k tomu je ale tak náramně klikatá, plná jak dojemných chvilek, tak neskutečně vypjatých scén, že necelý dvě hoďky utečou jako voda a finále vás pak nenechá vydechnout. V rukou zkušenějšího režiséra by to sice vypadalo ještě líp, ale i tak byste poctivějších 8/10 hledali letos těžko. Pět hvězd tady, jen aby to proboha nebylo v modrejch... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neo-westernová partie na šachovnici amerického severozápadu, v níž královna obětuje svého jezdce, aby zachránila malého krále. A pak při ohnivém garde, šeptajíce do jezdcova ucha, dojde k poznání, kdo byl vlastně král.. Devízy jsou dvě. Zvolený žánr, který umí prodat prostotu příběhu i prostředí a nepřijde s jediným dialogem nebo scénou bez opodstatnění a poctivý výkon adoptivních rodičů Clarka Kenta, co při čelení nové výzvě zosobňují střet rozumu a emocí. V životě, na rozdíl od šachu, vítězství vykoupené ztrátami bolí. Někdy tolik, že je to spíš prohra.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obvykle se na trailery na tento menší typ filmů nedívám, nicméně ten na Let Him Go jsem z nějakého důvodu viděl a o to více mě pak ve filmu překvapila druhá polovina, která se ubírá naprosto jiným směrem, než jsem mohl čekat. A to se mi dost líbilo, zvlášť po klasickém úvodu, kdy jsem hned měl pocit, že sleduju starosvětské drama například z dílny Clinta Eastwooda. A jelikož s nadšením sleduji seriál Yellowstone, tak při vyplnění mezer mezi sériémi kdykoliv rád matadora Kevina Costnera uvidím. Příjemné překvapení...70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tenzní pecka, ve které funguje na minimu prostoru téměř všechno. Costner a Lane se osvědčili jako filmový pár už v Man of Steel a zřejmě ne náhodou si podobné role zopakovali o několik let později. Typově eastwoodovina, ve které chybí tradiční morous Eastwood, ale namísto něj je stále zatraceně cool Costner v jeho typické poloze "polodrsného chlapáka", kterou hraje už dobrou dekádu a pořád stejně baví, jelikož je trefná, ze života a vyvarovávající se zbytečných plků o ničem. I zde je postava Costnera málomluvná, zato on point a nejsilnější momenty filmu jsou právě kolem něj. Oproti domu Diane Lane do toho dává paletu expresivních emocí a někdy jí scénáristé až příliš rozvazují ruce a diváka tak zahlcuje dialogy, které by mohly být kratší. Další malý velký film který občas bolí sledovat, ale nahazuje zajímavé momentky k zamyšlení týkající se rodiny, vztahu, životních ztrát, apod. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Poctivá, dobre vystavaná a gradujúca rodinná dráma s "prekvapivým" zistením, že ak je rodina nadovšetko, najdôležitejší sú potomkovia. Indiánska vsuvka ako čerešňa na torte. 70%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Léta minulá. Montana. Jeden z nejméně zalidněných států USA, který ještě moc dobře pamatuje spory s indiány, které souvisely především ohledně vlastnictví půdy. On býval zatraceně dobrým šerifem a moc toho nenamluví, ona to zatraceně uměla s koňmi a starala se o své muže. Kromě manžela a syna jí největší radost dělá malý vnouček. Jenže poklidný rodinný život naruší tragická smrt syna. A zdá se, že se budou muset vzdát i vnuka, protože jejich znovu provdaná snacha bez rozloučení mizí s novým mužem pryč. A ten je navíc krapet víc agresivní. Vydávají se za nimi, ač bývalý šerif tuší, že zarputilostí manželky si hned od začátku zadělávají na problémy. Vše graduje velmi pozvolna. A tak nějak od začátku mě napadalo jméno legendárního Clinta Eastwooda, kterému by dle mého látka sedla. Nemyslím tím ale, že by Thomas Bezucha nějak zásadně chyboval. Naopak se mu daří udržovat milou chemii mezi manželským párem, dokonale využívá jejich charismatu a buduje velmi povedenou atmosféru. A nahání hrůzu děsivou Lesley Manville. Sice nevíme, proč je klan Weboyů na mnoho mil tak obávaný, nicméně závěrečné zúčtování má slušný drive. Solidně pomáhá i melancholický soundtrack Michaela Giacchina. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na týchto snímkoch ma najviac vytáča tá krutosť v realite. Kedy obyčajní ľudia, ktorí sa snažia pomôcť, doplácajú na hlúpotu tých, ktorí akoby úmyselne zostávali v situácii, v ktorej by vôbec nemuseli byť. Solídny film. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kdyby někdo nevěděl, co je gradace, ať si pustí Nechte ho jít. Film ze staré školy, s úžasnými hereckými výkony Diane Lane a Kevina Costnera a s atmosférou, která houstne, houstne a houstne až hoří plamenem. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Váš vnuk je odteraz Weboy..." Costnera som mal vždy rád a D. Lane mi bola tiež vždy veľmi sympatická, len nemala také šťastie na úspešné filmy. Tu podala jeden zo svojich najlepších ak nie najlepší výkon, aký som u nej videl. Na svoj vek vyzerá skvele. Film má pomalší rozjazd, pokľudné tempo, no o to silnejšie potom pôsobí záver, ku ktorému to asi od polovice filmu pomaly gradovalo. Hudby je tu pomenej, no film je hlavne o príbehu a tu myslím nebude nikto namietať keď poviem, že väčšinu chytí z srdce. Možno sa nájde niekto kto povie, že je to otrepané, 100x videné, ale zvykajme si, tieto témy sú večné..."Gang" Weboyových to je dobrá parta magorov, ale "Weboy mama" to je iný level. Osobne by som privítal pár scén z Weboyovými naviac, trošku to slovne vygradovať, stačí dobre mierený pohľad od Weboy mamy a tlak vám stúpne dokonale. Mám rád takto ladené filmy, možno by mu viac sedeli 90. roky, v tých časoch by bol film hitom. 80%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Costner opět nezklamal a neumím si představit v jeho roli nikoho vhodnějšího. Ten chlap zkrátka jen stoupne před kameru, občas pohne rukou nebo zvedne zrak a divákovi je hned jasné, že se jedná o drsňáka, který neváhá. Když se tohle všechno navíc sejde ještě v povedeném filmu jako je třeba Let Him Go, který je úžasně točený, vyprávěný a rozhodně i přes svou pomalost napínavý. Je vymalováno. Škoda trošku slabšího úplného závěru. 75% musím dát. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner do starého železa nepatří. Dokazuje to krom stále velmi dobrého seriálu Yellowstone také nejnovější thriller scenáristy a režiséra Thomase Bezuchy, který se po téměř dekádě vrátil na režijní židli a dle novely Larryho Watsona natočil nejlepší thriller roku! Kevin Costner se vzdáleně vrací k žánru western (tento film je zcela jasným právem řazen do kategorie Neo-Westernů) a společně s Diane Lane oba předvádí naprosto fantastický výkon ve velmi dobrém atmosférickém thrilleru, který má zároveň srdíčko na pravém místě. Nechte ho jít je jednoduše snímek, který bravurně buduje atmosféru ohledně napětí, má velmi funkční dojemné momenty a skutečně jde o jeden z nejlepších Neo-Westernů posledních let. Ono samotné tempo možná není dokonalé, vývoj děje jde často předpovědět a film se přece jen nevyhne pár očekáváným klišé. Ale pořád je to neskutečně parádní atmosférická podívaná, která hodně těží ze svého castingu, její motivy neskutečně fungují a především to celé vyvrcholí v neskutečně silný závěr. A to je to hlavní! Samotnou knihu jsem nečetl, zrovna u Nechte ho jít ale nemám pocit, že by něco zásadního chybělo a že by zde figurovalo něco, co by měla kniha následně více rozkreslit/rozebrat. Jsem za to neskutečně rád, protože většinou mám u filmových adaptací knih přesně tento pocit. U Nechte ho jít jsem ho neměl, což dokazuje, že Bezucha knihu adaptoval velmi přesně.... nebo si s ní možná ve skutečnosti vytřel zadek a napsal si filmovou adaptaci více po svém. Kevin Costner pořád hraje neskutečně suverénně a svůj šarm ani po letech neztratil. Ještě více se ale herecky předvádí Diane Lane, která se svým výkonem minimálně u mě bude řadit mezi nejpamětihodnější herecké výkony roku. Lesley Manville též dostala možnost se herecky neskutečně vyřádit a role zlé hlavy rodiny jí překvapivě neskutečně sedí. Kayli Carter jako postava snachy postav Costnera a Lane kdovíjak výrazná není, vyloženě špatná ale v té roli není. A Booboo Stewart je překvapivě velmi fajn. Michael Giacchino složil parádní soundtrack, který vyloženě k tomuhle Neo-Westernu sedí, Guy Godfree zase z pozice kameramana obstaral několik velmi půvabných záběrů. Celé to má skutečně parádní casting, tu bravurní atmosféru a nějakou formu vyvrcholení. Skutečně se tomu všemu nedá skoro téměř vytknout. Bezucha možná kdovíjak silný režisér není a ukazuje se, že by kdejaký tvůrce z celého audiovizuálního pojetí dalo vytřískat mnoho víc. Ten film pořád není dokonalý a přece jen se částečně chvílemi drhne, ve finále je ten film ale tak záživný, atmosférický a emocionálně silný, že je přece jen několik důvodů k radosti. Thriller má především v divákovi vzbudit napětí a to tenhle film prostě plní na jedničku. A především to postupně budované napětí v samotném závěru zcela nezabije, ale naopak to finále prodá par excellence. Rozhodně jeden z nejpůsobivějších filmů roku, který si pozornost určitě zaslouží..... ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Komorní oldschool slowburn road-movie s jedním z nejlepších soundtracků letoška, fantastickou Diane Lane, přesným scénářem, kde ani jedno slovo nechybí a ani jedno neni navíc, a naprosto výbušným finále. Nejlidštější a nejcitlivější film za hodně dlouhou dobu, ne-li roku... “Sometimes that's all life is, Margaret; a list of what we've lost.” ()

Reklama

Reklama