Reklama

Reklama

Válka v Tichomoří v barvě

(seriál)
  • USA The Pacific War in Color
USA, 2018, 8x51 min

Hrají:

Tim Barker, Jeff Wilburn (vypravěč)

Obsahy(1)

Druhá světová válka se dostává až do Tichomoří, vojáci bojují v horku i krutém mrazu. Nikdy nezveřejněné filmové záznamy samotných aktérů událostí v Tichomoří nám poodhalují nová tajemství... Ve strhujícím historickém seriálu zuří Válka v Tichomoří v plné síle – od klidu před bouří roku 1937 až po hořký konec o devět let později. Příběh začíná v Japonsku. Zdejší klid a mír zvlášť vyniká díky vzácným dobovým barevným záběrům. Ale po nečekaném útoku na Pearl Harbor začíná sedm měsíců japonské nadvlády, protože Spojené státy americké mají potíže bránit se účinným protiútokem. V roce 1942 americká armáda konečně zaznamenává vítězství, nutí Japonce k ústupu a mění výsledek války. Jenže Japonsko se nevzdává až do roku 1945. Sledujte historická fakta, ale i skutečné lidské osudy na pozadí tohoto krvavého konfliktu. Každá epizoda Války v Tichomoří v barvě obsahuje dosud nezveřejněné dobové záběry, zaměřuje se na rozdílné stadium války a dohromady tvoří poutavý a pozoruhodný celek. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem v tomto seriálu televize Prima Zoom všechny díly a nejvíce nových informací je v osmém dílu o kapitulaci Japonska a jeho obnově. Divák si uvědomí kolik obě atomové bomby zachránily životů. Nějak se obešel fakt, proč byl u vlády ponechán válečný zločinec japonský císař, na co Američané použili tuny uloupeného japonského a korejkého zlata, jakými přistěhovalci v USA okamžitě nahradili padlé americké vojáky a proč apod. Dnes je Amerika zcela jiná země. Bílí jsou menšina a konzervativní hodnoty a křesťanství je zde diskriminovány. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe sa s filmovými dokumentmi z obdobia 2. svetovej vojny roztrhlo vrece. Napočítal som ich okolo 20 rozsiahlych niekoľko dielnych dokumentov. Vojna v Tichomorí sa začala 7.12.1941, kedy Japonsko bez vyhlásenia vojny prepadlo americkú námornú základňu v Pearl Harboru na Havaji. O deň neskôr USA a ďalšie spojenecké krajiny vyhlásili vojnu Japonsku. Táto nezmyselná vojna trvala až do ešte nezmyselnejšieho aktu a to zvrhnutia atómových bômb na mesta Hirošimu a Nagasaki. Nakoniec 15.8.1945 vyhlásil japonský cisár Hirohito bezpodmienečnú kapituláciu. Dokument obsahuje 8 dielov. 1. diel Rozdelení oceánom, 2. Vlna útokov, 3. Z ostrova na ostrov, 4. Nepriateľ v podzemí, 5. Na dostrel, 6. Oheň z nebies, 7. Žiadna kapitulácia a 8. posledný Povstanie z popola. V sérii dokumentárnych filmov sa objavilo len sporadicky nové zábery a musím opäť hodnotiť, že už nik z odborníkov si tieto dokumenty na záver nepozrie, ináč by sa nemohlo v nich objaviť také množstvo nepresnosti (viď zbrane pri boji o Tarawu, reč je o Hellcatu, ale zábery sú na iný typ, nepresné Nimitzove rozkazy atd.). Len veľmi málo odlišnosti som objavil od seriálov Vojnové ťaženie v Tichomorí z roku 2006 alebo Vojnová mašinéria Američanov z roku 2007 respektíve Vojna vo farbe: Japonský príbeh z roku 2005. ()

Reklama

Reklama