Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (6)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je poriadne vygradované, čo je dosiahnuté predovšetkým prepojením dejových línií a nebolo ťažké vymyslieť aj nejaký ten akčnejší dej a hard core sci-fi záver. Ten konečný pátos mi sem ale nesedí, som ale rád, že postavy v košatej rodinke nie sú nakoniec rozdelené na tie dobré a zlé, ako sa chvíľami ukazovalo, ale na postavy, ktoré robia chyby a ako každý z nás sa častokrát riadia emóciami. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nemastném úvodu musím uznat, že poslední 2 díly byly opravdovou peckou. Tvůrci nám představili velice zajímavou vizi budoucnosti, se kterou se sice na všech frontách neztotožňuji, nicméně vyloučit ji není možné a je vítaným zdviženým ukazováčkem vůči všem z nás. Vždy je příjemné vidět film nebo seriál, který zaměstná vaši mysl a přinutí vás k vážnému zamyšlení nad současným životem a jeho dalším vývojem. Z tohoto ohledu tvůrci u mě rozhodně uspěli, protože osobně mám o čem přemýšlet na hezkých pár dnů. Trošku jsem měl problém vstřebat ty neustále omílané stereotypy. Působí to na mě, jako by měly seriály předepsané kvóty na to, kolik negrů, rákosníků, mexikánců, buzerantů a transexuálů se musí v každém dílu objevit. Je to totálně otravné a zbytečně to v divácích vzbuzuje nenávist vůči těmto menšinám. Taktéž je ze seriálu cítit, že na židli sedí žena, protože to celé tak trošku zabočuje k feminismu, což ovšem není na škodu, protože se tam otáčí i budoucnost a přidává to seriálu na autenticitě. Nejsilnějším prvkem celého seriálu je luxusní soundtrack, za který si Murray Gold zaslouží tu nejvyšší pochvalu. Musím s ohledem na poslední díly změnit názor. Zhlédnutí další potenciální série nevylučuji. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Budoucnosti se netřeba bát, uprchlíkům nikdo nezkřiví vlas na hlavě. Zasadí se o to zejména lesbičky, homosexuálové a transsexuální děti. Kdybych byl součástí LGBT, tak se dmu pýchou. Jenomže já nejsem... Naštěstí to netrvalo roky a roky, to vnímám jako pozitivum. ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Moc krásná vize... Obávám se, že existence nějakých táborů by nikoho nezvedla. Každý den slyšíme o uprchlických táborech, o tom, že tam vyrůstá generace malých dětí, které se poškozují a které jsou znásilňované.. Malé děti, slyšíte? Čtete to? A nikdo nic. Civilisation first, jasně. ()

muti 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Britská Hillary a jej konečné riešenie sa dostáva do finále. Do tajných táborov sa stačí infiltrovať, bim bam bazuka do nechránenych vysielačov a ideme online. Škoda že to nie je viac prepracované, ale snáď sa dočkáme o pár rokov niečoho lepšieho čo bude stavať na týchto základoch. They own this technology, you mad me cross the law. But there are no consequences, because nobody checks what we do lol ()

SzotekCZ 

všechny recenze uživatele

Po prvních pomalejších třech dílech nastala jízda, která byla stejně tak úžasná jako děsivá. Russell T. Davies scénáře umí a já teď mohu jen doufat, že jasnovidectví mezi jeho dovednosti nepatří. ()

Reklama

Reklama