Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Šestidílné drama Roky a roky sleduje zaneprázdněnou manchesterskou rodinu Lyonových. Daniel si bere Ralpha. Stephen a Celeste se bojí o své děti. Rosie uhání nový objev. Edith už nebyla celé roky doma. A všem jim vévodí panovačná babička Muriel. Když se všichni jedné zásadní noci v roce 2019 neodvratně spojí, příběh se přehoupne do budoucnosti a sleduje životy a lásky Lyonových v průběhu následujících patnácti let. A že je na co se dívat! Tato úzce semknutá rodina prožívá všechny naše obavy i naděje. Společnost je vášnivější, rychlejší a šílenější. Bouřlivé zvraty v politice, technologiích a vzdálených válkách mají přímý vliv na Lyonovi a realitu jejich všedních dní. Ti se na pozadí toho všeho musí zorientovat ve svých nadějích a obavách v domnění, že obyčejná rodina nedokáže změnit celý svět. Nebo snad ano? (HBO Europe)

(více)

Diskuze

j.anek

j.anek (hodnocení, recenze)

loydd

Souhlasím. Ti tři mají buď úplně vymyté mozky a volí SPD i s Trikolorou, nebo to vůbec neviděli.

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Pripájam sa ku dvom užívateľom predo mnou. Je to totálna propaganda a pritom veľmi zaujímavý nápad ako sa "pohrať" s budúcnosťou. Jediné čo mi tam z tej džender ideológie chýbalo boli náznaky na pedofíliu. Neviem ako v Česku, no na Slovensku už neoliberálne propagandistické mainstream médiá s pedofílnou propagandou a jej ospravedlňovaním začali - "sme" už vypustilo do sveta zopár propagandistických sr ac iek. 

Ale tento seriál bol o inom. Čo si mohli odpustiť boli tie zbytočné žvásty o Rusku a Ukrajine. A anglosasi sa jasne odkryli, keď sústavne Rusko "značkovali" ako komunistov. Prakticky len veľmi plasticky a reálne ukázali samých seba a svoju demagógiu, ktorej sa evidentne ani po 30 rokoch nemienia vzdať. Iba tým celej strednej a východnej Európe ukazujú, že nás NIKDY nebudú brať vážne a rovnocenne. Ich postoje sú hlboko zakorenené a ich demagógia je ukážková. V 89tom celý východný blok otočil a začal vnímať skutočnú realitu, no výrazná časť západu ustrnula vo svojich postojoch a nemieni sa ich vzdať. Ale aspoň sa priznali ku koncentračným táborom a histórii ich vzniku.

Ako druhý bod, ktorý si naozaj mohli odpustiť bolo to "hnutie 4 hviezd". Tu bola tá propaganda a demagógia asi ešte viac viditeľná ako v tom prvom prípade, až to bolo fest trápne a celkom rušivé, nesedelo to do deja, vytŕčalo to ako päsť z oka...

A je to naozaj veľká škoda, pretože tieto témy ma veľmi zaujímajú. Možná budúcnosť, sci-fi, politika atď.

Kris_

Kris_ (hodnocení, recenze)

Propaganda jak vínko.

O to, že se jedná o propagandu bylo jasné od prvních scén, ze kterých byli znatelní jednotliví členové rodiny. Nechyběli všechny rasy v rámci jedné rodiny, buzerant, hendikapovany jedinec, trans-v tomto pripade ne gender prekvapive-human....Postupně se snažili vykreslit útrap imigranta a skončilo to v podstate vytvořením politika dost podobného Trumpovi.

Trošku mě mrzí, že vynechali jaksi demografický vývoj VB. V roce, ve kterém končí seriál, budou mít úplně jiné starosti, než jak bylo vyobrazeno v poslední epizodě.

Díky bohu, že soušasná politická situace v reálu směřuje ke konečnému vystoupení Britů z Unie, takže tento kampaňový několika dílný snímek neovlivní v žádném následujícím referendum voliče.

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama