Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čtvrtá série nazvaná "Blackadder Goes Forth - Černázmije pokračuje" se odehrává za I. světové války. Hlavní postavou je kapitán britské armády Edmund Černázmije (to není chyba - po těch staletích už se to píše dohromady) snažící se dostat pod jakoukoliv záminkou z války. Skvělý plán mu ale vždy překazí generál "Mroží ksicht" Melchett a jeho pobočník, kapitán Darling, který kapitána Černouzmiji nenávidí. Kromě nich jsou zde opět jeho přátelé - pucflek svobodník Baldrick a naivní poručík George. (Fary)

(více)

Recenze (175)

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel poslední série příhod o Edmundu Blackadderovi byla sice slabší než ta třetí, to ovšem není důvod nedat plné hodnocení, jelikož i zde máme pilníkem dokonale vybroušené gagy týkajících se tentokrát válečného prostředí. Během sledování jsem zaznamenal i další změnu, kolikrát mě během této řady byl sympatičtější poručík George než jeho nadřízený kapitán Blackadder. Nemluvě o vojínu Baldrickovi. Další postavy jako Darling, jehož humor se v češtině ztrácí, nebo Melchett jsou standartní a vytváří s výše uvedenou trojicí dokonale sehraný kvintet (také proto, že Fry s Lauriem měli vlastní televizní show). K tomu se musí zmínit velice dojemný konec, který mě chytil za srdce. Mimochodem, pokud se vám líbila ve třetí sérii epizoda s Macbethem, zde se dočkáte zase Charlieho Chaplina jakožto terče vtípků. A zajímalo by mě, jestli po shlédnutí této řady budete mít ještě chuť na kávu. Na závěr pěkná stěží přeložitelná hříčka se slovy od Baldricka - "war started when a man called Archie Duke shot an ostrich because he was hungry". ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

... co třeba ta mbodská roklina pane? - Ano, to bylo dost nechutné. Deset tisíc tucijský bojovníků po zuby ozbrojených jen kiwi a půlkami kiwana. A místo toho abychom brali zajatce jsme udělali ovocný salát. Nejlepší a zároveň moje nejoblíbenější série s Černou zmijí. Všechny epizody (až na druhou) hodnotím všechny kolem 90 až 100% + dojemný závěr alá Butch Cassidy a Sundance Kid. ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Černá zmije ze všech čtyř sérií a to hlavně díky prostředí a atmosféře I. světové války , ale také kvůli skvělým a někdy až "drtivým" dialogům! Kapitán Edmund (Atkinson) zde není už za takového podlého , všehoschopného zlosyna a jeho postava jakoby více dospěla , ovšem vše nahrazuje jeho vynikající černý humor a celé jeho snažení je podřízeno útěku z války za každou cenu. Z dalších postav musím vyzdvihnout hlavně pucfleka Baldricka , který je snad ještě lepší , než sám Atkinson a samozřejmě nesmím zapomenout na poručíka Georgeho v podání Hugha Laurieho. Pro mě je to za 90%. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez vahania najlepsia seria serialu, nielen plna absurdneho vojenskeho humoru, ale aj s presahom, triafajuca do cierneho. Niektore situacie nedali nepripomenut Hlavu 22. Napriek tomu, ze sa pribeh presunul az do obdobia 1. svetovej vojny, v hlavnych ulohach ucinkuju ti isti hviezdni herci a samozrejme nechybaju Cierna Zmija a Baldrick. Ked si vybrat jednu seriu, tak jednoznacne tuto, zial uz poslednu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč mám vlastně rád takovýho vychcanýho parchanta jako je Zmiják? Tahle série mě morálně deklasovala a já mu vlastně držím palce při každé odporné kulišárně, kterou páchá. Autoři v předchozích dílech nasadili HODNĚ vysokou laťku pro sitcomy a je jen dobře, že poslední série je stejně dobrá jako předchozí. Osobně nejvíce se mi líbí díl Kapitán Cook, ale to je vlastně fuk, neznám ani jeden díl Černé zmije, kterej by svou kvalitou pokulhával. Nejgeniálnější série drsného i vkusného humoru. Všimněte si, že Baldrick má sice nápady debilní i na kojence, ale de facto to jsou nápady jediné a Černázmije se jimi musí řídit! Tomu říkám "nedoceněná inteligence (myšleno u Baldricka)! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (11)

  • Tim McInnerny hrál postavu Darlinga s tikem v oku. Po šestitýdenním natáčení mu však tik zůstal a trvalo dva měsíce, než se jej zase zbavil. (Kulmon)
  • George (Hugh Laurie) hovoří o vánočním příměří. Na Štědrý den 24. 12.1 914 vojáci obou znesvářených stran skutečně přerušili boje, vyšli do země nikoho, kde si vyměnili suvenýry, pořídili fotografie a poté se opět vrátili do svých zákopů, aby následují den začaly další boje. (Kulmon)

Reklama

Reklama