Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Wishkah k tomuto seriálu (3)

Trable pana Beana (1991) (E05) 

Scénka s vosou není sams o sobě špatná, ale stojí ve stínu naprosto dokonalé scénce u zubaře. Ve stínu této absolutně perfektní grotesky by totiž leccos vypadalo slabě ()

Pan Bean znovu jede (1991) (E06) 

Toho smějícího se chlapíka v poslední scénce si budu pamatovat do smrti :-) ()

Veselé Vánoce, pane Beane (1992) (E07) 

Jeden z vrcholů grotesky. Charlie Chaplin, Buster Keaton, Laurel, Hardy a vůbec všichni králové němých grotesek by museli zaplesat blahem,z toho co tu předvádí Rowan Atkinson. Podle mě se jedná o vůbec nejlepší díl Beanovských komedií. Ať už je to výběr baňky, dirigování kapely, nadívání krocana nebo intermezzo s jesličkama. Jedním slovem - DOKONALOST ()

Reklama

Reklama