Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele PowPow k tomuto seriálu (4)

Mr. Bean (1990) 

V moderní kinematografii nevídaný úkaz, založit seriál (nebo film) na němé grotesce. Britský kult, kterému se pro mě osobně žádný zámořský komediální seriál nikdy ani zdaleka nevyrovnal. Žádné vztahy, vážnosti, rádobyvtipné hlášky - prostě jen Atkinsonův gumový xicht a naprostá infantilnost. Je skvělé, že tvůrci i přes obrovskou popularitu nešli na kvantitu (kvalita by nepochybně podstatně klesla) a vytvořili sice jeden díl za půl roku, ale zato pokaždé pořádný nářez srandy, stvořený hlavnímu protagonistovi přímo na tělo. Řekl bych, že kousek pana Beana je svým způsobem v každém z nás. ()

Pan Bean jde do města (1991) (E04) 

Jeden z nejlepších dílů. Vidět Beana tančit v klubu je nezapomenutelné. ()

Veselé Vánoce, pane Beane (1992) (E07) 

Dost možná nejlepších 25 minut němého díla vůbec. Těžko vyzdvihovat nějaký moment, když Atkinson sází jeden neskutečný gag za druhým. Letos o Vánocích si to pustím znova. Merry Christmas, Mr. Bean! ()

Udělej si sám, pane Beane (1994) (E09) 

V tomhle díle to Bean dvakrát pořádně rozjede - jednou na nejhorší silvestrovské párty všech dob a podruhé ve svém Mini při odjezdu z výprodeje. V závěru revolučně inovuje pokojové malířství. ()

Reklama

Reklama