Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Zapadlé policejní komisařství kdesi v Anglii nemá zrovna mnoho práce a tak si své problémy (občas) vyrábí nechtěně samo. A není to zrovna těžké, když poněkud opožděnému a svéráznému policejnímu sboru velí podivínský inspektor Fowler (Rowan Atkison). Neustálé žabomyší války uvnitř komisařství tak dospívají k vskutku nečekaným a zábavným rozuzlením. Výstavní kousek osobitého anglického humoru si bere na mušku především policejní a kriminální seriály a uštědřuje jim pořádný sarkastický "pohlavek". (Tirion)

(více)

Recenze (60)

Tosim 

všechny recenze uživatele

POTÍŽ SE STARÝMI POLICAJTSKÝMI TRIKY JE V TOM, ŽE STAŘÍ POLICAJTI JE ZNAJÍ. Ben Elton sebral své zkušenosti starého televizního harcovníka i spisovatele románů a přiblížil nám život současné Británie vtipnou a sžíravou formou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson, to nie je len Mr. Bean a Čierna zmija, to je aj pomerne civilný a ženatý (a rozprávajúci) inšpektor Raymond Fowler a jeho extrémisticky lúzerský a spomalený „tím“. Kult to nie je a občas to príliš balansuje na hrane, ale ako zábava po sobotnom obede príjemné. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejak jsem se furt nemoh dostat k tomu tenhle serial skouknout, ani poradne nevim proc, pac Atkinsona mam rad. Takze jsem to ted konecne napravil a jsem spokojenej. Kvalita jednotlivejch dilu nijak vyrazne nekolisa, spis kolisaj jednotlivy vtipy, kdy dojde na naprosto genialni hlasky, dialogy a scenky, ale pak tu jsou sice vtipny, ale dost jednoduchy, nekdo hodi narazku a behem par sekund se nekdo dalsi objevi, aby na to udelal vtip. A obcas tu jsou vtipy spis trosku trapny, kdy nektery postavy vyrvavaj furt dokola nejakou kravinu, ale tech tu je jen minimum. Jinak z hercu samozrejme nejvic zaujme Atkinson, kterej si sice obcas neodpusti beanovskej xicht nebo pohyb, ale jinak hraje solidne. Pak z ostatnich stoji hlavne za zminku neskutecne vymletej James Dreyfus, tak duty hovado se jen tak nevidi. A pak Rudolph Walker, kterej sice moc casto nemluvi, ale kdyz ze sebe neco vysoupne, tak to fakt stoji za to. Celkove i pres obcasnou nizsi kvalitu nekterejch vtipu jsem se u kazdyho dilu nasmal a musim dat 5*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"U všech dvanácti typů kávové směsi!" zní jedno z nádherných zvolání inspektora Fowlera. Vynikající britcom s Rowanem Atkinsonem, hrajícím svou typickou šarži - sarkastického hrdinu, usazujícího své blbé spolupracovníky výtečně pointovanými replikami, pronášenými hlasem Jiřího Lábuse. Vpodstatě jde o stejný princip jako ve čtvrté, závěrečné sérii Černé zmije. V televizi to celé běželo na Silvestra 1997 a druhá série v roce 1998 v hodinách duchů. Ale jestli jste to propásli, nezoufejte, vyšlo to i na videu! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto kultovní záležitost a brilantní předvedení klasického anglického humoru s jako vždy skvělým Rowanem Atkinsonem. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by měl vypadat vkusný seriál plný skečů z policejního prostředdí. Viděl jsem několik česko - slovenských pokusů o totéž a jen se vždy utvrdil, že Tenká modrá linie je nedostižný vzor. V seriálu se mihnou herci, kteří jsou známí z grotesek Mr. Beana nebo různých filmů s Rowanem Atkinsonem. Seriál nelze srovnávat s Černou zmijí, i když se nějaké podobnosti a srovnání najde. Lze jen potvrdit, že Atkinson dokáže rozdávat humor různých barev. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí kompletní první série jsem si Tenkou modrou linii značně oblíbil. Sice nepatří mezi seriály, které člověka smetou vodopádem dokonale vypointovaných vtípků a humor, na který sází je někdy trošku jednodušší, ale to vůbec nevadí, poněvadž divák se baví (typický britcom) a v mém případě opravdu královsky. Bizarní postavičky s výjimkou někdy až příliš natvrdlého Goodyho jsou prima, ale samozřejmě tahounem je inspektor Fowler v super podání Atkinsona. "Přesně tak hochu. Dokud nebudeš tvrďák, ani si tě nevšimne. Takhle jsem jednal se svou ženou. Tvrdě. Jednou jsem jí řekl, že až budu mít chuť přestat pít, tak přestanu. A navíc, když příjdu domů, čekám na stole večeři." - "A ocenila to, že jo?" - "Nevím, už jsem ji nikdy neviděl." ()

sud 

všechny recenze uživatele

Vynikající sitcom z prostředí maloměstské policejní stanice s Rowanem Atkinsonem v hlavní roli. Hlavní postavou je Raymond Fawler (Rowan Atkinson), který je velitelem policejního sboru v malém Anglickém městě. I ostatní postavy jsou senzační. Zahořklá Fawlerova přítelkyně seržantka Dokinsová, energická konstábl Habibová, nesmělý konstábl Goody, hláškující černý konstábl Gladstone ("Moje matka mě na rasismus připravila. Mlátila mě a nadávala mi"..."Když jsem byl skautem, učili jsme se rozdělávat oheň provázkem a klacíkem. Nevím proč, protože mi vždycky přišlo jednodušší použít sirky."), zamindrákovaný detektiv Grimm a rozežraný lamač dívčích srdcí detektiv kostábl Cray (zvláště jeho smích je neodolatelný). Skvělé, jako Bean. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První série je za pět hvězd a pochybuji, že na tom druhá něco změní. Rowan Atkinson v plné síle skvěle dabovaný Jiřím Lábusem mě snad ani zklamat nemohl. Vybrat nejlepší díl asi nedokážu, nicméně k památným momentům určitě bude patřit přemlouvání sebevraha, šrumec při noční směně, odzbrojení bankovních lupičů v gorilích maskách, turistický výlet s delikventy, inspektor Fowler v kostýmu krokodýla z Petra Pana, zatýkání velmi nebezpečných vánočních koledníků... A bylo toho samozřejmě mnohem víc.____P.S. Druhá série nezklamala. Inspektor Fowler názorně předvádějící strom, jenž obsazuje konstábl Goody názorně předvádějící do ekologie zaníceného demonstranta, mě dohnal k slzám. A závěrečný díl byl krásný.____P.P.S. Seriál se klidně mohl jmenovat Modrá zmije. ()

stilgar1 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší odvar starších počinů Atkinsona, kterému až příliš dlouho trvá, než se rozjede (až 3. epizodu bych označil za více než dobrou). Přesto se však jedná o nadprůměrný sitkom... ()

WANDRWALL

všechny recenze uživatele

Tenhle 'komik' jako by symbolizoval úpadek éry komiků. Je to šmíra, může se tomu smát jen neabsolvent vývoje komiků, a zdá se, že ti šli s dobou, a ta dnešní už je hubí. ()

ReneeS 

všechny recenze uživatele

O The Thin Blue Line jsem věděla už dlouhou dobu. Možná jsem kdysi i nějaký ten díl viděla, ale nepamatuji si, že by na mě udělal velký dojem. Proto bylo docela překvapením, když jsem se teď při prvním díle tolik bavila a zůstalo mi to až do konce seriálu. Co na první pohled vypadá hloupě, je ve skutečnosti velmi chytře udělaný seriál. Postavy jsou občas duchem jednodušší, poměrně komické, ale hloupé až tak že by byly špatné rozhodně nejsou. Rowan Atkinson sice občas hodí nějaký ten ksicht, ale to důležité jsou výborně napsané dialogy a monology tolik připomínající Černou zmiji - a to já ráda. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš rád Mr.Beana,ale mám velice rád Rowana Atkinsona,jsem ovšem radši,když mluví,než když se jen pitvoří,takže Černá zmije a Tenká modrá linie jsou přesně podle mého gusta.Vedle Rowana Atkinsona tady herecky vyčnívá vynikající David Haig,celý seriál je plný suchého a inteligentního anglického/britského humoru a rád se k němu vracím. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson - to není Mr. Bean, to je primárně inspektor Fowler. Šokující? Ani ne, s takto skvělým scénářem lze dělat divy a zvláště, nahrávají-li vám tak dokonalé postavy jako konstábl Habibová, konstábl Goody, nebo inspektor Grim. To se pak tvoří dějiny televizní zábavy jedna radost. Škoda těch pouhých čtrnácti dílů, ale to by nebyl britský seriál, aby neměl krátkého trvání. Na druhou stranu potěší prodloužená délka jednotlivých dílů (místo 20ti minut rovnou 30), vysoká koncetrace vtipů a s tím spojená trvanlivost. ()

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Tyto inteligentní a ukecané britské sitcomy s Rowanem Atkinsonem (dále např. Černá zmije) jsou mi velice blízké a vyzdvihuji je i nad pro mě velice oblíbeného Mr. Beana. ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

I třetí známý seriál s Rowanem Atkinsonem se na CSFD červená, ale pro mě tento seriál zůstává jednoznačně bronzový za daleko lepší Černou zmijí a hlavně Mr. Beanem. ()

Reklama

Reklama