Reklama

Reklama

Diana, královna srdcí

(TV film)

Obsahy(1)

Pohřeb Diany, princezny z Walesu, se konal 6. září 1997. Miliony lidí překvapených vlastní spontánní reakcí truchlilo nad mladou ženou, která se na veřejnosti pohybovala pouhých šestnáct let. Stačila si však získat úctu mnoha státníků a srdce celého světa. Film o ženě, jejíž život v královské rodině navždy změnil britskou monarchii, uvádí herec a režisér Richard Attenborough. Je sestavený z mnoha dokumentů o princezně a rozhovorů, v nichž na ni vzpomínají osobní přátelé i světové osobnosti. Mapuje Dianin život od školních lavic v Norfolku přes léta, kdy žila sama v Londýně, její pohádkový sňatek s princem Charlesem i jeho tragické následky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na ten den, kdy se ta tragédie stala, asi nikdy nezapomenu. Bylo mi 12 let a končily prázdniny. Najednou z čista jasna, mě z té letní nudy doslova "vyvedly" zprávy v televizi, kde tu strašlivou událost řekli. Vím, že se pak objevily spekulace, že skutečná Diana v autě nebyla. Lidé se domnívali, že princezna chtěla takto zamaskovat svůj útěk. Bohužel, šlo jen o výmysly. Ač jsem byl poměrně malý, tak mě princezny bylo strašně líto. Dodnes na ni vzpomínám. Byla krásná, sympatická a měla příjemné vystupování. ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Ak toto dielo radíme čisto medzi dokumentárne, podľa môjho názoru sa jedná o najkrajší a najlepší dokument. Svet ju poznal len 16 rokov, ale plakali za ňou milióny ľudí. Ja som nebol výnimkou. Jej pohreb sa pamätá navždy, vo svojom mladom veku som dovtedy nevidel nič dojímavejšie, než bol pohľad na jej rakvu na koči, ktorú ťahali kone. Jej životný príbeh bol ako z filmu. Bola nádherná, známa, vplyvná, obľúbená....bola to princezná no i tak žila po boku princa Charlesa smutný život. Jej humanitárna pomoc celému svetu nemala hraníc. Bojovala proti AIDS, proti vojnám, navštevovala nebezpečné oblasti, pomáhala ťažko postihnutým ľuďom, odpisovala na dopisy svojim fanúšikom. Nie nadarmo sa jej hovorilo Kráľovná sŕdc. Je neuveriteľné, že si získala srdcia toľkých ľudí. Osobne ma žiadna smrť takto známej osoby alebo celebrity do dnešnej doby ešte nezasiahla. Veľmi ma mrzí, že už nikdy sa neobjasní zavinenie jej smrti. Osobne si myslím, že jej smrť nebola náhoda. Mám ju veľmi rád. http://www.youtube.com/watch?v=v-EVjyDmeNc 100% ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

.....príbeh matky následníka tronu vo Veľkej Británii,ktorá zahynula pri autonehode so svojím egyptským milencom,,,,, ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Také si pamatuji jak Česká televize vysílala v přímém přenosu Dianin pohřeb,bylo to hodně emotivní.Radostné i smutné okamžiky, takový je život a takové je tu vzpomínání těch, kdo žili v její blízkosti, nebo měli to štěstí někdy se setkat a osobně poznat princeznu Dianu, jednu z mnoha vyjímečných žen,která tu po sobě zanechala nesmazatelnou stopu. Diana měla nádherný úsměv a ten úplně nejkrásnější na její tváři je tu zachycen na záběrech,kde tráví volné chvíle se svými dětmi. ()

Angelino 

všechny recenze uživatele

Ako človek nesledujúci bulvára ani život známych osobností som si konečne dal dokopy kúsy skladačky a pochopil aj to haló okolo svatby Kate a Viliama. O poznanie bohatší a inpšpirovaný.... ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Moje hodnotenie nemôže byť iné ako subjektívne, nakoľko som bola v čase jej pohrebu v Londýne. Nemôžem zabudnúť na tie masy ľudí skutočne zdrvených jej smrťou. Zrejme bola skutočne silnou autoritou, jej pomoc v oblasti humanity je obrovská a nebolo to len o okázalosti a robení si reklamy na úkor biednych a chorých.... z dokumentov to len blázon nevidí, že to bolo úprimné, tá ženská to fakt tak cítila! Manželstvo s Charlesom.... nuž ušatý pokrytecký "tampon v Camillinej pošve" nie je ktovieaká partia, to mala hotové martýrium. Proste tento človek má právo na našu úctu, aj keby sme boli odporcovia monarchie. Dokument toto všetko vystihuje, takže má všetky hviezdy na nebi vrátane Diany. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Vážení , tady ano . Velmi dobré . Můžeme si o ní myslet co chceme , můžeme s ní souhlasit i nesouhlasit ale to je tak vše co se s tím dá dělat . Podle mne to byla osobnost . ()

kritička 

všechny recenze uživatele

Netřeba komentovat ... hvězda našich srdcí, Lady Di - královna lidských srdcí. Upřímný úsměv, laskavé srdce ... kdyby žila, přála bych jí partnera, který by ji miloval celou svou duší. Jediná z královské rodiny, která byla upřímnost sama... ()

Aresko123

všechny recenze uživatele

dokument o uzasnej zene, ktora tolko to vykonala... napr. zobrala si za muza princa a mala hrozne tazky zivot v prepychu na zamku. ()

Reklama

Reklama