Reklama

Reklama

Pokoj

  • Francie The Room
Trailer

VOD (1)

Matt a Kate si koupí dům na samotě. Během stěhování objeví zvláštní pokoj, který jim dokáže zhmotnit všechna jejich materiální přání. Po Katiných dvou potratech je ale jejich největším přáním dítě. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Středobodem tohohle Pokoje je právě pokoj, v jehož útrobách se přítomným okamžitě zhmotní vyslovený přání. A jak už to tak bejvá, má to jedno dost nepříjemný ALE. Můžu jen prozradit, že film jako chameleon osciluje mezi barvama mysteriózního dramatu, thrilleru a občas jemně zabrnká i hororově. Jeho největší devízou je fakt, že do poslední chvíle není jasný, co se stane, jak se to stane a nakolik to bude správný. Docela dobře se tu přesahuje do jemně filozofických sfér (odpovědnost za vlastní rozhodnutí, mateřství a jeho důsledky, materialistický hodnoty a samozřejmě taky věčná otázka, zda byste opravdu chtěli mít všechno, pokud by to mělo JISTÁ omezení), ačkoliv právě tady se ukazuje největší slabina - The Room je zkrátka moc chytrej a příliš myšlenkově potenciální film na to, aby sfoukl všechno za devadesát minut. Finále kombinuje příliš divoce, až se divák začíná ztrácet v situaci i pravidlech; mnohý nápady / myšlenky zůstanou nevyužitý. Na každej pád je to ale film dobrej a Olga Kurylenko jako zdeptaná mamina docela dobře přerůstá z modelky v charakterní herečku. ()

Cinematrix 

všechny recenze uživatele

Olga Kurylenko sice moc hrát neumí, ale stačí dostat roli matky, která nemůže mít děti a hned tu máme Occarový výkon hodný každé ženy, která nemůže mít děti. To jsou pak emoce! ani k tomu neni potřeba herecká škola. Kevin Janssens taky moc hrát neumí, ale chce mít dítě, což na Oscara není, ale baví ho ho s Olgou dělat. Nebo alespoň tak mi to připadalo. Přestěhujou se tedy do baráku, kde by to dítě šlo dělat líp a v tom baráku je tajná místnost, která je tak tajná, že jí hned objevěj, aby se divák nenudil. Ta místnost plní přání a labilně výrazná Olga si hned přeje... ale to nechci prozrazovat. Důležité je, že od té chvíle to začalo být poměrně originální a to už jsem viděl hodně. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to působí jako standardní duchařina o tajemném domě. Brzy se to však změní a film přijde s originálním a dobře zpracovaným a využitým nápadem. Vše funguje tak do půlky, kdy se film více zaměřuje na hororové vyznění a film v mých očích přestával působit. Přesto velice svěží a zábavná podívaná. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Moc hezká "pohádka" o pokoji, který plní všechna přání. Výborný, neotřelý nápad, který graduje když si Kate přeje to po čem touží a přirozenou cestou se jí to nedaří splnit. Opravdu jsem byl zvědav, jak z té pasti tvůrci vybruslí. Myslím, že to vymysleli výborně jen je třeba dávat velký pozor, protože závěr je hezky zamotaný. No a závěrečná scéna nemá chybu. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Predstavte si dom, v ktorom je izba v ktorej sa zhmotní každé vaše prianie, no tieto výtvory z neho nemôžete vyniesť, inak sa premenia na prach. Neškodná zábava, čo ale keď si neplodná žena od izby vypýta dieťa? Relatívne krátky film rozvíja túto myšlienku a vo chvíľach, keď už sa začína točiť v kruhoch ponúkne pár zaujímavých zvratov. I napriek tomu sa mu nevyhli hluché miesta, ktoré by zvučnejšie herecké obsadenie vedelo potiahnuť lepšie (i keď Olga je krásna ako vždy). Pevnejšie režijné vedenie, rozumnejšie konajúce postavy a bola to veľká paráda, no takto len slušný nadpriemer. 7-/10 ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • V roce 2019 byl film oficiálně vybrán pro mezinárodní filmový festival Hof (Německo). (PamPero 1)
  • Natáčelo se od dubna do poloviny května 2018 ve starém domě, který je kopií benátského paláce, v Thimisteru v Belgii, a také ve studiu v Lucembursku kvůli rekonstrukci prvního patra tohoto domu kvůli rozpočtům. (bianci)
  • Film měl premiéru 15. dubna 2019 na Mezinárodním festivalu fantastických filmů v Bruselu. (PamPero 1)

Reklama

Reklama