Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z jednoho pacifického ostrůvku odstartuje letadlo, které se brzy dostane do potíží a je nuceno nouzově přistát na mořské hladině poblíž neobydleného ostrova. Jak se postupně ukáže, jedná se o místo, kde bude v nejbližší době testována atomová puma. Skupince cestujících zbývá zoufale málo času na to, aby s touto více než nepříjemnou situací něco provedla... (Pohrobek)

(více)

Recenze (3)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný příběh leteckého neštěstí, které přivede nesourodou skupinku z bláta do louže - téma, které mám moc rád. Nejlépe navíc jako tady v britském provedení a z padesátých let. Jedna se o čistokrevné béčko, které si tedy narozdíl třeba od Aldrichova Letu Fénixu nemůže odpustit dvě krásné cestující - černovlásku (Pier Angeli) a blondýnku (Eva Bartok), jednoho obzvlášť zbabělého a zaujatého "záškodníka" a nakonec samozřejmě krásně šílený sebeobětující kousek jedné doposud spíše záporné postavy. ()

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Tento film dlouho působil dojmem, že půjde o ten povedenější, přes přehrávání Attenborougha v roli zbabělého padoucha, jak kdyby hrál v pohádce nebo nějaké taškařici s B. Spencerem a T. Hillem. Také některé další drobnosti a složení posádky naznačovaly, že se to ale může zvrhnout v kýč, exhibici hrdinských scén a nesmyslů, což se taky bohužel stalo. Člověk se pak těžko bránil smíchu tam, kde se smát neměl. Za příklad bych uvedl rozhovor v situaci, kdy k záchraně života už zbývá pouze jediná možnost. Ten zněl přibližně takto: "Ty jsi jediný, kdo nás může zachránit." "Ne, nemá to cenu. Je už pozdě." Také mně bylo líto Gregsona, co tam musel na konci zahrát. 2,5* ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo to svet uz zil v atomovom veku, tak preco o tom nenatocit nejaky film ? Apropo, na Montebello Island prevadzkovala jadrove pokusy Velka Britania, takze ten Pacifik tam aj sedi : 70 % ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama