Reklama

Reklama

Nekonečný příběh

  • Západní Německo Die unendliche Geschichte (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Desetiletý Bastian se před zlými spolužáky ukryje do obchodu, kde najde starobylou knihu, o které mu její majitel řekne, že číst ji je nebezpečné. Bastian ale neodolá a začne číst poutavý příběh o zázračné říši Fantasie, kterou ničí všepožírající Nicota. Vládkyně říše povolala statečného chlapce Atreje, aby říši zachránil, ale Bastian zjistí, že on sám se stal součástí příběhu, a pravě on může s pomocí pohádkových tvorů Fantazii zachránit. Najde ale v sobě dostatek síly a odvahy? Fantastické dobrodružství muže začít! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 088)

willow666 

všechny recenze uživatele

Můj milovaný film. Způsob, jak se na svět dívat dětskýma očima. A nikdy bych ho s Pánem prstenů nesrovávala, to je proti tomu prázdná zábava pro dospělé milovníky popcornu. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že vidět tento film jako dítě musí být úžasné. Je to opravdový pohádkový příběh, se kterým se hlavně kluci musí úplně ztotožnit. Vždyť který kluk by nechtěl zachránit říši a krásnou císařovnu, který kluk by nechtěl mít koně a proletět se na Falcovi. Ale i mně se moc líbila tato pohádka, jejíž postavy jsem už dávno znala, ale celý film viděla až teď. ....fantazie nemá hranice! ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, ke kterým si musíte vybudovat vztah v dětství. A já to bohužel tenkrát nemusel. Bez nostalgie je to dnes jen těžce dívatelné... ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Tahle kultovní fantasy nepatřila mezi oblíbené snímky mého dětství a podobně je tomu i dnes. Tři hvězdy dávám s ohledem na žánr a na fakt, že asi nejsem ideální cílová skupina, s ohledem na to, že už to bude téměř třicet let od vzniku filmu a s ohledem na ústřední song, který jsem si pískal celý den. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Velice chutně vypadajíci vápenec.Ťažko povedať, koľko rokov prešlo, odkedy som si Nekonečný príbeh pozrel, ale v každom prípade bol film pre deti fascinujúcim príbehom. Či by zaujal dnešnú mládež, ťažko povedať ale pre jednu generáciu bol asi najlepším fantasy príbehom. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Velkou mezeru ve vzdělání jsem bohužel dohnala v pozdějším věku, než by bylo záhodno. Jsem přesvědčená, že kdybych tuhle klasiku viděla v dětském věku, byla bych nadšená stejně jako většina zdejších uživatelů. Optikou dospěláka ale nemůžu hodnotit lépe. Aby mě nerozesmutnila smrt zvířete, to už je co říct. Postavy (až na Falca, samozřejmě) mi vůbec nepřirostly k srdci Tak třeba jednou s vlastními dětmi... ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jde o více než 20 let starý film, takže efekty logicky vypadají z dnešního pohledu dost uboze, ale příběh je milý. A ten kluk tu knížku tak strašně prožívá, že to je až kouzelné:-) Za 4 bez debat... ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Neexistuje film, ktorý by som videla viackrát ako Nekonečný príbeh. Rozhodne patrí k mojim srdcovkám a ako dieťa som hltala každú minútu a milovala tú úžasnú atmosféru podčiarknutú nádhernou hudbou. A ani teraz tomu nie je inak a kedykoľvek sa rada vrátim do sveta fantázie, na miesto, kde žije množstvo úžasných rozprávkových bytostí. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

Vůbec první film, co jsem viděl na videu, které naši pořídili, když jsem já byl na škole v přírodě ve 3.třídě ZŠ. ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

To je hodně kultovní pohádka. Fakt. Jako malej jsem ji moc nechápal, ale nemůžu zapomenout na to NIC. "Byla tam teda díra." "Díra by byla něco, ale tam nebylo nic." ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem Nekonečný příběh viděla snad milionkrát a byla jsem šíleně zamilovaná do Átreje. Nadšení mi zůstalo i po letech (tedy až na toho Átreje, nejsem přece pedofil) a navzdory tomu, že po trikové a výpravné stránce se s dnešními fantasy typu Narnie nemůže měřit, ve všem ostatním je předčí jako kamenožrout černomůrku. Kdo má k neumělým trikům výhrady, tomu vzkazuju, že kouzlo nespočívá v dokonalých efektech, ale v naší představivosti. Knižní předloha je sice proti filmu mnohem bohatší, ale pokusit se ji detailně zfilmovat by asi nedopadlo dobře. Petersen to zkrátka vzal za správný konec... ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých najlepšie vypracovaných rozprávok vôbec. Tu dieťa môže v kľude jasať a užívať si každý moment po svojom bez újmy na vlastnom zdravotnom stave. A nie len dieťa si príde na svoje, ale i gurmánsky náročný fajnšmekri ostanú nemo civieť na fantastickú interpretáciu nemeckého režiséra. Ten ako keby splnil sen tým spôsobom, že svetu predstavil úplne nový svet, kde je možné čokoľvek. Môžme doňho kedykoľvek ujsť a zanechať realitu na chvíľu za sebou. Stať sa hrdinami a čeliť nebezpečenstvu. Je to len na vás akú bujnú fantáziu máte. Pre mňa rozprávkový skvost, ktorý som videl nespočetne veľa krát a ešte vidieť nespočetne krát budem. 90% ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem film po zhruba 15 letech znovu a musím změnit hodnocení na plnou palbu. Je to prostě moje srdcovka. V 80. letech viděno v kině, později ještě párkrát v televizi. Prostě nadčasová fantazijní pohádka, ke které se stále občas ráda vracím. Krásný příběh, postavy i hudba. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....zlé to nebolo,malo to čaro v kine i TV....myšlienka hlboká,dobre spracované,v tej dobe slušné triky...ale aj tak mňa to extra za srdce nechytilo ani neviem prečo....také studené ako psí čumák.... ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

První film, který jsem v životě viděl v kině, bylo mi asi pět a byl jsem na něm s mladším bratrem a matkou. I jakožto cynický třicátník po letech musím ocenit originální nápad, super soundtrack, efekty a vizuální stránku filmu. Klasika. Jen toho sympatického záporného vlka oddělal Atrej nějak snadno. ()

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama