Reklama

Reklama

Nekonečný příběh

  • Západní Německo Die unendliche Geschichte (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Desetiletý Bastian se před zlými spolužáky ukryje do obchodu, kde najde starobylou knihu, o které mu její majitel řekne, že číst ji je nebezpečné. Bastian ale neodolá a začne číst poutavý příběh o zázračné říši Fantasie, kterou ničí všepožírající Nicota. Vládkyně říše povolala statečného chlapce Atreje, aby říši zachránil, ale Bastian zjistí, že on sám se stal součástí příběhu, a pravě on může s pomocí pohádkových tvorů Fantazii zachránit. Najde ale v sobě dostatek síly a odvahy? Fantastické dobrodružství muže začít! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 083)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klaus Doldinger a Giorgio Moroder: 1. Never Ending Story [3:32] ,2. Swamps of Sadness [1:57] ,3. Ivory Tower [3:10] ,4. Ruined Landscape [3:03] ,5. Sleepy Dragon [3:58] ,6. Bastian's Happy Flight [3:16] ,7. Fantasia [0:55] ,8. (J) Atreju's Quest [2:51] ,9. Theme of Sadness [2:42] ,10. Atreju Meets Falkor [2:30] ,11. Mirrorgate/Southern Oracle [3:09] ,12. Gmork [0:28] ,13. Moonchild [1:23] ,14. The Auryn [2:20] ,15. Happy Flight [1:22], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ničota prichádza.“ Výborná fantasy, na ktorej som vyrastal. Šikovne sa zaobišla bez žánrového klišé "skupinka hrdinov putuje krajinou" (PLANÉTA KRULL, SÚBOJ TITANOV, samozrejme Tolkienov Pán prsteňov), čo je osviežujúce. Zručná nemecko-americká réžia Wolganga Petersena (v tom čase mal za sebou „iba“ na šiestich Oscarov nominovanú, absolútne realistickú PONORKU), Limahlova kultová pesnička, príjemné herecké obsadenie... Ale predovšetkým jedinečné vizuálne spracovanie s nezabudnuteľnými postavami (indiánsky chlapec Atrej, lietajúci drakopes Falkor, kameňožrút, milión rokov stará kingovská korytnačka) a zvláštna snová atmosféra, povzbudzujúca fantáziu detského diváka. Toto je jedna z tých "ozajstných", "nebezpečných" rozprávok, ktoré sa neboja ukázať smrť (ponurá pasáž s koňom v močiaroch). Také sú najlepšie, robia budúcich spisovateľov, básnikov, scenáristov, režisérov. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No rozhodne kultovni fantasy, ktery jsem jako malej sledoval pokazdy, kdyz bezelo v tv a ted jsem ho videl po dlouhy dobe a musim rict, ze zas tak uplne mega hotovej sem z neho nebyl, ale presto to je jedno z nejlepsich fantasy. Co se tyce pribehu, tak je vcelku jednoduchej a na zaver se trosku poucuje, ale nedela se to nasilnou formou jako u nejakejch animaku a proste je to cely takovy mily, vtipny, zajimavy a misty i napinavy. Co se tyce hercu, tak sice zadnej z nich nepredvadi nakej super vykon, ale jsou proste fajn. Jinak triky jsou na slusny urovni a jsou takovy roztomily a soundtrack je kultovni dokonalost. Tech 90 minut uteklo jako nic a ja se opet, uz po nekolikate, perfektne bavil. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Já tenhle film neměl nikdy moc rád...je to takový divný.Jako malej jsem ho viděl hodněkrát, ale nikdy jsem si ho nezamiloval...Asi sem divnej :) ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Jsou pouze dva světy - svět, který je světem skutečným a ostatní světy, světy fantazie. To jsou světy lidské představivosti - jejich skutečnost nebo neskutečnost není důležitá. Důležité je, že jsou. Skýtají alternativu. Skýtají únik. Skýtají hrozbu. Skýtají sen a moc, skýtají útočiště a bolest. Dávají našemu světu význam. Neexistují - a proto jsou všechno, na čem skutečně záleží. Neil Gaiman (požičané z Tylerovho profilu). Za seba len dodám : to, čo robíme a akí sme v “realite” zďaleka nevyjadruje naše reálne “ja”. To pozostáva našich jedinečných vnútorných stavov, prežívania, pocitov, myšlienok a fantázií. Vo svojich predstavách môžte byť archanjel, masový vrah, spasiteľ vesmíru či pornohviezda a nikto vás za to neodsúdi. Predstavy a fantázie sú tým čo nás robí jedinečnými a nenapodobiteľnými a v tomto ohľade dokonalými. Pretože nik nebude nikdy lepší v tom byť vami. A preto je fantázia dôležitejšia než to čomu hovoríme “realita”; kto so mnou nesúhlasí, toho nech si vezme Ničota, lebo nič iné si nezaslúži. 10/10 Ad najlepšie fantasy – J.R.R. kto ? ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

... a když pak už nebudete vědět kudy kam, můžete se uchýlit na místa, kde lze učinit vše, kde je možné setkat se s kýmkoliv. Na místa, která nemají žádná ohraničení a budou tak velká, jak velké budou vaše sny. A možná, že právě ve vašem putování v říši fantazie zahlédnete Atreje s Artexem, možná se kolem vás prožene i rychlodrak Falco. A i když v životě přijdou chvíle, o které se postarají Bažiny smutku, tak nikdy nesmíte ztratit naději a dovolit prázdnotě zabydlet se ve vás. Věřte si, nechejte Sfingy pochybnosti spát a žijte tak, abyste se jednou nebáli pohledět do Zrcadla poznání. Tohle je ta nejhezčí fantasy pohádka, která ani po 20-ti letech neztratila nic ze svého ojedinělého kouzla. A magická titulní píseň mě vždycky uchopí kolem ramen a vezme na výlet do nikdynekončíčí říše snů. Když budete někdy zklamaní, smutní, osamocení a když pak už nebudete vědět kudy kam, ... ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

V době mého mladí tento film snad milovalo každé dítě, stejně tak jako "JÁ". Dnes bych řekl, že tomu je tak i nadále. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Přestože Nekonečný příběh má pramálo společného s Miyazakiho filmy, tak si dovolím tvrdit, že právě takhle by vypadal hraný film od Miyazakiho. Jen se obávám, že jako malý jsem jen stěží dokázal vstřebat onu pointu, kdy fantazie se stává realitou a realita snem. Ostatně některé scény se mnohem více podobají horroru než roztomilé pohádce, které jsem svědky hned v úvodu. Dobrodružství až za hranice fantazie má omamné účinky. Aspoň na chvíli zase začnete věřit na sny. O to větší poklona pro Wolfganga Petersona a zejména jeho kolegy vytvarníky. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Klasika, která si své místo ve sbírce filmů každého malého dítěte zaslouží. Krásný pohádkový příběh a sympatičtí hrdinové jsou nezpochybnitelní. Každé malé dítě si tenhle film musí oblíbit, takže není divu, že jsem mu jako malý propadl i já. S věkem se ale vztah k filmům mění a i Nekonečný příběh se stává jen pohádkou, která moc nezaujme. Ale tak za tu nostalgii... ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Úchvatný príbeh o sile fantázie a kníh, film, ktorý som ako malé dieťa miloval a desil sa ho zároveň. Odvtedy som ho mal možnosť vidieť veľakrát, ale odolal som - dožičím si ho ako narodeninový darček na svoju tridsiatku a s kľudným svedomím si pri ňom vyplačem dušu. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle fantasy sem vyrůstal, spolu s nějakejma těma hororama a akčňákama.Sice se musim teď přiznat, že mě to zas tak neoslnilo, jako mě to oslňovalo v dětství, ale stejně sem se na to zase rád podíval. Tenhle film má prostě svoje kouzlo ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. První film, který jsem měl na videu, a viděl jsem ho tolikrát, že ho znám nazpaměť. Dodnes s nostalgií vzpomínám na nádherný dojemný příběh a uchvacující výpravu, které dokázaly, že jsem nemohl odtrhnout zrak od obrazovky. Nesmím zapomenout na chytrý příběh, který je vlastně důmyslnou alegorií na přílišnou racionalizaci moderního života, ztrátu dětských snů a pout s dětstvím. Petersen už nikdy ani zdaleka nic tak krásného nenatočil. A abych rozsoudil zde probíhající hádky - JE to lepší než LOTR!:-) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nejlepší fantasy, které znám a na které je jen radost vzpomenout ... kam se na to hrabe Harry Potter, Nekonečný příběh se stal legendou a na to, že je mu už 25 let a stále má co nabídnou jen dokazuje jak je výjimečný. 100 % ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Některé věci z dětství by si člověk měl nechat jenom jako příjemnou vzpomínku. Ano, i já jsem byl kdysi napnutej v močálu smutku a nadšenej z Falca. Ve škole jsme to probírali se spolužákama ze všech stran (dokonce jeden se nás pořád snažil přesvědčit, že hrál Atreje - BTW hrál v jednom dětskym filmu, tušim Případ pro psa, kterej na csfd asi ani neni) a těšili se na to, když to bylo v televizi. Ale kouzlo trochu vyprchalo, dnes mi ta říše Fantazie přijde hrozně přeplácaná až trochu infantilní, dává málo prostoru pro vlastní představivost, což je v rozporu s poselstvím příběhu. Co ovšem musím ocenit jsou krásný loutky, na který se počítačová animace prostě nehrabe. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Fantazie nemá hranice." Film mého dětství č. 1 a dodnes nepřekonaná fantasy s originálním konceptem prožívání čteného příběhu. Antikvariát, kamenožrout, Atrej, Auryn, Morlor, Falko(r), Sandonoriko, střet s G´morkem, finále v rozpadající se Slonoviné věži a realitě, kam také jako by dorazila Nicota v podobě bouřky... jedna kultovní scéna za druhou, o dialozích (Morlor, G´mork) ani nemluvě a ten nejkatarznější konec. A hudba, hudba je tu BOŽSKÁ. Jako malí jsme si s oblibou hrávali na Atrejovo proběhnutí mezi sfingami, přičemž naše "sfingy" měly místo laserů z očí praky v rukou. Samozřejmě nikdo nechtěl být Atrej. ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, byl tento film i knížka bez nadsázky můj nejoblíbenější příběh. Teď jsem se na něj podíval po více jak dvaceti letech znovu. Efekty už nejsou co bývaly a to velké kouzlo už trochu stačilo vyprchat. Tím hnacím motorem, který však film drží i po té dlouhé době, je silný příběh. Ten nevyprchá nikdy a já se těším, až ho budu jednou znovu prožívat se svými dětmi. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo asi šest let, měl jsem trilogii Nekonečných příběhů velmi rád, ač první díl mi připadal nejhorší. Efekty mi ani v té době nepřipadaly moc dobré, ale Falco se mi z nějakého důvodu docela líbil, dokonce jsem jej chtěl mít doma. Dnes je situace trochu odlišná. Falco mi díky svým šupinám připadá odporný, ale přetrpět celý film mi nedělalo takové problémy. Pochmurná atmosféra a špinavý obraz mě sice nenaplňují ani dnes, ale mohu rozhodně říct, že to není tak špatný film, jak jsem dříve myslel. Jistě nejlepší fantasy své doby, které ovšem pořádně ohlodal zub času. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tenhle fantasy film patřil v dětství k mým nejoblíbenějším. Po letech jsem si ho znovu pustil a snažil se ponořit do světa fantazie. Ikdyž to už nešlo tak dobře jako před lety, protože teď už vnímám určité nedostatky a taky fakt, že je tento snímek určen opravdu spíše dětem, stále se mi příběh líbí. Navíc má moc hezkou úvodní písničku, důležité poselství a také mého oblíbence Falca. Hodnotím 4*, je to prostě osobní ;-). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy dvacátého století? No jak by řekla na mládež alergická želví důchodkyně Morla: „Ne, že by na tom záleželo, ale ano..“ Nejvyšší hodnocení však nemůžu dát, i kdyby mi mozek zatemnila Nicota nostalgie. Těm dosud nedotčeným filmem Petersena doporučuji nejdříve sáhnout po Endeho knižní předloze - teprve tak doopravdy poznáte, že fantazie nemá hranic.. ()

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama