Reklama

Reklama

Nekonečný příběh

  • Západní Německo Die unendliche Geschichte (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Desetiletý Bastian se před zlými spolužáky ukryje do obchodu, kde najde starobylou knihu, o které mu její majitel řekne, že číst ji je nebezpečné. Bastian ale neodolá a začne číst poutavý příběh o zázračné říši Fantasie, kterou ničí všepožírající Nicota. Vládkyně říše povolala statečného chlapce Atreje, aby říši zachránil, ale Bastian zjistí, že on sám se stal součástí příběhu, a pravě on může s pomocí pohádkových tvorů Fantazii zachránit. Najde ale v sobě dostatek síly a odvahy? Fantastické dobrodružství muže začít! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (1 088)

AlchENEMY 

všechny recenze uživatele

To není má dětská láska. To je má životní láska. Můj věčný dlouhovlastý hrdina Atrej prostě byl, je a vždycky bude se mnou :) ()

M4Touch 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl nejméně desetkrát, především v době kdy byly pouze VHS a svět "ještě v pořádku". Jinými slovy - film mého dětství. ()

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Tohle dojetím vždycky obrečim, s poctivou husinou na zádech a krku. Je to tak krásné, dojemné, fantasticky fantazijní a fenomenálně nehetero. Prostě dokonalé a poctivé, pro malé malé i velké malé :). ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi to docela líbilo a byl jsem nadšen, takže mohu jen doporučit. Píseň "Neverending Story" od Limahl(a), která je ikonou filmu také stojí za to. Verdikt: 3* - 4* a 75 - 80 %. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

jako dítě jsem si let na Falcovi užíval. Znovu se dívat raději nebudu, aby se neztratily hvězdy do temnoty... ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Petersenovo nesmrtelné dílo, dnes již patří mezi velikány stříbrného plátna! Spolu s "Labyrintem" a "Legendou" také mezi mé první fantasy filmy, co jsem viděl v dětství, které můžu nazvat klasikou ale především je to velká "srdcovka" a pevně věřím že nejen pro mě. Obrovská rozmanitost pohádkových bytostí, typická fantasy zápletka dobro vs. zlo, propracovaný scénář, dokonalé pohádkové prostředí ať už jde o kulisy, exteriéry či interiéry! To jsou základní stavební kameny tohoto rodinného dobrodružství které okouzlilo celé generace! 5* za 89% ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Znovu po mnoha letech přepnu kanál a rozzáří se mi oči při pohledu starou pohádku, která zažila Berlínskou zeď z koprodukce Západního Německa a USA. Srdce mi to ukradlo tenkrát a krade mi ho i nyní. Žasnu jak stále skvěle vypadají triky s exteriéry, kouzly a fantastickými postavami. +soundtrack 90% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Velkolepá podívaná dětské fantazie - akční, dobrodružné, místy hororové. Pro dětskou duši z doby bez digitálních efektů okouzlující. Atrej, Kamenožrout, Nicota, Falco, Bastien, královna... plus skvělá úvodní písnička Limahla a filmová hudba. Ve své době geniální vyjímečné. ()

Geller 

všechny recenze uživatele

Krásné a navíc strhující. Jednoznačně jedna z nejlepších ,pro mě, pohádek mého dětství, kterou jsem si vychutnával jako málokterou jinou. ()

laserr 

všechny recenze uživatele

Asi před 5-ti lety sem to viděl poprvé a zamiloval si to. Proto sem se hrozně těšil, až se na to podívám znova, jelikož už sem to pochopitelně stihl zapomenout. Nestačil sem se divit. Film se vlekl hlemýždím tempem a já hlupák čekal, že ta blbost bude mít alespoň pointu! Ovšem pointa se nekoná, jen se nakonec konstatuje to, co dojde snad každému hned v prvních pěti minutách. Efekty sou, na tu dobu, velice dobré, ale jinak je celý film o ničem. Opravdu sem myslel, že si ze mě tvůrci dělají srandu, když začali běžet titulky, přestože chybělo jakékoliv vyústění. Ne, ne a ještě jednou ne. Ten film je přeceňovaný a tečka. Aspoň že to nedostalo Oscara. To bych si šel popovídat se záchodovou mísou. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Skvělý, báječný film. Neskutečně zajímavým stylem natočená pohádka, která nikdy nezestárne. Vidím to na své dceři, která tento film (na rozdíl od DVOJKY) miluje. Fantastický příběh proložený geniální hudbou a u nás i skvělým českým dabingem, dělá z tohoto filmu jednu z nejlepších pohádek vůbec. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Poté co se mi vzpomínky na tento film usadily v hlavě a dlouho mě trýznily, nakonec jsem neodolal a přeci jenom jsem se do tohoto příběhu opět zakousnul. Co říci, dětské hodnocení 5 a moje momentální 3 hvězdičky. Masky a triky jednou vynikající podruhé příšerné. Příběh s mizernými zápletky je jednoduchý a přímý. Tento film je však skvělým případem, kdy se musí přimhouřit oko s ohledem k době a místa (mimo holyvůdská provenience) vzniku. Celkově zprůměrovaná hodnota. 7,5/10 ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejlepší pohádka mýho děctví a něco na co bych se podival klidně i teď. Naprosto skvělej kouzelnej fantasy svět míchanej s tím naším opravdovým, svět, kterýmu každý dítě uvěří. Točeno v době, kdy ještě nebyly žádný počítačový efekty a tak to vypadá ještě mnohem kouzelněj:) Atreyu, Falco, Sebastian, Kamenožrout... nádhera:) fakt. ()

wampire23 

všechny recenze uživatele

Na tomto vyrastal zrejme každý z nás. A každému sa to muselo páčiť. Už len pri vyslovení názvu tohto filmu ma prepadna neskutočná nostalgia. ()

Jiu 

všechny recenze uživatele

Najobľúbenejší film môjho detstva, na ktorý sa môžem pozerať stále a stále dookola a stále sa bavím. ()

Související novinky

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

Festival Malé oči přivítá v Praze i Totora

15.11.2021

Již 8. ročník festivalu Malé oči je tu! Během listopadu a prosince se filmový festival pro děti objeví v několika městech po celé republice. Dramaturgové připravili pro malé diváky (i jejich rodiče)… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama