Reklama

Reklama

Liam Gallagher: Jak to bylo

  • Velká Británie Liam: As It Was (více)
Trailer 2
Dokumentární / Hudební
Velká Británie, 2019, 75 min (Alternativní 85 min)

Obsahy(1)

Osobní zpověď charismatického rockera, který po odchodu z pozice frontmana legendární kapely 90. let nastoupil na postupnou cestu zpět na světová podia... Rockový bohém Liam Gallagher se už dávno vymanil ze škatulky bývalého frontmana britské hudební legendy kapely Oasis. Osobní spory s bratrem Noelem, které vyvrcholily incidentem před koncertem v Paříži v roce 2009, vedly k rozpadu skupiny a pro manchesterské bratrské duo to znamenalo přechod na sólovou dráhu. A mnoho let trvající vzájemnou řevnivost. Režiséři Charlie Lightening a Gavin Fitzgerald dokázali společně Liamem Gallagherem natočit osobní a nepřikrášlený pohled do života jednoho z nejdiskutovanějších a nejcharismatičtějších umělců své generace. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (13)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete něco dozvědět o Liamu Gallagherovi (o tom zlejším) z kapely Oasis a kapelu Oasis máte rádi, tak je tento dokument přesně pro Vás. Ačkoliv toho zase tak moc do detailu neřekne. Liam se tu nicméně otevře a Vy mu tak budete mít trošku prostor vstoupit do mysli a zapřemýšlet nad tím, jaký je Liam jako člověk. Dříve to určitě nebyl dobrý člověk. Rebel každým coulem. Drogy, alkohol, fanoušci mu byli u prdele. Pravda, že dneska je to o chlup lepší, otázka je, jak moc tu za ty léta posluchači chtějí Liama dobráka na úkor toho rebela, kterému ve výsledku všechno nakonec tak nějak prošlo. Až teda na ten vztah s Noelem. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Tak hlavně překvápko, jak moc dobrý je Liam skladatel, fakt jsem si myslel, že Noel ho v těch samostaných kariérách naprosto přejede. Jinak dokument docela ok, načasování před vydáním nového alba asi ne náhodné, člověk se zase něco nového dozví, otázka je fakt nakolik je ta póza drsného tvrďáka na veřejnosti jenom hraná. Nakonec ještě bude ten větší ocas Noel. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem zhruba to, co jsem čekal. You know, what I mean? Dokument Supersonic se mi líbil, hudba Oasis mě bavila a samostatná tvorba Liama Gallaghera mě taky baví dost. Tenhle dokument byl tak nějak natočenej jako promo před druhou deskou (Why Me? Why Not.), ale já si ho pustil až teď, před naposloucháváním třetí desky (C'mon You Know), tak snad to bude pořad šlapat. ()

yntelygent 

všechny recenze uživatele

Toto asi oslovi len fanatickych fanusikov Oasis.Ale pride mi prehnane nazvat skupinu legendou.Je to smiesne a trapne zaroven.Posobili v rokoch 1991 ked ozajstni rockeri pomali zacali utlmovat svoju cinnost a pomyslat na dochodok a zanikli v r.2009 ked ti skutocne legendarni rockeri zacali vymierat.ked toto su legendy,tak co je potom Deep Purple,Black Sabbath,Iron Maiden,U2,.....atd atd atd atd....a to zamerne menujem len Britske skupiny....Oasis bola polo umela marketingovo zlepena skupina a preto aj dopadli tak ako dopadli.No a co sa tyka toho hudobneho majstrovstva....v porovnani s hudobnikmi z vyssie menovanych skupin , by Oasis boli dobri akurat tak hranie na polovnickom plese. ()

Tamdydam 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to dvakrát objektivní dokument. Spíš taková sebestředná, stopáží notně přetažená reklama na Liama. Což je na jednu stranu možná trochu škoda. Protože jistě nejen já, mám Liama rád navzdory jeho nedokonalostem, navzdory tomu, že Oasis považuji za průměrnou kapelu. Takže víc objektivity a nadhledu bych nejspíš ustál. Na druhou stranu ten pohled zevnitř bubliny života Liama Gallaghera (ačkoliv to nejspíš nebyl záměr) nám nejspíš dává nahlédnout do jeho života jeho očima. Což má taky lecos do sebe ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • V dokumentu nezazní ani jedna skladba skupiny Oasis. (Punisher)

Reklama

Reklama