Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Na Šmouly se zapomenout nedá, to je prostě seriál který jsem hltal jako malý a ani teď se rozhodně nedá říct že bych se na něj rád nepodival. Prostě úžasná pohádka. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: 421 dielov prekonáva aj tie najhoršie telenovely. No.. Prečo nie? Áno, deti môže toto číslo príjemne potešiť, ale ja som nikdy nebol fanúšikom Šmolkov, takže by pre mňa utrpenie bolo ich vidieť v jednom filme, ale 421 je predsa len veľké číslo. Niektoré seriály majú stovky dielov a vedia zaujať (Naruto, Dragon Ball, Bleach) a niektoré nie (Pokemon, Digimon, Bakugan) a Šmolkovia sú príkladom. Ono by nebol zlý nápad zanimovať nejakú rozprávku alebo mini seriál o modrej dedinke, lenže natlačiť to do desať, dvadsať, ba aj dvesto dielov môže byť niekomu dosť otravné. Postavy sú absolútne nezaujímavé a hlúpe, ale čo ma krásne farby je predsa najkrajšie, no nie? (áno, aj ja som bol taký vymrdaný) Dialógy sú často hlúpe, až neuveriteľne otravné a niektoré scény by som za ich blbosť úplne vymazal. Áno, má to niečo do seba, je to krásna rozprávka s krásnymi farbami a krásnou kresbou, ale je to jeden zo seriálov, ktoré ma aj napriek ich popularity nezaujali a v detstve som sa na nich dival nerád. Moje hodnotenie: 52% ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to jako malý, úplně malý kluk, tak malý, že si to ani moc nepamatuji. Podle očitých svědků jsem tenhle seriál měl tak rád, že jsem před začátkem klepal nožičkama o gauč, jak jsem se na to těšil... ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Krásná animace , skvělé příběhy , nezapomenutelné postavy , naprosto bezchybný dabing , to vše dělá z tohoto animovaného seriálu lásku na celý život , nikdy nezapomenu ;-) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelný seriál mého dětství. Modří skřítkové žijící v domečkách z hub. Poklidný život jim zpestřuje černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael. Gargamel se neustále snaží Šmouly pochytat. Vybavuji si výborně nadabovaného Azraela a Gargamela. To nemělo chybu. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

U šmoulů to mám tak, že už jako dítěti mi připadali strašně infantilní... A taky jsem je nechápal, proč jsou modří, proč nosej všichni stejný hadry - a to jen kalhoty (-kvůli zakrytí genitálu?) K tomu ty debilní čapky a několik archetypů různých poruch - mě se vždycky nejvíc líbil rejpal (tak ne, to byl trpaslík od Sněhurky, ale dočetl jsem se tu, že šlo o Mrzouta...) ... a tak si tu tak rejpu, a ani mě to moc nemrzí... šlo to, no, ale žádný dobrodružství, co prožili, si fakt nepamatuju. ()

Had6 

všechny recenze uživatele

Tady prostě musím dát 5 hvězdiček. Tohle byl můj nejoblíbenější seriál. Dodnes si pamatuji, když na začátku devadesátých let minulého století, přinesl můj otec domů naše první video. Během týdne se v obývacím pokoji objevilo i pět kazet s tímto seriálem. Od té doby jsem sjížděl příhody modré vesničky snad 15 hodin denně. Dokonce i můj pokoj zdobil gigantický plakát se šmoulí tematikou. Jednou jsem se vrátil domů z tábora a plakát byl pryč. Naši tapetovali. Brečel jsem několik týdnů. Plakát mi byl vším:-)...Jó, to byly časy... ()

Petrasuvicka 

všechny recenze uživatele

Jo, dokonce jsem psala do televize řediteli, jako malý dítě, kdy budou zase dávat Šmouly. Nejlepší byly ty, kde Taťku Šmoulu nadaboval pan Brodský...ted už ty nový nestojí za nic, neznámí cizí šmoulové, cizí hlasy v dabingu...jsem věrná prvním dílům :) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Smoulov som zral v detstve rovnako ako Freda Flinstone-a /a je ho zenu/, My z kacerova, medveda Yogiho, Miazgovcov a pochopitelne tieto zaujimave modre postavicky. 95 % ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nikdy moc nemusel. Nejvíc mě vadila asi Šmoulinka. Vždycky jsem fandil Gargamelovi a Azraelovi , ale vždy se jim nepovedlo žádnýho modrýho skřeta dostat natož sežrat. Pomatuju si jak jsem tenkrát musel s odporem poslouchat ty trapný šmoulý písně ve třídě na gramci , to bylo pro mě za trest, jak já to nesnášel. ()

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama