Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ušlechtilí lesní skřítci s tělesnou výškou tří jablek v Císlerově dabingové exhibici. Přítomnost Šmoulinky v jinak ryze pánském světě je oficiálně vysvětlována tak, že ji vyslal Gargamel s úmyslem infiltrovat šmoulí komunitu, ovšem jejich dobrota jí natolik otevřela oči, že se odvrátila od strany zla představované proplešlým pánem Azraela a stala se nedílnou součástí modré sekty. Já bych to viděl spíš tak, že slovo dobrota bylo zaměněno za sexuální pozornost, což vysvětluje i jeden z výroků Smurfa Mrzouta: „Nemám rád krátké předehry..“ ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Ať si kdo chce co chce říká, já jsem s dětma seděl u televize vždycky, když to taťka Šmoula rozjel :-) Animák, který se zařadil mezi nezapomenutelné také díky bezchybnému dabingu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"A nejhorší jsou trpaslíci, ty potvory vám vlezou všude." Jára Cimrman se v tomto případě vyjímečně mýlí. Ty malí modří hajzlíci jsou náhodou docela fajn. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale tyhle modrý potvory jsem měla ráda už od mala, kdy je dávali na německé televizi. Sice jsem tomu ani trochu nerozumněla, ale vždycky se mi líbil Gargamel a jeho skvělej kocour Azrael. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Šmouly! Nemám rád kytičky! Nemám rád dortíky! Nemám rád počasí! Ale protože jsem Mrzout, nejlepší Šmoula ze všech, musím dát ****:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Gargamel! Stop zabíjaniu Šmolkov do šmolkovej zmrzliny! You sons of bitches! Dances with Smurfs was my idea! atd. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Narozdíl tento animovaný seriál si udržel svou laťku a nestal se jen sezónní záležitostí, jako (naštěstí!!!) Pokémon, i když tento také časem ztrácí svěžest. Ale to je přirozený jev... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak šmoulinka si rozhodně na nedostatek sexu stěžovat nemůže:)) A ten Gargamel, se mu nedivím že je na ty modráky tak nasranej oni mu dole jebú a on nic.Je fakt že šmoulinka je kočka teda myslím na šmoulí poměry.:)))Teď jsem si vzpoměl že seriál by své době takový hit,že když jsem si koupil nějakej časák vypadla na mě stránka se samolepkama snad všech žijích šmoulů no asi i nežijích a jelikož jsem ze Žižkova tak jsem na dveře každé hospody nalepil jednoho šmoulu.Kdo mě tady sral byl ten taťka šmoula,se moc neodvázal.Jo a taky ten brejlatej mamrd, ten mě připomínal Klause.Myslím, že ten měl smůlu i u šmoulinky:))) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Tak šmolkovcov videl snáď každý. Veľmi vtipný animovaný seriál pre malých ale aj pre veľkých..................... Soundtrack Hoyt Curtin a Clark Gassman: ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už sú tu Šmolkovia, smejú sa toľko, až na letá zmenia sa zimy, maličkí priatelia s tebou sa veselia.“ Spomínate si na túto hravú pesničku z úvodných titulkov? Ja spomínam na ňu a tým pádom i na detské doby, kedy som si pravidelne sadal ku kresleným klasikám, ako boli „Káčerovo“, „Gumkáči“, „Rýchla rota“... alebo legendárni „Šmolkovia“. Dokonca sa ku mne dostali aj namakané cool „písmenkové“ samolepky, kde vždy nejaký Šmolko držal písmeno. Do toho čarovný les, tajomná Šmoulinka (jediná baba široko ďaleko), v temnej chatrči neporaziteľný, no pritom vždy prehrávajúci bosorák Gargamel (a jeho kocúr)... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

V románu Deník Bridget Jonesové se vyskytuje postava, která říká, že Šmoulové měli být vygumovaní hned po narození. Tak s tím já nesouhlasím. Modrá je dobrá. :-) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Já jsem š-moula, ty seš š-moula my všichni jsme-(byli) občas š-moulové:-) Písnička+dabing, především pak za Gargamela:-)! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Šmoulové - na to se nedá zapomenout. Ať umírněné šmoulí pohádky, které mi na dobrou noc četl pan Brodský, cool šmoulí hity, nebo tenhle televizní seriál, který tomu všemu neomezeně panoval. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Super animák. Ktovie či by to ale ľudia pozerali, keby vedeli, že všetci Šmolkovia sú vlastne duchovia detí, ktoré zadusili vlastný rodičia (preto tá modrá farba)... Ha ha ha!!! Šmouly šmouly!!! ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Donnie Darko: "Šmoulinku nestvořil Taťka Šmoula, ale Gargamel. Vyslal ji jako zlýho agenta, aby rozvrátila Šmoulí vesnici, ale nepřemožitelný dobro šmoulího způsobu života ji proměnilo. A co se týče toho grupáče...To je prostě nesmysl. Šmoulové jsou bezpohlavní. Ani nemají rozmnožovací orgány pod těma bílejma kraťáskama. Proto je to strašně nelogický bejt Šmoula." :-) ()

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama