Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Nejsledovanější americká rodina na svém počátku. V městečku Springfield žije rodina Simpsonových - uličník Bart, chytrá Líza, líný Homer, malá Maggie a starostlivá Marge. Tato rodina prožívá život plný zážitků. V první sérii se dozvíte, jak probíhají Vánoce u Simpsonových, jak se má Bart ve Francii, jestli je Bart opravdu malý génius nebo třeba jak se pomstít Nelsonovi, a zdali je Šáša opravdu vinen. (Varan)

(více)

Recenze (22)

Pierre 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě poměrně pomalý úvod. Klasický humor Simpsnů ještě neobsahuje. Je zde (možná překvapivě) i pár melancholických dílů, u kterých se moc nenasmějete. Mám rád díl Ve víru vášně, ten je třeba moc milý a dojemný. A ještě Vánoce jsou solidní. Zbytek je spíš nuda. Hezkej večer je třeba dost primitivní epizoda. Hvězdné časy teprve měli přijít. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

01. Vánoce u Simpsonových, 02. Malý génius, 03. Homerova odysea, 04. Taková nenormální rodinka, 05. Bart generálem aneb Kdopak by se Nelsona bál, 06. Smutná Líza, 07. Volání přírody, 08. Mluvící hlava, 09. Ve víru vášně, 10. Světák Homer, 11. Kyselé hrozny sladké Francie, 12. Je Šáša vinen?, 13. Hezkej večer ***** ()

Reklama

KuceraJohny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po mnoho letech jsem si zopakoval celou první sérii a musím říct, že rozhodně nebude tou mou nejoblíbenější. První díl mám velmi rád a pak asi další tři, ale většina je zkrátka průměr, který neurazí ani nenadchne. Nechci být divákem, který bude hodnotit jen na základě toho, že tohle jsou přece ty začátky, ty originální Simpsonovi. Pro mě ne, já mám nejraději ty o pár let novější. První série ještě není zajetá a spíše zkouší. Jednotlivá místa, občas nevypadají tak jak si je pamatuji, postavy se v podstatě ještě neznají a o co hůř i když se o pár epizod před tím poznají, tak najednou se zase neznají. Je to takové nejisté, ale né nejhorší. Vždycky jsem se celkem bavil, ale míň než jsem u Simpsonových zvyklý. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotný začátek nesmrtelného nežlutého fenoménu je ohromnou nostalgií a i když mnozí ovlivnění dnešní animací tu počáteční nemusejí, já protáhlé jednoduché obličeje naší praštěné rodinky prostě žeru. Nejlepší díly - Bárt generálem aneb Kdopak by se Nelsona bál, Smutná Líza a Kyselé hrozny Sladké Francie. Celkově - 10/10! ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

I po tolika letech je evidentní, proč se právě z tohoto seriálu stal takový hit. Pozdější epizody jsou už sice vybroušenější a ostřejší, co se týče humoru i postav, ale jako hrubý nárčt Springfiledu to stačí, aby se diváci do žluté rodinky zamilovali. (nejlepší epizoda - The Crepes of Wrath) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (257)

  • V této epizodě se poprvé objevili Bartovi spolužáci Milhouse Van Houten a Martin Prince, Martinovi rodiče, učitelka Edna Krabappelová a Dr. James Loren Pryor. (Duoscop)
  • Animaci této epizody doprovázely velké problémy. Banán v úvodní scéně byl špatně vybarven, protože korejští animátoři toto ovoce neznali. Nejvíce problematická byla závěrečná scéna ve vaně, včetně problémů se synchronizací pohybů rtů. Odvysílaná verze byla tou nejlepší z několika pokusů. (henrycruel)
  • Jde o jedinou epizodu seriálu Simpsonovi, která měla premiéru v 80. letech minulého století. (henrycruel)

Reklama

Reklama