Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bartova třída jede na exkurzi do atomové elektrárny, kde pracuje otec Simpson. Jenže Homerovi se zrovna podaří další průšvih a o práci přijde. V beznadějné situaci dostane vnuknutí: je třeba se postarat o bezpečnost Springfieldu! Jeho aktivita míří i k atomové elektrárně. Ředitel Burns jej však včas zkorumpuje nabídkou místa – bezpečnostního referenta... (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mne dost rozporuplná epizoda. Humoru pomálu, spíše jen co se týká jízdy autobusem do školy. Celkově vzato spíše depresivní, než humorné. Poučení z epizody: Po neúspěchu je nejlepší řešení spáchat sebevraždu a ulehčit tak rodině od svého příspěvku. Měnit strany se vyplácí, když se to vyplácí. Peníze vládnou egu. Svědomí se přeceňuje. Čest a spravedlnost jsou jen obhajobou zkrachovalců. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia epizóda z prvej série amerického, animovaného, televízneho seriálu "The Simpsons" sa volá "Homer´s Odyssey" (Homerova odysea). Keď Homer Simpson príde o prácu v elektrárni, tak prepadne silnej depresi. Pomýšľa na sebevraždu. Pri jej nepodarenom pokuse príde na to, že sa bude venovať tomu, aby sa zvýšila bezpečnosť v meste Springfield. Jeho občianska aktivita vyvrcholí bojom proti springfieldskej atómovej elektrárni. ***** ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Homer Simpson je v každom z vás"... jedna z najmúdrejších myšlienok celého seriálu. A telefonát od Barta a Lízy Očkovi obsahuje hneď v tretej epizóde celého seriálu tú najvtipnejšiu hlášku týchto krátkych pravidelných etúd. Skrátka tvorcovia šľapali na maximum hneď od začiatku. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Bart má exkurziu do továrne kde je svedkom prepustenia svojho otca. Homer si nevie nájsť prácu a tak chce skoncovať so životom. Objaví ale nové nadšenie v bezpečnosti okolia. Prevedenie: Hneď v začiatkoch seriálu sa jeho hlavný hrdina chce zabiť. Bart je mega a hláškuje jedna radosť. 70% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (21)

  • Jedná se o první epizodu, která má ve svém názvu Homera. (Duoscop)
  • Název epizody je odvozen od eposu "Odyssea" řeckého básníka Homéra. (henrycruel)
  • V této epizodě se poprvé objevili: šerif Clancy Wiggum, Waylon Smithers, řidič autobusu Otto Mann, důchodce Jasper Beardly nebo Bartův spolužák Wendell Borton. (henrycruel)

Reklama

Reklama