Reklama

Reklama

Simpsonovi - Série 1 (1989) (série)


Bart generálem aneb Kdopak by se Nelsona bál (S01E05)

(epizoda)
  • USA Bart the General

VOD (1)

Obsahy(1)

Bart se dostane do pracek velkého školního rváče Nelsona. Díky radám Homera, dědy Simpsona a Herrmanna z obchodu s vojenskými starožitnostmi vycvičí si Bart na pomoc spolužáky... (Česká televize)

Recenze (22)

snebka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

• Hodnocení IMDB 8,1 • U nás poprvé 5. února 1993? V USA 4. února 1990 • Děda Simpson: Vážená redakce. Jsem znechucen tím jak líčíte staré lidi ve vašem vysílání. Všichni nejsme takoví sexuální maniaci, kteří nosí džíny a žertují s vnoučaty. Většinou jsme zatrpklí, jelikož slušnost je u nás na ústupu. Připojuji tento přehled slov, které bych už nechtěl v televizi slyšet. Za prvé podprsenka, za druhé idiot, za třetí pytlík. • Jeden z mých nejoblíbenějších dílů vůbec. Několik velice vtipných pasáží a spousta referencí na jiné filmy. • První díl pro Nelsona, starého židovského muže ( z domova důchodců), Hermana • 90/100 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piata epizóda z prvej série amerického, animovaného, televízneho seriálu "The Simpsons" sa volá "Bart the General" (Bart generálom alebo Ktože by sa Nelsona bál). Nelson Muntz a jeho dvaja poskokovia šikanujú celú springfieldsku základnú školu. Každý má z Nelsona strach. I Bart Simpson sa s nim dostane do konfliktu. Za pomoci svojho deda Abe Simpsona a majiteľa army shopu Hermana zmobilizuje proti nemu armádu týraných žiakov. Bart vyhlási Nelsonovi vojnu. ***** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Len prepíšeme Otto von Bismarck na Bart Simpson a je to". Asi jediná vojnová epizóda celého seriálu a vystačili sme si iba s detskou armádou. Kibicovať do veci budú jednoruký poradca a deda Simpson, pretože ten prežil už viacero vojen, väčšinou však pred telkou, ale aj to sa počíta. Len škoda, že vtedy tvorcovia ešte nevedeli, že Skinner je veterán z Vietnamu, ten by s Nelsonom zatočil jedna radosť. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Bart je v škole pravidelne šikanovaný Nelsonom. Po rade od dedka sa rozbehne vojenská operácia na jeho elimináciu. Alebo proste iba na urovnanie sporov pri maminej torte. Prevedenie: Ten fašista bez ruky bol absolútne nekonvenčný a to sa mi na Simpsonovcov od začiatku páčilo, žiadne servítky pred ústa. 91% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (21)

  • Scény, ve kterých se Bart zastane své sestry, snaží se neúspěšně bojovat proti šikaně, dostává radu od Marge, aby si promluvil s Nelsonem, a Homer mu dává lekci bojových technik, odkazují na seriál The Brady Bunch (od r 1969). (henrycruel)
  • Detail na Bartovy sluneční brýle s odrazem jeho pochodujících kamarádů je narážkou na film Frajer Luke (1967). (henrycruel)
  • Krabice s cukrovím má v jednotlivých záběrech jinak umístěné víko. (Duoscop)

Reklama

Reklama