Reklama

Reklama

Simpsonovi - Série 1 (1989) (série)


Bart generálem aneb Kdopak by se Nelsona bál (S01E05)

(epizoda)
  • USA Bart the General

VOD (1)

Obsahy(1)

Bart se dostane do pracek velkého školního rváče Nelsona. Díky radám Homera, dědy Simpsona a Herrmanna z obchodu s vojenskými starožitnostmi vycvičí si Bart na pomoc spolužáky... (Česká televize)

Recenze (22)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piata epizóda z prvej série amerického, animovaného, televízneho seriálu "The Simpsons" sa volá "Bart the General" (Bart generálom alebo Ktože by sa Nelsona bál). Nelson Muntz a jeho dvaja poskokovia šikanujú celú springfieldsku základnú školu. Každý má z Nelsona strach. I Bart Simpson sa s nim dostane do konfliktu. Za pomoci svojho deda Abe Simpsona a majiteľa army shopu Hermana zmobilizuje proti nemu armádu týraných žiakov. Bart vyhlási Nelsonovi vojnu. ***** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Len prepíšeme Otto von Bismarck na Bart Simpson a je to". Asi jediná vojnová epizóda celého seriálu a vystačili sme si iba s detskou armádou. Kibicovať do veci budú jednoruký poradca a deda Simpson, pretože ten prežil už viacero vojen, väčšinou však pred telkou, ale aj to sa počíta. Len škoda, že vtedy tvorcovia ešte nevedeli, že Skinner je veterán z Vietnamu, ten by s Nelsonom zatočil jedna radosť. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätná epizóda, v ktorej sa na scéne prvýkrát objaví môj obľúbenec - notorický grázel, násilník a šikanista, ukrývajúci však pod drsným zovňajškom citlivú dušu Nelson Muntz aj s jeho trademarkovým "Ha-Ha!". ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Bart je v škole pravidelne šikanovaný Nelsonom. Po rade od dedka sa rozbehne vojenská operácia na jeho elimináciu. Alebo proste iba na urovnanie sporov pri maminej torte. Prevedenie: Ten fašista bez ruky bol absolútne nekonvenčný a to sa mi na Simpsonovcov od začiatku páčilo, žiadne servítky pred ústa. 91% ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"You know, I thought I was too old. I thought my time had passed. I thought I'd never hear the screams of pain, or see the look of terror in a young man's eyes. Thank heaven for children." ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hajlující Hermann aneb parádní (a později zapomenutá) postava v seriálu! Umíte si představit, že by se o hajlování byť jen mluvilo v kreslených seriálech v moderní době? ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další perfektní díl. Miluji humor na náhodné situace, kdy je oběť ten, kdo vítězí. Fakt se to povedlo. Od Barta po dědu. Herman je naprosto ultimátní, už jen za něj plný počet. Od srdce jsem se zasmál. Poučení z epizody: Cikánská férovka je v pořádku a nacismus je cool. ()

snebka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

• Hodnocení IMDB 8,1 • U nás poprvé 5. února 1993? V USA 4. února 1990 • Děda Simpson: Vážená redakce. Jsem znechucen tím jak líčíte staré lidi ve vašem vysílání. Všichni nejsme takoví sexuální maniaci, kteří nosí džíny a žertují s vnoučaty. Většinou jsme zatrpklí, jelikož slušnost je u nás na ústupu. Připojuji tento přehled slov, které bych už nechtěl v televizi slyšet. Za prvé podprsenka, za druhé idiot, za třetí pytlík. • Jeden z mých nejoblíbenějších dílů vůbec. Několik velice vtipných pasáží a spousta referencí na jiné filmy. • První díl pro Nelsona, starého židovského muže ( z domova důchodců), Hermana • 90/100 ()

Reklama

Reklama