Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Míra Bartových prohřešků přeteče v okamžiku, kdy vhodí bouchací kuličku do školního záchodku. Naneštěstí je vedle na dívčích zrovna matka ředitele Skinnera... Simpsonovi proto na návrh školy pošlou Barta na výměnu na 3 měsíce do Francie. Zatímco se Bart dostane do rukou dvou vydřiduchů, k Simpsonům přijede vzorný hošík z Albánie. Nakonec je v hošíkovi odhalen špion, zatímco Bart odhalí pajcování vína a vrací se domů se slávou. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Riaditeľ Skiner sa chce zbaviť Barta tak, že ho pošle na výmenný pobyt do Francúzska s čím jeho otec Homer okamžite súhlasí. Bart sa dostáva do rodiny pančovačov vína a jeho proťajšok pricestoval do Ameriky aby nahrabal tajné vládne informácie. Prevedenie: Dostávame sa reálne za hranice Springfieldu a veľmi zábavnou formou ukazujeme, že aj malý lotor môže byť hrdina. V dnešnej dobe by taký nekonvenčný diel s komunistickým informátorom asi nedostal do TV a to oceňujem asi najviac. 95% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedenásta epizóda z prvej série amerického, animovaného, televízneho seriálu "The Simpsons" sa volá "The Crepes of Wrath" (Kyslé hrozná sladkej Francie). Bart Simpson je poslaný ako výmenný študent do Francúzska. Dostane sa tam ku dvom tyranským majiteľom viniča, ktorý ho doslova zotročia. Ku Simpsonovcom prichádza dobre vychovaný mladík z Albánska. No ukáže sa že je to komunistický agent, ktorý chcel od Homera získať informácie o springfieldskej atómovej elektrárni. ***** ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénky z vinice se nezapomenutelně zapsali do historie Simpsonů jako to nejlepší ze starých dílů. Rozhodně se jedná o dobrý díl, který ovšem mne osobně více bavil ve svém úvodu. Mimo jiné je nám prvně představen legendární vztah mezi ředitelem a jeho matkou. Poučení z epizody: Albánie je silně komunistickou zemí, kde vládne zdvořilost a slušné vychování. Ve Francii se chlastá už od dětství. Pokud neumíte francouzsky, tak se vám ve Francii nedostane pomoci ani když zcela zřejmě vypadáte jako uprchlý otrok. ()

snebka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

• Hodnocení IMDB 7,8 • U nás poprvé 2. dubna 1993 (v ČR uzavíral první sérii). V USA 15. dubna 1990 • Simpsonovi poprvé na cestách potažmo Bart, jenž jel na výměnný pobyt do Francie. Místo něj přijel do Springfieldu albánský agent Adil a o zábavu bylo postaráno. • První díl pro Agnes Skinnerovou • 65/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ďalšia z epizód, ktorá nemá ani jednu chybičku. Bart sa dostáva do Francúzska, kde sa síce dva mesiace poriadne nevyspí, pretože somár mu vždy obsadí slamu, ale koniec dobrý, všetko dobré. Homer si zase obľúbi malého Albánca, ktorý sa až podozrivo zaujíma o fungovanie elektrárne a za tých pár mesiacov o nej zistí viac ako Homer a jeho kolegovia za celý život. Množstvo legendárnych scén (riaditeľova mama na školskom záchode) a fórikov, ktoré skultoveli. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (12)

  • Bart po příletu do Francie s jedním ze svých trýznitelů projíždí na motorce krajinou, která postupně vypadá jako tyto slavné obrazy: "Jezírko s lekníny" (Claude Monet), "Pole s havrany" (Vincent van Gogh), "Sen" (Henri Rousseau) a "Snídaně v trávě" (Edouard Manet). (Idée_fixe)
  • Původní název epizody The Crepes of Wrath odkazuje na název románu „Hrozny hněvu“ ("The Grapes of Wrath") od Johna Steinbecka. (henrycruel)

Reklama

Reklama