Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Homer v návalu vzteku zničí nový gril. Jedni tohle na ulici pohozené torzo považují za hromadu šrotu, druzí v tom však vidí umělecké dílo, tzv. outsider-art. Homer přijímá nabídku springfieldské galerie a uspořádá výstavu. A vzhledem k nečekanému úspěchu a zájmu o svou osobu a své dílo se pak rozhodne v „umělecké dráze" pokračovat... (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Devätnásta epizóda z desiatej série amerického, animovaného, televízneho seriálu "The Simpsons" (Simpsonovci) sa volá "Mom and Pop Art" (Outdider-Art). Homer Simpson sa snaží postaviť záhradný gril. Vďaka jeho nešikovnostiz netrpezlivosti a nervozite sa mu to však nepodarí. Keď sa potom chce zbaviť zničeného materiálu, všimne si ho známa umelecká kurátorka a jeho šrot vyhlási za umelecké dielo. Jeho zmršený gril je označený ako outsider-art. Z Homera sa tak razom stáva avangardný umelec. ***** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každá žena je krásna a každý muž je umelec. No asi úplne nie, aspoň v tom druhom prípade, ale dnes môže byť umením hocičo. Homer ako domáci kutil robí výtvory, aké svet nevidel a asi už neuvidí. No a čuduj sa svete, zaujme to súčasných dekadentných umelcov závislých na bezduchom sexe. Homer síce zažije tvorivú krízu, nakoniec sa ale ukáže, že ten talent v ňom nakoniec driemal dlhé roky. Len čo má povedať chudák Barney, toho umelecké sklony neobjaví asi nikdy nikto a je to škoda. ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl vykopnutý sestavováním grilu a zakončeným povedenou konceptuální performancí. Součástí je i exkurz do galerijního světa s Piccasem,nebo Warholem. A kdo se zasmál u hlavní dějové linky se snoby obdivující ousider-art, ten by měl sáhnout po knize Dona Thompsona Jak prodat vycpaného žraloka za 12 milionů dolarů ()

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doopravdy umělecká epizoda ze světa simpsonových. Homer pomocí vlastní ultra cholerické povahy nevědomky stvoří umění a světe ejhle! - Ono má úspěch. V epizodě můžeme vidět narážky na jedny z nejslavnějších uměleckých děl, například: Claude Monet - Kupky sena, Hvězdná noc od Vincenta Van Gogha, a homer se mimochodem ocitne v obraze Salvadora Dalího a je terorizován postavami od Pabla Picassa. Nejlepší ale na epizodě je, že kritizuje rádoby umělce jako takové a zachycuje pozérství a falešnost častokrát s moderním uměním spojené. Výborně o tomto tématu například pojednává i Banksyho dokument "Exit through the gift shop," ale simpsonovi tuto myšlenku vyzdvihli samozřejmě v animovaném seriálu a již o mnoho dříve! Epizodu zakončuje krásná scéna zatopeného Springfieldu a finlní přiznání Homera, že jedině Marge (malující v jiných epizodách často Ringo Starra) je ta opravdová umělkyně :) ()

Reklama

Reklama