Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Konečně! Dlouho očekávaný poslední díl Kosmických válek vstoupil do kin! Jenže Barta s Lízou strašně zklamal. Vydají se tedy se svými připomínkami rovnou do kalifornského studia za tvůrcem seriálu – zatímco Marge s Homerem si při té příležitosti udělají vinnou exkurzi. A ta nezůstane bez následků. (Česká televize)

Recenze (9)

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[spoilery] Marge si na výlete v Kalifornií obľúbi víno a stane sa alkoholičkou. Spolu s Homerom chodia na štadióny, do kina, atď, a raz pôjdu do Oktoberfestu (nie toho v Nemecku). Cestou odtiaľ opitý Homer havaruje a pretože nechce aby ho chytili, na miesto vodiča posadí opitú Marge a utečie do lesa. S touto dejovou líniou by som problém nemal, problém mám však s dôvodom prečo v Kalifornií boli. Simpsonovci totiž zájdu do kina na prequelovú triológiu SW. No a tvorcovia seriálu tento film zobrazili takto: "Hvězdna soustava Alderaan! Zde! Hvězdna soustava Arnolius! Zde! Hvězdna soustava Asgard! Zde! Hvězdna soustava Astara Šerana! Zde!" A tak ďalej kým nevymenujú všetky galaktické sústavy, čo má trvať viac ako polovicu filmu. No a ten zvyšok má byť nejaká sprostosť s Jim Jamom (Jar Jarom) v hlavnej úlohe. Simpsonovci sa tým pádom vyberú do Kalifornie, aby Bart s Lizou vynadali tvorcovi. Nie som fanatik do SW sveta, ale prequel uznávam ako kvalitné sci-fi, trojku považujem za vrchol SW ságy, preto ma tento diel Simpsonovcov uráža. Je to urážka kreativity tvorcov prequelu, urážka Lucasovej fantázie a urážka všetkých, čo si prequel obľúbili. Kvôli tejto bezhlavej kritike človek neznalý SW radšej ignoruje prequely v predstave, že prequel je to najhoršie sci-fi, aké bolo kedy natočené, horšie ako hrôzy od Eda Wooda. Realita je, samozrejme, úplne odlišná od toho, čo nám servírujú Simpsonovci a všemožní kritici. Vďaka tejto kritike vznikol o 10 rokov neskôr sequel. A čoho sme sa dočkali? Supermocnej Rey, Palpatina čo naraz zničí 100000 lodí a kopy fyzikálnych nezmyslov. Ale kritikom stačí to, že tam je Luke, Leia, Han a že tam nie je Jar Jar. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Košatý dej je v tomto prípade výhodou. Nové "Cosmic" Wars sú veľkým sklamaním, ale ich tvorca si to nechce priznať. Návšteva v Kalifornii na "Cosmic" ranči ale dovedie Marge k láske k vínu, nie nepodobnú tej Homerovej k pivu. A ako to dopadne? Nešťastnou autonehodou. A bude toho ešte viac. Napríklad navštívime miestny Októberfest. A vo vzduchu je ďalšia manželská kríza... Bonusom je zistenie, na čo všetko môže slúžiť hrubá Biblia. S dôrazom na slovo hrubá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pätnásta epizóda z pätnástej série amerického, animovaného, televízneho seriálu "The Simpsons" sa volá "Deň pre závislosti" (Co-Dependent's Day). Bart Simpson a jeho mladšia sestra Lisa si zájdu do kina na premiéru poslednej časti populárnej sci-fi ságy Kozmické vojny. Ich veľké očakávania neboli ani zďaleka splnené. Sú z toho sklamaní až do takej miery, že požiadajú svojich rodičov, aby ich odviezli do Kalifornie za tvorcom tejto filmovej série. Chcú mu osobne povedať, že Kozmické vojny skĺzli do nudného, komerčného mainstreamu. Marge Simpsonová začne spolu so svojím manželom Homerom nadmieru holdovať alkoholu. **** ()

Zajímavosti (3)

  • Předtím, než Bart vezme pohrabáč ze stojanu, vidíme na stěně myší díru, která tam později není. (Duoscop)
  • Po návratu z kina udělá Bart pohrabáčem do podlahy díru, která tam později není. (Duoscop)

Reklama

Reklama