Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když se proti Líze postaví do souboje o post zástupce ročníku Isabel, vypadá to na férový střet. Líza ale brzy zjistí, čeho je její nová kamarádka ve skutečnosti schopná... (TV Prima)

Recenze (7)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Otváracia sekvencia s obyvateľmi Springfieldu ako hudobnými nástrojmi sa dosť možno dotiahla na legendárnu evolúciu, už len kvôli nej si epizóda zaslúži plný počet. Opäť tu máme politiku (samozrejme nesmie chýbať chudák Bill Clinton ani republikánske sídlo), na základke budú prebiehať voľby a Líza má silnú konkurentku. Nálož skvelých fórov od začiatku do konca, nielen v spojitosti s voľbami. "Môžem z neho zložiť tie balóniky? ... To by ho zabilo". ()

boni odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Simpsonovi pro mě byli vždy jako zjevení, jiný takhle komplexní a vtipný animák prostě neexistuje. Ale to neznamená, že jsem vůči nim nekritický. Tahle epizoda totiž nebyla ani tak satirická jako spíše tendenční. Vážně už mě štve jak se naprosto kamkoli tahá politika a samozřejmě ta "správná" politika. Takže zobrazení demokratů jako lidí, kteří jsou v ráji, kteří v podstatě tvoří ráj, a naproti tomu démonické zobrazení Republikánů jako koalice zla (doslovně). Trapné a pro takový kult zbytečné špinění vlastní značky. ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda obtížná pro hodnocení. Na jednu stranu jsem se hned několikrát upřímně zasmál trefným vtipům, na druhou stranu si myslím, že by problematika konzervatismus vs. liberalismus, popřípadě republikáni vs. republikáni, neměla být takto přímo v animovaném seriálu uváděna vůbec nebo přinejmenším mohla být uvedena poněkud... objektivněji? Nebudu ji nazývat přímo útokem na děti (protože pochybuji, že by smýšlení epizody většina dětí pochopila), ale rozhodně by jí slušelo, kdyby skončila v duchu závěrečné debaty, nikoliv vítězoslavným Líziným výskokem z houpačky. Tohle totiž vážně nedokazuje, že by svět směřoval k lepšímu. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Mezi fotkama, které ukazuje Marge Líze, je i Alf. (Duoscop)
  • Líza drží ve školní knihovně knihu „Little Women“ („Malé ženy“) od Louisy May Alcott. Kniha byla i několikrát zfilmována. (Duoscop)
  • Na půdě je uložená velká kamenná hlava, která odkazuje na epizodu Krevní msta (1991). (Duoscop)

Reklama

Reklama