Reklama

Reklama

Simpsonovi

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (1989–2024), 277 h 25 min (Minutáž: 20–25 min)

Scénář:

John Swartzwelder, Dan Greaney, David X. Cohen, Richard Appel (více)

Hrají:

Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Marcia Wallace, Pamela Hayden, Tress MacNeille, Russi Taylor (více)
(další profese)

Série(35) / Epizody(768)

Obsahy(1)

Natvrdlý lenoch Homer, pedantská puťka Marge, drzounský Bart, přechytralá Líza a roztomilá Maggie – to jsou členové rodiny nejslavnějšího a nejpopulárnějšího animovaného seriálu Simpsonovi. Už dvacet let se jich miliony fanoušků na celém světě nemohou nabažit a v pravidelných intervalech nakukují do zákulisí legendárního Springfieldu, aby byli svědky neuvěřitelných dobrodružství bláznivé, ale přesto vlastně normální americké rodinky. Simpsonovi si získali své obecenstvo především neotřelým a trochu drsným humorem, s nímž vykreslují typickou americkou rodinu z městečka Springfield. Ta se skládá z pěti naprosto odlišných lidí, pro které je občas pořádně těžké se sebou vyjít. Nemluvě o ostatních obyvatelích města, v němž to opravdu neustále žije – je tu vlastní upadlá kultura, zkorumpovaná politika, drsná mafie a lenivá policie, ale také prostí občané, kteří se každý týden chodí kát do místního kostela. V neposlední řadě si mohou diváci všimnout jednoho všudypřítomného detailu – Simpsonovi totiž téměř v každé scénce něco nebo někoho parodují – ať už jde o svět filmový, hudební, politický, ale i náboženský. Tvůrci seriálu se zkrátka s velkou odvahou pouštějí do neustálých provokací osob a institucí z reálného života. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele SNCIS k tomuto seriálu (14)

24 minut (2007) (S18E21) 

V průběhu celé epizody jsou narážky na můj oblíbený seriál 24 <3 Je tam i Jack Bauer osobně - V originále ho dabuje přímo Kiefer Sutherland. ()

O čem muži sní (2015) (S27E01) 

Napsal bych k této epizodě pořádný komentář... Ale doktor říkal, že nemám dělat nic namáhavého a složitého. To víte - narkolepsie!:D ()

Nekuřte, prosím (2015) (S27E03) 

Hlášky: Homer: (Vleze za sprchy.) "Co takhle společná sprška po včerejší noci?" Patty: "Nedívej se na mě!" Homer: "Ale ty jsi všude!" Patty: "Úchyle!" (Homer vyděšeně vyskočí ze sprchy.) Patty: "To tě neučili klepat?" (Homer si do očí chrstne bělidlo.) Patty: "Vypadni odsud!" Homer: "Ještěže jsem slepý." (Homer odchází potkává Barta.) Bart: "Jsem na řadě." Homer: "Ne!" (Chrstne do obličeje Barta bělidlo.) Bart: "Co to sakra děláš?" Homer: "Udělal jsem to z lásky, chlapče." Patty: "Co ten povyk?" (Pronese Patty v županu. Bartovi dojde že mohl vidět Patty nahou.) Bart: "Díky, tati." (Obejme Homera.) Homer: "Není zač, synu." Bart: "Díky, díky, díky, tati." Homer: "Není zač, bude to dobré." - 60%. ()

Halloween je horor (2015) (S27E04) 

Halloween u Simpsonových, to je klasická tradice. - Ned Flanders: "Plánuješ i letos vyprávět strašidelné čarodějnické příběhy?" Homer: "Až příští týden. Bude to adaptace filmu Psycho se Skinnerem a jeho máti, Muppetí verze Čaroděje ze země Oz já budu strašák, a v posledním obživne nábytek a ovládne svět, nebo tak něco." Ned: "To zní to skvěle!" Homer: "Lidi to mají rádi." - 80%. ()

Kamarádka s výhodami (2015) (S27E06) 

Hlášky: "Jsem Harper, zrovna jsme se přistěhovali, snažím se najít kamarády." - "Líza, bydlím tu od nepaměti, snažím se najít kamarády." / Otec Harper: "A když jsem smutný, kupuju hokejový tým. Nestojí skoro nic a jen dneska jsem vydělal 80 milionů." (Homer tříská hlavou o zeď, než omdlí.) Homer: "Vydělal jsem 80 milionů?" (Homer se probouzí.) Otec Harper: "Ne, ale zesměšnil jsi doktora říkal, že zemřeš." Doktor: "Pořád by mohl." / Marge: "Páni, celý týden, škoda že děti mají školu." Homer: "Marge, prosím, Líza o nic nepřijde a Bart by stejně nic nedohnal." / Otec Harper: "Řekni tvé holce, ať nechá moji dělat věci po svém, protentokrát. A pokaždé jindy." Homer: "Harper, vím, že bych to neměl říkat na tvém ostrově, ale jsi docela rozmazlená. Lízu si nezasloužíš. Nic nemiluju víc, než ji. Je mým sluncem, měsícem a těmi dalšími věcmi." - 90%. ()

Líza dobývá svět (2015) (S27E07) 

Tentokrát o Líze a jedné zkrachovalé herečce. - 75%. ()

Bartovo chlapectví (2015) (S27E09) 

Film Chlapectví po Simpsonovsku. Hlášky: "Proč je nebe modré?" - "Já nevím, prostě je." - "Proč jsou mraky bílé?" - "Netuším." - "Proč jsou lidé žlutí?" - "Protože je tak Bůh stvořil." - "Proč je tráva zelená?" - "Aby se v ní dal najít golfový míček." / "Mladíku, neměj strach, nemusíš umět číst. Zákazníci si jen ukážou na obrázek burgeru, který budou chtít." / Učení se s tímhle novým ovladačem mě vážně unavilo. Nikdy jsem neviděl zelená tlačitka pro menu. Šílené tlačítka." / "Mám vás rád oba stejně, na 40%. Musím si nechat rezervu." / "Vypadá to, že jsme ukončili světelnou můru na Elm Street." - "Tohle je ale Maple Street, šéfe." / "Když měníš stěrače, stačí vyměnit jen tu gumovou část, ne celý stěrač." - "A kde se dají koupit ty gumičky?" - "To nevím." / "Páni, líbáš tak dobře, jak Terri říkala." - "Počkej, ty nejsi Terri?" - "Ne, já jsem Sherri. Ale jak půjdeme dál, tím líp poznáš rozdíl." / "Ralphe, ty ses dal k armádě?" - "Ano, protože jsem potřeboval kostým na oslavu." - 100%. ()

Dívčí kód (2016) (S27E10) 

Aplikace Conrad - žije! Další dost průměrná epizoda. - 50%. ()

Monty Burnsův létající cirkus (2016) (S28E01) 

"Moje střevíčky jsou jako ze zlata, když je mám připadám si hrozně bohatá, ty si vezmu jen v onen slavný den až si sednem do kočáru ty a já." - Jak všichni víte dabérka Lízy Simpsonové (Helena Štáchová) zemřela. Líza Simpsonová má tak novou dabérku - Ivanu Korolovou. Hlas mi k Líze zapadá. - 60%. ()

Speciální čarodějnický díl XXVII (2016) (S28E04) 

Epizoda číslo 600 - Speciální čarodějnický díl 27! Jakožto zdejší expert na akční filmy, komedie a pochopitelně i horory, mne epizoda potěšila. :D ()

Kouč "K" (2016) (S28E06) 

Hlášky: Kirk: "Mám tu pro vás zábavný sport - Lakros." Homer: "Kámo, kámo, kámo." / Homer: "Poprvý můžu říct „dobrá hra“ a myslet to vážně." / Homer: "Jsem si jistej, že mix není jen jedna písnička pořád dokola." Kirk: "Ne, ne, jsou to různé živé verze. Poznáš to některé jsou delší." / Kirk: "Nezapomeňte se posílit rýžovým sendvičem." Homer: ("To je ňouma neví, že děti k vítězství potřebujou salám?") Zápas: "Ty sendviče měly tolik sacharidů!" - "Nikdy jsem nehrál tvrději!" - "Rýžová síla!" ( Springfield vyhraje zápas.) / Homer: "Kirku Van Houtene, nelíbíš se mi. Ale respektuju tě." - 90%. ()

Související novinky

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

Disney+ odstartuje v Česku 14. června

29.03.2022

A je to oficiální. Společnost The Walt Disney Company potvrdila, že streamovací služba Disney+ dorazí do Česka a na Slovensko 14. června, základní měsíční předplatné bude stát 199 Kč, roční pak vyjde… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Simpsonovi ztratí známý hlas

Simpsonovi ztratí známý hlas

21.01.2020

Postava Apua Nahasapeemapetilona z kultovního seriálu Simpsonovi prožila v posledních pár měsících svoji vlastní kontroverzi. Spousta lidí se totiž sekla na tom, že postava je de facto jen výčtem… (více)

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

Disney nakloněno spin-offům Simpsonových

26.08.2019

Teď když Disney vlastní knihovnu studia 20th Century Fox, má pochopitelně práva také na legendární seriál Simpsonovi. Známá rodinka ze Springfieldu se tak zastavila i na víkendové akci D23 Expo, kde… (více)

Reklama

Reklama