Reklama

Reklama

Anna mezi obojživelníky

(seriál)
USA, (2019–2022), 21 h 38 min (Minutáž: 22–44 min)

Tvůrci:

Matt Braly

Hudba:

T.J. Hill

Hrají:

Bill Farmer, Amanda Leighton, Brenda Song, James Patrick Stuart, Stephen Root, Troy Baker, Dee Bradley Baker, Liam O'Brien, Eden Riegel, Amir Talai (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Dívka Anna se kouzlem dostane do magické země Amphibie, venkovské bažiny plné žabích lidí. S pomocí mladého žabáka jménem Sprig a jeho rodiny se Anna v nejrůznějších dobrodružstvích proměňuje v hrdinku a objevuje první skutečné přátelství svého života. (Česká televize)

Recenze (7)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobnosti v individuálních sériích. Prozatím 1. Série: Dětinské, místy nudné, krásná animace, stupidní rozhodnutí, co episoda, to poučení, repetitivní. [45 %] 2. Série: Pořádně se to rozjelo, vše je rozumnější, dospělejší, episody posouvající příběh jsou opravdu kvalitní, konec epický. [80 %] ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je fakt jedno z mála hard fantasy, které si mě naprosto získalo. Cesta k tomu byla trnitá, první série je vyloženě pro děcka snad úplně vším a holt jsem si ji musel přeskákat, abych mohl dát šanci sérii druhé, která podle všeho má být lepší. A tam už se to zvedlo úplně neskutečným způsobem a získalo si mě to tolik, že jsem až nevěřil tomu, že mě to začalo tak bavit. Druhá série nakonec byla nejlepší, navíc s nejlepším zakončením série všech dob, ale i ta třetí je dost slušná a celý seriál dokonale završí. Takže se tomu určitě vyplatí dát šanci, jen je potřeba prokousat se první sérií... Btw, nejlepší postava je jednoznačně Polly, po celou dobu :D Podrobnější hodnocení u jednotlivých epizod. 4* ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Fantasy ze světa, kde inteligentní formou života jsou obojživelníci, jak zjišťuje lidská teenagerka Anna, která si kromě oblečení (bez jedné tenisky) z naší civilizace přinesla jen nezbytný mobil. Svět Amphibie je barvitý a pitoreskní, bizarní i drsný. A vtipný nejenom paralelami s naším světem (hmyzí a jiné dopravní prostředky, volební kampaň). Skvělá zábava, v níž se z hlavní hrdinky v duchu erpégéček a fantasy ság stává postupem času ostřílená bojovnice, ještě nabere grády s objevením lidské kamarádky Saši – a jejími zájmy… Přátelství, osamění, přijetí jinakosti a otázka priorit. A výbušné houby. ()

Detak 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásný příběh v neskutečně pěkném světě, který je ze začátku spíše fantasy a ke konci již plnohodnotné sci-fi. Na celé koncepci pro mě byl nový a okouzlující onen řekněme "lehce dívčí přístup", což znamená, že svět obojživelníků byl opravdu barevný a roztomilý, přičemž na příběhu to bylo znát opravdu jen místy (například roztomilá mutace kočičky, která pak ...). Nicméně finální díl, jako klobouk dolu, to byl opravdu skvostný totálně dojemný konec, přesycený barvami a čpící emocemi, k tomu všemu v nádherných barvách, jako ano, tady se už dívčí pohled na věc projevil a byl naprosto úchvatný (tj. kýbl slziček :-D). A velké plus, že poslední díl je opravdu poslední.  Bokem: je zde opět vidět, že ono rozložení příběhu na první část, ve které je divák nenápadně seznamován s fantasy prostředím formou rádoby nesouvisejících příběhů, a následná druhá část, ve které je rozveden velkolepý příběh, opravdu funguje. Osobně musím říci, že tento druh produkce u mě naprosto přebíjí klasické rodinné filmy. ()

Thovt 

všechny recenze uživatele

Konečně byl i u Disneyho někdo schopný reflektovat vývoj animovaných seriálů v 21. století, aniž by přitom musel měnit věk typické cílové skupiny (což je okolnost, kterou by si místní hodnotící mohli sakra uvědomit). Výsledkem je seriál, který baví celou rodinu svou originalitou a bláznivostí (přinejmenším ve srovnání s klasickými disneyovkami), ale v posledku ho klidně můžu pouštět dceři beze strachu z toho, že poselstvím bude něco ve smyslu "když havaruješ, kanibalismus je jasná volba" (viď, SpongeBobe). Druhá řada je o poznání komplexnější než první a zjevně cílená na starší publikum, což neberu jako výhodu. Právě mladší cílovka bylo to, co Amphibii dělalo unikátní, pro puberťáky už existují mnohem zajímavější kusy. ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Amphibia je jedna z dalších "Hirschovek", která si mě opravdu získala. Vedle Sovího domu a Městečka záhad jsem se na tento seriál těšil nejméně a jak jeho postavy, tak samotná zápletka mi nepřišli tak zajímavé jako právě u předchozích dvou zmíněných seriálů. Hned první sérii jsem čekal slabší, nicméně nakonec mě vcelku mile překvapila a navázala již naprosto úžasnou druhou sezónou, ve třetí řadě jsem měl pak dosti vysoká očekávání, která byla po několika epizodách opět sražena, avšak závěr byl opět skvostný a seriál si mě během svého děje tak získal, že mi bylo opravdu líto, když jsem sledoval konec. I přes mé počáteční obavy nakonec svět fungoval až překvapivě skvěle a stejně tak postavy, zvláště pak když se sešli ať už ve dvojici či ve trojici hlavní dívčí postavy, tak to většinou ohromně "nakoplo" příběh. Kromě hlavního příběhu se tu jelo i dosti vedlejších epizod, které byly občas lepší občas horší, každopádně se mi strašně líbilo, že i k postavám z těchto vedlejších epizod a jejich otevřeným dějovým linkám se tvůrci nakonec ve třetí sérii vrátili. Málem bych zapomněl zmínit převážně 11 minutový formát epizod (ačkoliv složený do 22 minutových), jenž podle mě často v seriálech nefunguje, ale u Amphibie si to krásně sedlo. Byla opravdu radost seriál sledovat a je skvělé, že to je zase jeden z těch příběhů, který dokáže člověka tak pohltit, že mu je opravdu smutno, když se s postavami musí rozloučit. ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pustil jsem si to jako takovou novou náhradu za Městečko Záhad a musel jsem to dokoukat celé. Celkem důstojný nástupce (již zmíněného Městečka a) chytrých animáků nejen pro děti. ()

Reklama

Reklama