Reklama

Reklama

Anna mezi obojživelníky

(seriál)
USA, (2019–2022), 21 h 38 min (Minutáž: 22–44 min)

Tvůrci:

Matt Braly

Hudba:

T.J. Hill

Hrají:

Bill Farmer, Amanda Leighton, Brenda Song, James Patrick Stuart, Stephen Root, Troy Baker, Dee Bradley Baker, Liam O'Brien, Eden Riegel, Amir Talai (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(58)

Obsahy(1)

Dívka Anna se kouzlem dostane do magické země Amphibie, venkovské bažiny plné žabích lidí. S pomocí mladého žabáka jménem Sprig a jeho rodiny se Anna v nejrůznějších dobrodružstvích proměňuje v hrdinku a objevuje první skutečné přátelství svého života. (Česká televize)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (42)

Anna mezi obojživelníky (2019) 

Tohle je fakt jedno z mála hard fantasy, které si mě naprosto získalo. Cesta k tomu byla trnitá, první série je vyloženě pro děcka snad úplně vším a holt jsem si ji musel přeskákat, abych mohl dát šanci sérii druhé, která podle všeho má být lepší. A tam už se to zvedlo úplně neskutečným způsobem a získalo si mě to tolik, že jsem až nevěřil tomu, že mě to začalo tak bavit. Druhá série nakonec byla nejlepší, navíc s nejlepším zakončením série všech dob, ale i ta třetí je dost slušná a celý seriál dokonale završí. Takže se tomu určitě vyplatí dát šanci, jen je potřeba prokousat se první sérií... Btw, nejlepší postava je jednoznačně Polly, po celou dobu :D Podrobnější hodnocení u jednotlivých epizod. 4* ()

Anne or Beast? / Best Fronds (2019) (S01E01) 

V očekávání naprosté chujoviny jsem nakonec byl konsternován, jak moc mě ten pilotní díl chytl. Sice jsem si četl k první sérii varovné komentáře, tak se na to zkusím psychicky připravit, ale pilotní díl má potenciál. Hodně velký potenciál. Lepší díl: Anně to Beast? Silné 4* ()

Cane Crazy / Flood, Sweat and Tears (2019) (S01E02) 

Člověk by čekal, že se tam aspoň trochu bude víc rozvíjet celý ten svět, ale zatím proti takovéhle epizodě moc nemám. Moc jsem se u toho nebavil, ani u jednoho z dílů, ale ani nemůžu říct, že by to byl promarněný čas. Lepší díl: Flood, Sweet and Tears. Silné 3* ()

Hop Luck / Stakeout (2019) (S01E03) 

Kvalitativně srovnatelné s předchozí epizodou, i ten humor tu byl krapet lepší a námět obou dílů nebyl špatný, ale ani jedna není bůhvíjak dokonalá a hlavně jsem si pořád nedokázal zvyknout na Annu, která mi tu ze všech postav přijde nejmíň sympatická. Btw, to co sakra má za mobil, že mu tak dlouho vydržela baterka a má připojení na lidský internet ve světě, kde ani neexistuje elektřina? Lepší díl: Hop Luck. Silné 3* ()

Taking Charge / The Domino Effect (2019) (S01E04) 

A pořád s tím mám ty samé problémy. A Anna mi je pořád poněkud nesympatická a ačkoli už se jí tady v jednom díle vybil mobil (a následně nabil tak, že už se nejspíš nikdy nevybije), neustále z toho svého batohu vytahuje nové a nové věci, ačkoli v pilotním díle byl vidět celý jeho obsah. Jako jo, je to pohádka, u Wandera jsem si navíc taky nestěžoval, že když na to došlo, z toho svého klobouku vytahoval všechno možné, ale tam to aspoň mělo smysl. Když vidím, jak se pracuje s tímhle, krapet se obávám, jak se zde bude dál pracovat s tím světem a celistvým dějem - ale na nějaký rozjezd toho si asi budu muset ještě dlouho počkat. Budiž. Zatím mě to nějak baví. Lepší díl: Taking Charge. 3* ()

Anne Theft Auto / Breakout Star (2019) (S01E05) 

Tak tuhle epizodu jsem si celkem užil. Rozhodně není dokonalá, ale oba ty díly měly něco do sebe, u obou se mi líbil námět a oba bych si někdy rád zopakoval. Jen mě mrzí, že ten celistvý děj evidentně tvůrci brutálně upozadili a vrátí se to k němu asi až na konci série. Jestli to fakt tak bude, tak nechápu, proč si to tvůrci nenechali jako překvapivý zvrat do budoucna a museli to ukázat už v pilotu... No co už, jestli mě ten seriál bude furt bavit, nějak se přes to přenesu a do druhé série vydržím, když se to tam prý má pořádně rozjet. Lepší díl: Anne Theft Auto. 4* ()

Sprig vs. Hop Pop / Girl Time (2019) (S01E06) 

Taková průměrná epizoda, Neurazila, nenadchla, ztracený čas to pro mě taky nebyl, prostě nějak utekla a vracet se k ní znova asi nebudu. Ačkoli ten druhý díl určitý potenciál měl, navíc v něm byla hlavně Polly (kterou mám asi ze všech postav nejradši)... Lepší díl: Girl Time. 3* ()

Dating Season / Anne vs. Wild (2019) (S01E07) 

Tohle bylo celkem fajn. Sice to zachraňuje víc první díl než ten druhý (protože tu Sprig konečně má nějaký charakter), ale celkově to bylo obojí určitě lepší, než ty vyloženě průměrné epizody. Lepší díl: Dating Season. Slabé 4* ()

Contagi-Anne / Family Shrub (2019) (S01E08) 

Oba ty díly jsou celkem prapodivně vedené, ale u toho druhého to bije do očí určitě víc. Moc ho totiž nedokážu popsat - byl to jakýsi mix čehosi na způsob výukového videa na téma "buďte hrdí na svoje předky" a nonsensové zápletky, která byla tak moc přirozeně vedená, jako třeba Jménem krále (v rámci historických filmů)... Nevím, za mě zklamání a velká nuda u obou dílů. Lepší díl: Contagi-Anne. 2* ()

Handy Anne / Fort in the Road (2020) (S02E01) 

Tak takové překvapení jsem skutečně nečekal. Skvěle se to totiž zlepšilo snad po všech stránkách - zápletky jednotlivých dílů jsou mnohem zajímavější (navíc se to v nich konečně bude někam posouvat), vtipné scény značně funkčnější a opravdu vtipné a konečně tu každá hlavní postava má nějaký charakter. Sice moralizování nezmizelo, ale když pominu tohle, začala pro mě 2.série překvapivě skvěle a jestli si to udrží podobné tempo i dál, mohl by z toho nakonec být dost dobrý seriál... Lepší díl: mám to na stejno. Slabých 5* ()

The Ballad of Hopediah Plantar / Anne Hunter (2020) (S02E02) 

Ta westernová část mě moc nebrala, ale pobavit mě dokázala a podobně jsem to měl i u druhého dílu. Nicméně je tahle epizoda sice fajn, ale určitě slabší než ta minulá, byť ne o moc. Lepší díl: Anne Hunter. 4* ()

Truck Stop Polly / A Caravan Named Desires (2020) (S02E03) 

Sice si budu muset zvyknout, že co díl, to jedna písnička (nechápu proč), ale zároveň mám pocit, že je to snad jediná výtka, kterou bych tady měl. Sice bych to na pět hvězd možná neviděl, ale Polly dostala vlastní epizodu, ta byla naprosto super a ta mi tu druhou, slabší, dostatečně vykompenzovalo. Ten rozjezd to má skutečně stále víc a víc slibnější... Slabých 5* ()

Quarreler's Pass / Toadcatcher (2020) (S02E04) 

Obě epizody byly dost fajn, ale ta druhá u mě určitě vede. Přeci jenom - snad v žádném takovém seriálu jsem neviděl díl, který by byl jen o hlavních záporácích a zbytek postav se tu nevyskytoval... Nicméně to nechci zakřiknout, ale zatím je ta druhá série fakt hodně dobrá. Děj se tu posouvá, ty příhody z cestování mají dost co do sebe (a navíc je to teď road movie, tím nikdy nepohrdnu), s postavami se pořád víc pracuje a určitě je to i mnohem víc kreativnější. Koneckonců, leží přede mnou neprobádaný svět, takže tu o fantazii tvůrců jde především... Btw naprosto jsem si zamiloval závěrečné titulky. V druhé sérii totiž na mě konečně fungují tak, jak se o to snažila první série. Tam jsem to sice poznal, ale nic z toho neměl. Lepší díl: Toadcatcher. Silné 4* ()

Swamp and Sensibility / Wax Museum (2020) (S02E05) 

První díl má dostatečně zajímavou zápletku, ale nemohl jsem si v něm nevšimnout krátkého odkazu na Eyes Wide Shut (já si nedělám srandu - ale nic perverzního tu určitě není), který mě dost pobavil a co se týče toho druhého dílu, ten mě dostal snad ještě víc, jelikož celou dobu paroduje Gravity Falls a to dost dobře. Suma sumárum, tady ten plný počet budu prostě muset zase dát, protože si ho tahle epizoda určitě zaslouží... Slabých 5* ()

Marcy at the Gates (2020) (S02E06) 

Tak, a jsme v Newtopii! A je tu i Marcy! A to je teprve šestý díl druhé série a většina dílů je stále přede mnou... Fakt bych po první sérii neřekl, že se to z něčeho tak mdlého může tak moc vzchopit a že to dostane takové koule konečně něco pořádného rozehrát. A hlavně fakt doufám, že se to postupem času něčím nepokazí (a že to může přijít rychle a znenadání, když je to z Disney Channelu...), protože jsem po dlouhé době konečně narazil na fantasy, kterou mě fakt baví sledovat - a že se něco takového u mě stává jen dost výjimečně... 5* ()

Scavenger Hunt / The Plantars Check In (2020) (S02E07) 

Nebylo to dokonalé, ale hodně dobré to bylo určitě. A platí to o obou dílech, přičemž oba aspoň trochu posouvají děj dál - a za to jsem jenom rád. A doufám, že se tam ještě někdy objeví ta bagážistka, to je typ postavy úplně stejný jako Glorie z Greenů ve velkoměstě a teoreticky by tu mohla mít nějakou větší roli... Lepší díl: The Plantars Check In. Silné 4* ()

Lost in Newtopia / Sprig Gets Schooled (2020) (S02E08) 

Tož tohle bylo jak z první série, no... Ale tak co už, jednu výrazně slabší epizodu bez posunu v ději snesu, ačkoli kde mě i Polly nudila, tam už to opravdu není moc dobré... Lepší díl: Sprig Gets Schooled. Slabé 3* ()

Little Frogtown / Hopping Mall (2020) (S02E09) 

Určitě zlepšení od minula, ale mému nadšení ze začátku druhé série se to fakt nevyrovná. Lepší díl: Little Frogtown. 4* ()

The Sleepover to End All Sleepovers / A Day at the Aquarium (2020) (S02E10) 

Kvalitativně srovnatelné s minulou epizodou, ale první díl přichází s obrovským množstvím otázek (nakolik se to dle názvu vůbec nezdá), které se snad začnou časem vysvětlovat. Popravdě se to celé někam posouvá, ale poněkud pomalu... Lepší díl: The Sleepover to End All Sleepovers. 4* ()

The Shut-In! (2020) (S02E11) 

Halloweenská epizoda, ale překvapivě kvalitní, vtipná a funkční ve všech svých částech. A málem došlo i na parodii na Collateral :-) 4* ()

Reklama

Reklama