Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V poetice dětského filmu lze řešit závažné problémy - třeba citovou rozervanost malého chlapce z dětského domova, jenž přilnul ke svým adoptivním rodičům, avšak po čase se ozvala jeho biologická matka... Příběh je samozřejmě hodně didaktický, uzpůsoben vnímání cílové divácké skupiny, takže mu odpustíme lecjaká zjednodušení, avšak vyhmátnutí ústředního sporu je přesné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je nejzajímavější to, že se malá část jeho děje odehrávala v mém rodném maloměstě. Hádejte, které to je? :) ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

V Kapitánu Kordovi se sešli dva autoři, kteří zacílili na dětského diváka - Marie Kubátová a Josef Pinakava. Jako u většiny dětských filmů té doby se mírně tlačilo na pilu. Dětská tlupa byla patřičně organizována ( jak to člověk zažil pouze ve filmech) a očekávaly se divácké slzy. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Hezký film, který pohladí duši dítěte. Herci nezklamali. Příběh nenudí a snímek rychle uteče. Je neuvěřitelné, že byl natočen před 40 lety. Nic neztratil ze svého lesku. Musím tedy podotknout, že jsem si pustil ukázku na netu, aby se mi oživily vzpomínky. Tak moc rád bych se vrátil do dětství. Bohužel je to nemožné. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Příběh okatého šmudly a jeho kamarádů v říši tajemného smetiště či kouzelné řeky. Plný pytel klukovské romantiky, tak jak to ze srdce miluji. Smutné i veselé vyprávění o prostých dobrodružstvích, která jsou dnes již zapomenuta. Krásná hudba Angela Michajlova je pak tím nejúžasnějším průvodcem trápením malého kapitána Kordy, nositele Řádu mořského žraloka. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak je možné, že tento úžasný film 52 let unikal mé pozornosti. Docela mě udivuje jeho jen průměrné hodnocení. Dost možná, že se diváci, kteří film ohodnotili málo hvězdičkami, nenechali plně vtáhnout do děje. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Přitom stačil citlivější přístup k malému Pepčovi. Jiří Vala si sice vzal jeho maminku, ale měl se k němu chovat jako Vladimír Brabec. Ten ho měl totiž opravdu rád. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vzdy mam radost, kdyz vidim mnou nehodnoceny film a behem jeho sledovani si vybavim, ze jsem ho v detstvi videl. Hezky a citlivy, poeticky natoceny film, kde hraje prim maly kluk a Vladimir Brabec. Zajimava je i postava Jiriho Valy. Moc hezky film, az bych hadal, ze ho natocil Kachyna. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl v patnácti letech a pořád jsem si nemohl vzpomenout jak se jmenoval. Vloni jsem ho náhodou viděl podruhé. Neminul se účinkem. Je to pěkná depka a já jí podlehl. Hraje dost na city, ale ani černobílost postav a jednoduchost a kalkul čišící z filmu mu neubírá na síle. Kapitán Korda je jen jeden, trošku mi připomněl i Indiány z Větrova... ()

Triny 

všechny recenze uživatele

Nijak zlváštní filmařský počin, ale mě se to ale docela líbilo.. Co dodat - major Zeman je skvělej otčím a malej Pepan - s tim mít teda svatou trpělivost..:) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tak to mě sejmulo. Dnešní depresivní počasí, melancholická nálada a do toho tehnle film... a bylo to. Nedoporučuju očekávat oddychový, veselý film pro děti. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Není se co divit, že kluk při loučení s takovým snovým tátou...brečel. Já bych brečel taky. A ona námořnická hesla a pravidla, že pravej námořník nepláče....jsou pro dítě samozřejmě to nejslzopudnější. Tahle limonáda, byť těžce přeslazená...... mi chutnala. A ano, Vladimír Brabec opět neměl chybu. 80% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ja si myslim, ze je to moc hezkej film. Takovej, jaky dneska uz nikdo nenatoci. A dojemnej samozrejme....Ten ustredni kluk je bezvadnej, a krasna Milena s V. Brabcem jako nahradni rodice super...mne se to libilo moc. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Film ma zaujal, nielen scenárom ale asi viac hereckými výkonmi hlavných predstaviteľov. Ako zamestnanca na železnici ma zaujala tá drezína. Filmu dávam 60%. ()

denbrough 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvetsich dojaku. Nechapu tak nizke hodnoceni. Skvely Pepik, kteremu verim uplne vsechno, a prijemna Brabcova role... Ten nejcistsi pohled na svet chlapeckyma, bezelstnyma ocima.. a krasny hudebni doprovod.. Citovka, cili za pet. ()

Reklama

Reklama