Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V poetice dětského filmu lze řešit závažné problémy - třeba citovou rozervanost malého chlapce z dětského domova, jenž přilnul ke svým adoptivním rodičům, avšak po čase se ozvala jeho biologická matka... Příběh je samozřejmě hodně didaktický, uzpůsoben vnímání cílové divácké skupiny, takže mu odpustíme lecjaká zjednodušení, avšak vyhmátnutí ústředního sporu je přesné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film jsem poprvé viděl v patnácti letech a pořád jsem si nemohl vzpomenout jak se jmenoval. Vloni jsem ho náhodou viděl podruhé. Neminul se účinkem. Je to pěkná depka a já jí podlehl. Hraje dost na city, ale ani černobílost postav a jednoduchost a kalkul čišící z filmu mu neubírá na síle. Kapitán Korda je jen jeden, trošku mi připomněl i Indiány z Větrova... ()

Delmondo 

všechny recenze uživatele

Filmy o dětech nemám rád natož český ale tento byl překvapivě dobrý. Kluk z děcáku se dostane do nový rodiny ve který je mu prima a pak se hold ozve jeho pravá matka a hošan musí k ní, tam to ale za moc nestojí kvůli jejímu novýmu chlapovi. Při scénách těch dětskejch her na mě padla taková zvláštní nostalgie, vzpomněl jsem si na vlastní dětství což bylo velice příjemné. No ale zpět k filmu, ten kluk v hlavní roli neměl chybu a byl vybrán skvěle. Velice se mi líbil výkon Vladimíra Brabce, jednoho z našich top herců a zároveň jednoho z nejvíce nedoceněných. Všem co mu budou chtít zas a znova připomínat roli v Zemanovi bych vzkázal aby se koukli taky na něco jinýho v čem hrál, třeba zrovna tenhle film. ()

Reklama

DanušeGr. 

všechny recenze uživatele

Skvělý, až dojemný snímek, který nemá chybu. Bohužel mnohdy lidi, kteří by byli výbornými rodiči, mít děti nemohou, ale ti, kteří k nim nemají žádný vztah je odkládají a nestarají se o ně, rodí mnohdy jedno dítě za druhým. Tyto děti jsou pak dětmi ulice nebo jsou odložené do dětského domova, kde je jim mnohdy lépe než u vlastních rodičů. Mnohdy se stane, že matka přijde na to, že je těhotná už pozdě a nemůže se třeba o to dítě postarat, tak ho dá k adopci nebo do kojeneckého ústavu. Toto je jiná věc. Pro takovéto děti je lepší, když si je adoptují lidé,. kteří jim mohou dát jak materiální, tak a to hlavně citové zázemí. Toto bylo i krásně zobrazeno v tomto filmu. Taky se stává, jako v tomto filmu, že nevlastní rodič (zde otčím), dítě nepřijme a bere ho jako zátěž či sluhu. Někdy má nevlastní rodič k dítěti lepší vztah, než vlastní. ()

Karlas 

všechny recenze uživatele

Příběh okatého šmudly a jeho kamarádů v říši tajemného smetiště či kouzelné řeky. Plný pytel klukovské romantiky, tak jak to ze srdce miluji. Smutné i veselé vyprávění o prostých dobrodružstvích, která jsou dnes již zapomenuta. Krásná hudba Angela Michajlova je pak tím nejúžasnějším průvodcem trápením malého kapitána Kordy, nositele Řádu mořského žraloka. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Není se co divit, že kluk při loučení s takovým snovým tátou...brečel. Já bych brečel taky. A ona námořnická hesla a pravidla, že pravej námořník nepláče....jsou pro dítě samozřejmě to nejslzopudnější. Tahle limonáda, byť těžce přeslazená...... mi chutnala. A ano, Vladimír Brabec opět neměl chybu. 80% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Filmovalo se v Novém Jičíně a Valašském Meziříčí. Záběry ze splavu jsou natočeny na dolním splavu v Rožnově pod Radhoštěm. (M.B)

Reklama

Reklama