Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zámecká paní říkají patnáctileté Katce (S. Julinová), jejíž rodiče jsou správci hradu Krabonoš. Dostala poslední vysvědčení, má před sebou bezstarostné dny prázdnin. Ale místo s kamarádkami u vody je tráví v hradní pokladně prodáváním vstupenek. Jednoho dne se na Krabonoši objeví student Petr (J. Hartl), který tu má přechodně dělat průvodce. Stačí jediný pohled, aby se Katka bezhlavě zamilovala. Petr je ale samotář a Katčina snaha upoutat jeho pozornost se nesetkává s úspěchem. Vynalézavost zámecké paní se stupňuje a jednoho dne to dojde tak daleko, že se na hradě objeví policie. Ze sbírky hradu totiž zmizí vzácný exemplář. Za vším je Katka. Její příběh vypráví právě o tom, co dokáže udělat první láska. (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

Metráček je úplně jiný kafe, jiná liga. Dá se vidět furt dokola.. Ještě mě napadá jedna věc: podle předlohy žijí rodiče s Katkou trvale na hradě. Docela by mě zajímalo, proč se Katka taaaaaak strašně nudí zrovna v létě. Copak asi dělala a čím se asi bavila v ostatní době? Že by tak žrala školu, nebo že by během školy byl život zábavnější? Ano, dělá brigádu v kase. No a co? Práce je práce. Pokud by nechtěla těch 600, mohla se rochnit s holkama někde v rybníku a užívat si někde v křoví. Film prostě postrádá logiku a mám pocit, že měl úspěchem následovat Metráčka, alá Metráček II, což se, za mne, nepovedlo 

pjotri

pjotri (hodnocení, recenze)

No, nevím. Působí to těžce naivně a o hovně. Až si říkám, jak na to někdo mohl jít do kina. Možná nějaká neodpaněná zasněná.. Hlavní, patnáctiletou, představitelku hraje sedmnáctka vypadající na prdelatých dvacet. Pak blbosti se najde - je léto, většina lidí skoro nahých a ona má vlněnej svetr??? Ano, doba se změnila, drtivá většina děcek kolem 15 má čenich v mobilu, surfují po internetu. Ale když vidím tu "poetiku" a nekonečnou nudu, která z filmu jen čiší, tak vlastně vůbec nelituji, že je ta doba pryč. Inu, pohled dospělého Rudolfa na něco, čemu jako dospělej chlap vůbec nemohl rozumět.. Osobně si myslím, že nával hormonů by s puberťačkou pořádně mlátil a celej "příběh", kterej je slaboučkej, jako dětskej čajíček, by reálně vypadal kur..výšky jinak, ne tak pitomě a naivně. Jinak zuby hlavní představitelky jsou otřesný, ani se nedivím, že se stala zubařkou. Žil jsem v té době a vím, že možnosti byly hodně omezený. Přesto se dalo žít trochu jinak, než ukazuje film. Za mne - opravdu zapomenutelné dílko.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Čas je jediná komodita, na které opravdu záleží. To si uvědomím vždycky, když tenhle film dávají na sv. Václava a já si vzpomenu na tuhle diskusi.

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

To už je rok co jsem to viděl? Během dovolené, při které jsem onemocněl? Vidím to jako včera a už je to rok ... kam ten čas mizí? :/

sharka.68

sharka.68 (hodnocení, recenze)

jardariha

Sylva Julinová, provdaná Matulíková už v jiném filmu nehrála, vystudovala L F v Olomouci a stala se zubařkou....pokud vím, má nyní dospělou dceru....

Braveheart

Braveheart (hodnocení, recenze)

Letní pohodička z dob normalizačních, které jsem naštěstí zažil pouze jako kojenec. Příjemná meditace nad mladýma holkama z dob minulých, která potěší člověka, co si vzal dovolenou a bohužel při ní zlehka ochořel. Hlavní negativum: nevyholená podpaží a klasická komoušská struktura filmu o mladých, kde to končí průserem a všechno dává do pořádku až moudrý důstojník VB. Jinak vše v pořádku.

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

V životě jsem to neviděl, teď si to konečně pustim(páteční dopoledne 29.9.17) a zírám, jak František Husák mluví hlasem Zdeňka Řehoře a  Stanislav Tříska má najednou hlasivky půjčený od Lubomíra Lipského?  Že se tak smělý-pačemu? Důvody mě velice zajímaly, vždyť zrovna František Husák měl velmi zvučný  hlas, to byl profesionální herec. Stanislav Tříska mluvil dýchavičným skřípavým dunivým hlasem tlustého člověka, prostě starej Škopek, takže tam už je to pochopitelnější. Ale koukám dál, chci to už konečně vidět!

dr.ramoray

dr.ramoray (hodnocení, recenze)

pohodová komedie...všechno v parjadke...ale co tento snímek alespon pro mne dostává na kolena...je dabing...proč české herce předabovali čeští herci?umíte si představit že by staloneho předaboval tom cruise?:) 

na příspěvěk reagoval jardariha

Reklama

Reklama