Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V srdci kláštera karmelitek (V srdci Karmelu) v poutním městě Lisieux se zdá, že ožila socha sv. Terezie. Zázrak? Bohužel... Vše je zinscenováno za účelem skrýt mrtvolu zavražděné mladé ženy. Velitel Thomas Renaud a poručík Laurene Leterrier jsou zodpovědní za objasnění této neobvyklé vraždy, která je vede po stopách Svaté Terezie. Budou muset spolupracovat s osobou, která je tím posledním člověkem, o kterém si mysleli, že by jim mohl pomoct: sestra Angela, karmelitánka z Lisieux. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (7)

Trevor 

všechny recenze uživatele

IQ českých užívateľov ČSFD je vyjadrené v komentári užívateľa Mamlas...Priemerný film s vyšetrovaním vraždy, ktorá sa odohrala v kláštore dokáže český odpad ľudskej spoločnosti vytočiť tak, že si svoju menejcennosť vybíja v komentároch na filmovej databáze. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Trefný komentár Trevora hovorí za všetko. Normálne zpracovaný detektívny príbeh s takým typickým francúzskym nádychom a užívateľ, čo sám seba nazýva Mamľasom, tu vypotí jeden najprízemnejších komentárov histórie. Jeho komentár nepovedal totiž o filme nič, film síce je aj z kláštorného prostredia, ale to je aj Meno ruže a to je špičkový film. O žiadnu náboženskú propagandu sa tu nejedná, Mamľasov komentár ale určite veľa vypovedá o jeho intelekte, ktorý bol pravdepodobne otrasený už v mladosti. Viem si dokonale predstaviť, že to najinteligentnejšie čo zo seba v živote vypotil je doteraz len Baník pičo! ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "A totožnost oběti ?" ----- "Svatá Tereza." ----- Nadmíru zajímavá zápletka a vcelku obstojné zpracování - takové snaživé ... leč ve výsledku trochu nevýrazné, neb atmosféra ruku v ruce s kreativitou se drží spíš při zdi - v závěru dokonce zaostávají a pokulhávají až někde daleko vzadu. Což nemusí být úplně objektivní názor, poněvadž rozuzlení mně osobně nijak zvlášť nepotěšilo - připadalo mi maličko násilně naroubované na vytyčenou dějovou osnovu, aby se vůbec mohla dobrat k nějakému zdárnému konci ... slabší 3* ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Úplne obyčajná francúzska krimi a navyše v štýle TV filmu. Lacné, nevybočujúce so šablóny so snahou rozohrať aj bočnú líniu príbehu. 2 z 5 ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý scénář s dobrou zápletkou, dva sympatičtí vyšetřovatelé.Dobře vybrané exteriéry.Natočeno po francouzsku.Já jsem spokojená ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Prostředí kláštera jako místo zločinu vždy dodá trochu na atraktivitě. A když je ještě přidaná zápletka o pátrání po (vlastní) minulosti, lze z toho vyrobit kvalitní detektivku. Což je francouzským tvůrcům vcelku podařilo. ()

Reklama

Reklama