Reklama

Reklama

Lokomotiva Tomáš

(seriál)
  • Česko Mašinka Tomáš (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

LOKOMOTÍVA TOMÁŠ je nadčasový televízny seriál, natočený podľa knižnej predlohy známeho autora reverenda W. Awdryho, ktorý písal príbehy o mašinkách pre svojho syna ako rozprávky na dobrú noc. Jednotlivé príbehy sledujú dobrodružstvá trúfalej parnej lokomotívy menom Tomáš a jeho priateľov na vymyslenom ostrove Sodor, kde všetky veci majú svoju vlastnú osobnosť a život. Tomášov svet je krásne idylické miesto a jeho obyvatelia poctiví a dobrí ľudia alebo mašinky, ktoré sa neboja žiadnej práce. Vďaka seriálu LOKOMOTÍVA TOMÁŠ sa deti môžu naučiť ako riešiť rôzne životné situácie ktoré ich môžu niekedy stretnúť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

topi80 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že každý úkol, který tato lokomotiva dostane, skončí nějakou nezodpovědností a průšvihem, tak bych ji nechal nanejvýš odstavenou na nádraží jako vábničku na sprejery. V dobách, kdy to dávali jednou za týden, to člověku tak nepřišlo, ale v dnešní době, kdy to má každý v souborech, tato skutečnost vyplave nekompromisně na povrch. Ale celkově vzato je to docela dobré a v tomto směru i poučné. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tomáš, coby tažný motor celé série, je veselá kopa. Plán plní na sto procent a je tak pro mne velkým údernickým vzorem. Bez Tomáše by byl celý seriál ztracen neboť není zde silnějšího charakteru. Nákladní jeřáb sice disponuje jakousi komičností, ale na nějaký jeho spin off to prostě není. Jedině Tomáš se dokáže poprat s každodenními starostmi malého ostrova, kam je celý příběh vtipně zasazen. Závěrem bych si dovolil malou výtku. Čtený komentář by byl mnohem poslouchatelnější, kdyby autor vypustil za každou přímou řečí vysvětlení, kdože to vlastně hovoří. A nakonec, kdyby mašinky hovořily v jambickém pentametru s důrazem na původní elegický distichon, bylo by to úplně nejlepší. ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

Důvod, proč jsem dal pouze jednu hvězdičku je, že jsem na to koukal jako dítě. Lokomotiva Tomáš mě prostě nějak děsil a znělka mi stále hraje v hlavě, když na ten seriál jen kouknu. Nemyslím si, že je to špatný seriál, má to skvělou zápletku, zajímavé děje, ale moc se omlouvám... Tomáš není můj šálek čaje. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pokud řádně vydechnu veškeré exhalace, zacpu si nosánek a ve správných oblastech zatnu sval, dokáži si vyrolovat varlata zpátky do těla, heč. Poté se vcítím do řadového batolete a smím tedy hodnotit podobné skvosty. Je to barevné a furt se tam něco hýbe, k tomu samé dobré konce, to fe mi uíbí, babíí, eťéé!. Po spuštění vercajku zpět pod kolena nezbývá, než dodat - mašinka Tomáš je kretenek tak veliký, že by v této disciplíně mohl klidně závodit. Ovšem není v tom sám. Šišihůají v tom s ním i ostatní otravně pracovité vláčky, buskobusy, vrtulníčky, pumpy, tlustý pan přednosta i jeho rachitický konkurent, prostě celý ten ostrov hrůzy. Chápu, že Brityš rejlvejs před lety pro samou ostudu pocítily nedostatek nadšených pracovníků, ale cílit náborová videa na až tak mladou sortu angličáků mi přijde zrůdné. Haranty, které to oslovuje, doporučuji seřezat plácačkou. Pěkně červenou stranou napřed, aby krvavé šmouhy zanikly na podkladu a nic vás v aktu spravedlnosti nerozptylovalo. Nebo posadit na pár hodin do vlaku, ono je to přejde samo. ()

Mezerník 

všechny recenze uživatele

Jako malý bych takhle animované mašinky asi miloval. Příběhy jsou občas jednodušší a opakují se, zaráží i některé nelogičnosti (Třeba: v prvních sériích se mašinky pohybují, zatímco lidé a zvířata okolo ne... Nebo: Lokomotivy se samy rozhodují, myslí, jednají, a přitom se občas ukáže, že je normálně řídí strojvedoucí - tak kdo je tedy ovládá?) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (17)

  • Emily je tmavě zelená lokomotiva GNR No. 1 class 4-2-2. (Maulincio)
  • Gordon (č. 4) je modrá lokomotiva LNER Gresley Class A0 pacific. Tato lokomotiva se však nikdy nedostala do výroby. (Maulincio)
  • Diesel je černá lokomotiva British Rail Class 08. (Maulincio)

Reklama

Reklama