Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hokej vyžaduje už od útlého věku velké nasazení, ba dokonce oběti. Třináctiletí hráči žákovského hokejového mužstva, které vede zkušený a vnímavý trenér, se potýkají s nejrůznějšími problémy svého věku, prvními láskami i sníženou sebedůvěrou, kázeňskými potížemi, ale nakonec všechny pohltí vědomí odpovědnosti. Film se dotýká odvrácené strany náročného sportu, avšak počíná si často dětinsky a zjednodušuje složité motivace dospívajících kluků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

WinstonS 

všechny recenze uživatele

Příjemný sportovní film pro děti a mládež, normálně bych dal poctivé tři hvězdy. Ale jako fanoušek Zlína, na jehož zimním stadionu a v dalších částech města se snímek natáčel (mimochodem, účinkovali v něm někteří pozdější špičkoví hokejisté klubu), nemohu nepřidat jednu hvězdičku :-) ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Na film se musíme dívat dětskýma očima, jinak se nám jistě bude zdát v mnohém naivní; zvláště ten závěr se ztřeštěnou učitelkou i jásající paní Tichánkovou byl dost trapný, možná i s tím soudruhováním bych trochu ubral. Také soudruh Vinklář pochopil, že jeho synek je nemehlo a svedl tu "tlačenku" na manželku Evelýnu... Co bylo ale podstatnější a co si zasloužilo přidání třetí hvězdičky? Především výchovný moment, vědomí kolektivismu, zodpovědnosti za sebe i ostatní, dobrá práce bez podvodů na hřišti i ve škole, čestné chování, poctivost, slušnost a skromnost. Tedy vlastnosti, které jsou v dnešním světě, nejenom sportovním, opovrhovány. Všimli jste si, že nejdůležitější u těch kluků byla radost ze hry, kterou jim nemohla vynahradit žádná materiální odměna? ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Máme tady snímky o, kterých se ani nemá cenu bavit…….Páni kluci, Ať žijí duchové, Prázdniny pro psa…..to jsou, nebál bych se říci, klenoty tuzemské kinematografie, každý je viděl a každý se na ně zase rád podívá…….k čemuž má také díky jejích častému reprízování dostatek příležitostí. A pak tu je skupinka na první pohled nenápadných dětských dobrodružství, ke kterým si možná ani při vyslovení jejich jména nepřiřadíte správný obrázek, ale já na ně již dlouhé roky nedám dopustit……Pětka s hvězdičkou, Výbuch bude v pět a také právě Malý velký hokejista. Nevím, asi je to tím věčným klučičím kosmonautopopelářskosportovním snem, protože Malý velký hokejista kromě ledu mrazí také nekrytou totalitní agitací……a stejnak ,,Jeden má rád holky, druhý zase vdolky, my chodíme hokej hrát.....“ ps: Hana Maciuchová v menší roli matky jednoho z malých velkých hokejistů je opravdovou nenápadnou hvězdou týmu :D ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý rodinný film ze sportovního prostředí žákovského týmu ledního hokeje TJ Gottwaldov. Snímek se zabývá přiblížením sportovních aktivit na trénincích a zápasech třináctiletých kluků, jejich vztahy mezi sebou a rodiči a také jejich povinnostmi ve škole. Obrovský díl na úspěchu tohoto filmu měl trenér hokejového týmu J. Tomek a především jeho správné vedení chlapců nejen v hokejovém prostředí. Pan Tomek se vyznačoval neobyčejně klidným a přátelským vystupováním, které by se neobešlo bez dokonale zvládnuté psychologie dospívajících mladíků. Současně lze vnímat vyobrazení tohoto trenéra jako pocta všem bezejmenný trenérům, kteří se oddaně věnovali mládeži a jejichž velkou zásluhou mohla z těchto žákovských hokejistů vyrůst generace hráčů, kteří na přelomu tisíciletí patřili k nejlepším na světě. Snímek se soustředí na dva hráče gottwaldovského žákovského týmu, kteří nejvíce přispívají k vítězstvím, Petra a Davida, kteří mají diametrálně odlišné rodinné zázemí. Zatímco talentovaný Petr žije opečováván svými rodiči L. Mrkvičkou a Z. Fišárkovou ve starostlivém a přátelském prostředí, nemá zájem o zdokonalování svých dovedností a týmové výsledky jsou u něho až za svými osobními statistikami, David žije se svou rozvedenou matkou (H. Maciuchová) a tráví čas na zimním stadionu i mimo tréninky, jen proto, aby nemusel domů. Snímek je zakončen finálový utkáním v Pardubicích, kde po výsledkové zvratu a spolupráci Petra a Davida mladí zlínští hokejisté získali pohár. V menších epizodních rolích se ukázali i slavní herci jako J. Vinklář, J. Císler, J. Lábus, M. Stropnický či E. Steimarová. Musím přiznat, že film režiséra J. Pinkavy, jenž se dlouhodobě, ne-li celoživotně věnoval rodinným odpočinkovým filmům, překonal mé očekávání a jednoznačně ho vidím jako nadprůměrný. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Hokejista mě baví zejména proto, páč jsem byl u natáčení, moje ségra Katka je někde v křoví na zimáku, páč jsme chodili v Pardubicích na Staňkovku, a to byla hokejovka. Žejo. Jinak je to sračka, poplatná svý době, ale zaplaťpánbůůzato. ()

teltri 

všechny recenze uživatele

Dal by som tri *** ale videl som to veľmi dávno, pripomínalo mi to moje ťažkosti s hokejom ktorý som hral ako malý chlapec, a navyše som to videl u babky na dedine, kam som strašne nerád chodil. Práve to pozerám, po 23 rokoch a môj názor sa nezmenil. Pekný ale smutný film. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Koho nebaví hokej, tak ho tento snímek asi moc nechytne. Já musím pochválit kameru, která zabrala i dům kde bydlím, ale bohužel to nemohu vzít v potaz při hodnocení. Já to měl spíše jako zvukovou kulisu, protože mne to fakt nebavilo. Ani tréninky, ani soukromé problémy malých hráčů. ()

Pathetic 

všechny recenze uživatele

Klasický dětský film ,které se točili kdysy .Dnes bohužel natočit takový film pro děti a mládež nedokážou.Prostě bez násilí to nejde a to je podle mého názoru škoda. ()

listo 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrný dětský film za dvě hvězdy, jako zlínská patriotka a absolutní fanynka hokeje ale jednu hvězdu nekriticky přidávám. ()

Vitana86 

všechny recenze uživatele

Žádný labužnický filmový zážitek se nekoná, ale ta krásná opravdovost mládežnického hokeje z toho čiší v každém záběru, kdy jsou kluci na ledě. ()

andydufrsn 

všechny recenze uživatele

Lehké nahlédnutí do mládežnického hokeji v ČSSR, u něhož si nejde nepostesknout nad tím, že dnes se s hokejovou mládeží nepracuje, podle čehož taky naše hokejové výsledky vypadají. ()

Reklama

Reklama